Vage klachten door kaak of ontstekingen in spieren ofzo?

  • #1

    Hallo allemaal.
    Al een poos last van vage klachten. Ik vraag mij af of dit wellicht met mijn spieren of met mijn kaak te maken heeft.

    Mijn symptomen:

    -Pijn in de kaak.
    -Rare steken door heel mijn hoofd, en borst, en ribben, en ruggenwervel.
    -Opgezette klieren in de keel en hals.
    -één harde klier (denk ik?) precies onder mijn oor waar de kaak en nek samenkomen, precies in die gleuf.
    -Kaak klikt en kraakt, soms als ik even mijn mond niet heb bewogen hoor ik een harde knak of scheurend geluid. Verstandskiezen vorig jaar laten trekken, daarna wat last gekregen van klikken maar dit is nieuw.
    -hoofdpijn, maar niet zoals normaal gesproken. Ik heb altijd veel last gehad van hoofdpijn en dat zat dan meestal op mijn voorhoofd of rond de slapen. Nu zit het echt op het achterhoofd en aan de zijkanten van mijn hoofd MAAR niet beide zijden op hetzelfde moment. Het ene moment heb ik een steek of drukkende pijn links, dan weer bovenop mijn schedel, dan op mijn kruin, dan aan de rechterkant, dan aan het achterhoofd en dan weer in het voorhoofd.
    -een irritant licht drukkend gevoel boven mijn rechter oog, wat meestal tegen de avond pas komt, maar je ziet er niets aan van de buitenkant.
    -spiertrillingen meer dan normaal.
    -pijnlijk borstbeen.
    -een soort van warm stromend gevoel aan de linkerzijde van mijn hoofd, zo'n 10 cm net naast mijn oor.
    -rare kleine rode ontstekingsbultjes op de hoofdhuid.
    -benauwd hebben.
    -pijn in de rug.
    -het lijkt ook alsof ik ineens meer moedervlekken begin te krijgen? huidkanker?
    -krijg snel keelpijn als ik een half uurtje niets heb gedronken.
    -maagzuur dat omhoog komt, regelmatig.
    -een rare bittere smaak waar mijn mond mee vol loopt als ik in bed lig (maar anders dan de smaak van maagzuur)
    -ben al 10 weken lang aan het hoesten zonder echt verkouden te lijken zijn! niet de hele dag door, maar wel vaak.

    mijn temperatuur en bloeddruk is prima. Hartslag zit rond de 70, schiet soms wel wat hoger bij weinig inspanning.

    Iemand een idee wat ik heb? ik word er gek van en de huisarts neemt mij inmiddels niet meer serieus omdat ik al een tijd kamp met problemen en er komt maar niets uit het bloedonderzoek. Verder onderzoek (MRI of röntgenfotos etc) weigert hij mij dan ook.. 🙁

    Ik denk dat ik of last heb van een spierontsteking ? Maar recht bovenop je hoofd zit geen spier zo te zien aan anatomische plaatjes, klopt dat? Dus dat kan dan niet, want daar krijg ik ook steken.

    Of het komt vanuit mijn kaak, misschien door het trekken van de verstandskiezen of door die dikke klier die precies in de rand zit dat de kaak wat 'verplaatst' en de pijn daarvan doorstraalt naar mijn hoofd? maar krijg je dan steken door je hoofd?

    Misschien zit er ergens een tumor te kloten 🙁 Ben bang!

    Moet ik voor kaakproblemen naar de tandarts of via huisarts een verwijzing vragen voor kaakchirurg?

    Ik voel me gewoon echt beroerd. Het voelt alsof ik over mijn hele lichaam steken heb, naar gevoel, alsof de spieren ontstoken zijn ofzo.. maar je ziet er niets aan..
    misschien huidkanker? vind het zo raar dat ik ineens veel nieuwe moedervlekken krijg en sommige jeuken maar ze zien er verder niet vreemd uit en huisarts zag er ook niets aan.

    Reageer
    #2

    toevoeging:
    Het is ook net alsof er steeds wat 'zachte' plekken op mijn schedel zitten.. bovenop en aan de zijkanten.. beetje de grote van een vinger afdruk of een munt ofzo, zacht en daar krijg ik dan ook die steken.. maar je ziet er niets aan, het is niet rood ofzo 🙁

    Reageer
    #3

    Dat zijn een heleboel vreemde klachten. De kaakproblemen zouden door het trekken van de verstandskiezen kunnen komen. Ook de opgezette lymfeklier.
    Ga in ieder geval eens terug naar je tandarts en laat eens kijken of er wellicht een ontsteking aanwezig is.

    de overige klachten zouden best wel eens een heel andere oorzaak kunnen hebben.
    Doe om te beginnen eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #4

    Mijn score is 38.
    De kiezen zijn al meer dan een jaar geleden getrokken en heb pas sinds een week of 7 daar een opgezwollen klier zitten. In mijn gebit is alles goed.. Een tandarts kan wellicht wel een röntgenfoto maken van de kaak om te kijken of er wat zit, toch?

    Ik begin wel wat nerveus te worden.. straks heb ik misschien toch een tumor ergens in mijn hoofd 🙁

    Enig idee wat die zachte plekken op het hoofd kunnen zijn? Het lijkt steeds weer ergens anders te zitten.. krijg er flinke steken in.. zie er echter niets aan, hoofdhuid is gewoon wit.. Zou het een spierontsteking kunnen zijn? Een tijdje terug dacht een dokter wel dat ik misschien costochondritis of ziekte van Tietze had omdat ik alsmaar pijn op mijn borstbeen en tussen de ribben heb en er verder niets bijzonders te zien is in het bloed of op fotos, misschien dat dit ook de schedelhuid aantast? Of misschien is het allemaal maar raden.. Zou wensen dat de dokter me voor een MRI liet doorsturen maar dat vind hij dus niet nodig omdat het bloed zegt dat er niets is en dat is dan 100% garantie dat er niets is, volgens hem. Vind echter zat verhalen van mensen waar steeds niets gevonden werd en toch een tumor bleken te hebben of andere ziektes.

    Alles is begonnen met een flinke verstopping van mijn darmen, dagen lang ontlasting vasthouden, 3 maanden geleden toen ik nog in Azië zat. Daar nog op de spoedafdeling terecht gekomen hiervoor. Echter in Nederland alles gecontroleerd of er bacteriën in mijn lichaam zitten (zover ze konden raden waar ze gericht op moesten zoeken, wellicht iets over het hoofd gezien?). Ontlasting onderzocht, maag onderzoek gehad,.. maar daarna dus meer en meer problemen gaan ontwikkelen. En nu me kaak! en steken in me hoofd! en raar warm stromend gevoel in de nek en zijkant van mijn hoofd. Word er hopeloos van.. zou bijna zo'n bedrijf inschakelen om een MRI te laten doen, maar dat is ook niet goedkoop natuurlijk

    Reageer
    #5

    Hyperventilatie is dan niet erg waarschijnlijk. Die kan alvast worden weggestreept.

    Inderdaad. De tandarts kan een röntgenfoto maken om te zien of er iets in de kaak te vinden is.

    Een bloedonderzoek is nooit 100% garantie. Dat is maar helemaal afhankelijk van wat er dan is onderzocht.

    [quote]Alles is begonnen met een flinke verstopping van mijn darmen, dagen lang ontlasting vasthouden, 3 maanden geleden toen ik nog in Azië zat. Daar nog op de spoedafdeling terecht gekomen hiervoor.[/quote] In Azië dus.
    Had je toen buiten de obstipatie ook nog andere klachten? Koorts? pijnlijke gewrichten?

    Reageer
    #6

    De huisarts heeft de algemene bloedbepaling gedaan, bezinking, rode en witte bloedcellen en dergelijke.. weet het niet precies.. gewoon de algemene dingen, suikers. Heb ook op HIV laten testen, wellicht me vriendin die wat heeft gedaan waar ik niet van af weet ofzo.. maar ook dat was allemaal goed.. Geen soa's.
    Heeft u nog een idee waar de huisarts op zou kunnen prikken?

    Ik heb in Azië geen koorts gehad. Enigste klacht die ik had was de obstipatie en later maagzuur branden door die obstipatie. Wellicht dat ik in de spoedeisende hulp ergens mee ben aangestoken, want ben daar wel een uur of 6 geweest.. maar de meeste symptomen die ik noemde zijn pas weken daarna ontstaan.

    Ik heb al wel een paar jaar last van wat rare spier en gewricht gerelateerde pijntjes en klachten. Zo trilt mijn hele lijf soms als ik op mijn rug lig en me hoofd omhoog doe. En mijn armen trillen enorm als ik even iets boven mij hoofd houd, of gewoon mijn arm even in de lucht houd.. Heb ook één keer gehad dat één oog in eens helemaal niet meer scherp kon zien.wellicht was ik toen te moe, maar het is wel in me geheugen blijven hangen..

    Daarom denk ik misschien aan een neurologisch probleem of iets met de zenuwen of bloeddoorstroming..

    Ben in Azië wel veel geprikt door muggen , maar niet ziek ervan geworden.
    En, in de kamer waar ik sliep was er wel veel schimmel aan het plafond, wellicht daar iets mee? Maar mijn huisgenoot mankeert niets..

    Daar ook veel water gedronken.. ze zeiden als je het kookt kan het geen kwaad..maar misschien toch wel??

    Ik weet niet.. ik noem even alles waar ik aan kan denken omdat het misschien toch iets kan verklaren..

    Ik ben zo bang dat ik toch kanker heb of een spierziekte ofzo.

    Er heerst wel Fymbromalgie en Reuma in mijn famile. Echter erkennen veel artsen Fymbromalgie niet en Reuma zou ik te jong voor zijn volgens mijn dokter.. Heb ook geen rode gewrichten ofzo.

    Reageer
    #7

    Heb nu ook dat mijn gehele achterhoofd van bovenzijde nek tot kruin en gehele linkerzijde hoofd helemaal pijnlijk voelt als een enorme spierpijn Zeurend rot gevoel 🙁

    Reageer
    #8

    Het is heel erg moeilijk......maar opvallend is in ieder geval wel dat het merendeel van je klachten zijn ontstaan na een verblijf in Azië.

    Er zijn wel vaker mensen die na een verblijf in een tropengebied met vreemde klachten thuiskomen.
    Ik zou je eigenlijk willen adviseren, om een verwijzing te vragen naar de polikliniek Tropische Ziekten van het AMC. https://www.amc.nl/web/Zorg/Patient/Afspraak-op-de-polikliniek/Polikliniek-Tropische-Ziekten.htm
    Onder het kopje "hoe maak ik een afspraak" zijn ook telefoonnummers te vinden..
    Je hebt hier een verwijzing voor nodig. Je zult dus met je huisarts in gesprek moeten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kom net terug van de huisarts. Hij denkt dat het niets met azie te maken heeft omdat er dan hoe dan ook koorts zou moeten zijn en er iets in het bloed te zien zou zijn. Hij gooit het op spanning. Drie keer daags 2 paracetamol slikken gedurende een week, zei hij, hij denkt dat dit alles is wat ik kan doen...

    Reageer
    #10

    Heb je veel spanningen en stress?

    Reageer
    #11

    Eerlijk gezegd krijg ik hier stress van. Stress dat ik van alles mankeer en me niet serieus genomen voel. Dat alles bergafwaards lijkt te gaan en ik bij mezelf denk van schiet eens op, zoek uit wat er mis is, straks is er wat en verlies ik tijd en kansen te genezen.
    Verder heb ik een makkelijk leven, geen stress. Een paar jaar geleden had ik veel stress, nou, dat voelde heel anders! Ander soorr hoofdpijn en spierpijn. Niet al deze steken en trillingen en pijnlijke schedel. ... 🙁

    Reageer
    #12

    Ik kan me wel voorstellen dat je hier gestrest door wordt.
    Helaas ben je wel afhankelijk van de huisarts. Hij/zij is degene die je wel moet doorverwijzen.
    Neem eens contact op met je ziektekostenverzekeraar. Als het goed is hebben een zorgbemiddelaar. Dat zou eventueel een mogelijkheid zijn om toch een onderzoek te krijgen.

    Heb je vaker moeilijkheden met je huisarts?

    Reageer
    #13

    Mijn huisarts doet meestal op zich wel wat moeite, maar veel verder kijken dan wat hij noemt een 'uitgebreid bloedonderzoek' doet hij niet als hij zelf denk dat het gewoon spanningsproblemen zijn. Verder heeft hij wel een röntgenfoto van mijn longen laten maken om kanker rond de longen en borstbeen uit te sluiten, daar kwam ook niets uit.. dus dan zegt hij gewoon dat het spanning of stress is..

    Nu ook weer, krijg 2 harde 'omslagen' rond mijn borstbeen, en mijn hartslag zit gelijk op 100 en bonkt door mijn hele lichaam.. vreemd! soms denk ik dat ik een hartaanval ga krijgen.. maar ik ben nog zo jong.. en ik heb geen overgewicht problemen ofzo dus dan kun je toch ook geen dichtgeslipte aders krijgen ofzo? mijn cholesterol is ook prima.

    Reageer
    #14

    Je hebt op dit moment natuurlijk wel stress vanwege de zorgen die je je maakt over je gezondheid. Dat kan wel wat klachten opleveren. Aan je bloedvaten zal het niet liggen...
    als de klachten aanhouden, volgende week dan maar weer terug naar je huisarts

    Reageer
    #15

    Kan een fysiotherapeut iets met hoofdspieren? Achterhoofd, zijkanten van het hoofd enzo? Volgens de huisarts zijn die dus veel te gespannen ofzo.. of acupuntuur ofzo..werkt dat nou echt of is dat niet zo nuttig?

    Reageer
Reageer op: Vage klachten door kaak of ontstekingen in spieren ofzo?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief