Kaakontsteking of pijn uit gebit?

 • #1

  Ik zit nu al meer dan een maand met klachten aan mijn linker kaak. deze klachten wisselen. het begon met gevoel van moe voelen en gevoeligheid bij warm eten aan de tanden. na gevoeligheid bij warm ook pijn bij kauwdruk. nu een maand later is de gevoeligheid voor warmte wat minder geworden maar gevoel bij kauwdruk meer . de zenuwen van de bovenste kiezen reageren normaal als ik met een ijsblokje ertegen aan druk. gevoeligheid trekt direct weer weg en ze zenuwen leven.

  toch vlamt het zo af en toe heel erg op. ik voel dan een pijn richting mijn oog trekken en word erg akelig. vannacht de hele nacht wakker geweest vanwege dat akelige gevoel. een doffe zeurderige pijn en vooral stijf gevoel in de kaak. maar ik voel het ook in mijn neus. een gevoel alsof je straffe mosterd eet en het je neus uitkomt. het trekt ook in de nek en boven holtes. ik stoom met kamillosan en spoel mijn neus met zout water maar niets helpt echt. ook heb ik al veel ontstekingsremmers genomen zonder dat het over gaat. sommige dagen gaat het ineens beter. dan is het een stuk minder en met momenten voel ik mij zelfs weer helemaal beter.  ik ben nu voordat dit begon bij de tandarts geweest voor halfjaarlijkse controle en die hebben nog controle foto's gemaakt maar er waren geen gaatjes te zien. wel heb ik nog een paar oude grote amalgaam vullingen. deze zitten in de kiezen waarvan de zenuw normaal lijken te reageren. toch voelt daar vaak het kaakbot aan de binnenkant verhemelte gevoelig aan bij deze kiezen. ik ben bang dat ik naar de tandarts ga dat ze niks gaan vinden omdat ik net geweest ben . wat zou het mogelijk nog meer kunnen zijn? kan je zomaar een ontsteking ik je kaak krijgen en hoe lang kan dit duren voordat het over is, of heb je daarvoor anti biotica nodig?

  Reageer
  #2

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. ik zou er toch maar mee naar de tandarts gaan

  Reageer
  #3

  Het is inderdaad erg moeilijk , het is voornamelijk hele lichte last. soms valt het gelukkig wel weer helemaal weg maar het is over het algemeen uit te houden. vanochtend geeuwde ik bij het wakker worden en spande daarbij de spieren van de kaak aan en voelde een zenuwtrekkend pijn gevoel aan de achterste kies. bij het ontspannen van de spieren was het gelijk weer weg, dat was echt vreemd. ik weet niet of je hiervoor bij de tandarts moet zijn?

  Reageer
  #4

  Ga ermee naar de tandarts

  Reageer
Reageer op: Kaakontsteking of pijn uit gebit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief