Gespannen spieren over schedel

  • #1

    Hoi,

    Fijn dat er een forum is waar je zonder een ochtend vrij te nemen voor je werk toch antwoord kan krijgen op medische vragen.

    Ik ben een jonge jogen sport regelmatig en heb een niet stressvol bestaan. Toch heb ik regelmatig last van mijn nek maar vooral de spieren boven op en aan de zijkant van mijn schedel. Ik ervaar het echt als spanning. Vaak als ik mijn nek ver naar achter trek of op zij buig dan knakt de boel wat de spanning verlicht. Ik merk ook dat wanneer ik hier last van heb mijn oren suizen. s'avonds op bed heb ik echt het gevoel dat het ontspant en knakt het over mijn hele hoofd en soms zelfs achter mijn ogen.

    Al eerder hiervoor één keer naar de huisarts geweest kreeg ik het advies om mensendieck te volgen. Na 6 bezoeken ging het op zich wel beter maar had ik nog steeds, zeker aan het einde van de dag, last van een gespannen nek en hoofd.

    Nu is mijn vraag wat kan ik doen om de spanning te verlichten en zijn er andere dingen dan mensendieck wat ik kan proberen?

    Alvast bedankt voor uw hulp,

    Enrique

    Reageer
    #2

    Hallo Enrique, ik ben geen dokter maar dit klinkt inderdaad als te veel spanning. Ik neem aan dat je hierdoor ook regelmatig hoofdpijn hebt? Mag ik vragen wat voor werk je doet, bijvoorbeeld veel zittend achter de computer? Zorg dat je een goede houding hebt en regelmatig even opstaat en gaat lopen om je spieren te laten ontspannen.

    Groetjes Emma

    Reageer
    #3

    Adviezen

    Om van spanningshoofdpijn af te komen is het van belang om gezond te leven, genoeg te bewegen, te zorgen voor frisse lucht en op tijd uw ontspanning te zoeken. Ook een goede nachtrust kan veel helpen. Maak, als het kan, steeds de keus ‘tegen de spanningshoofdpijn’. Voorbeelden van zo’n keus zijn:

    Een avondwandeling in plaats van televisiekijken voor het slapen.
    Sporten in plaats van surfen op het internet.
    Problemen uitpraten, hoe zeer u er ook tegenop ziet. Een goed en eerlijk gesprek kan enorm opluchten, zodat u zich weer ontspannen voelt en beter slaapt.
    Zorg op uw werk voor ‘computerpauzes’.
    Probeer tijdens ‘computerpauzes’ de armen, schouders en nekspieren te ontspannen.
    Ga op uw werk tijdens de lunchpauze even naar buiten.
    Probeer uw auto wat meer te laten staan. Fiets bijvoorbeeld naar uw werk, als dat kan.
    Laat uw nek- en schouderspieren masseren door uw partner, vriend of huisgenoot.
    Ga, als u moe bent, op tijd naar bed en sta ook op tijd weer op.
    Kijk eens of de hoofdpijn weggaat van een warme douche.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBN2b.htm

    Reageer
    #4

    Hallo Enrique

    De klachten die je omschrijft komen mij bekend voor. Ik had veel therapien gedaan maar niks leek te helpen. Nu ben ik bij de oog docter geweest en die heeft een cyclo meting gedaan. nu blijk ik een plus sterkte van +1 te hebben. mijn hoofd spieren zijn dus altijd gespannen om de sterkte van de ogen te accomoderen. Het duurt lang om aan de plus bril te wennen. Na een half jaar merk ik dat de spierspanning en ontstekingen klachten op mijn hoofdspieren beginnen te minderen. Zo een verandering had ik nog nooit eerder gehad.

    Reageer
    #5

    ik heb  precies zelfde als enrique. en dat oorsuizen gaat ook maar niet weg.

    Reageer
    #6

    ik heb ook hetzelfde als enrique omschrijft, bij mij is het voornamelijk gespannen gevoel in hoofd alsof je je ogen even wilt sluiten om uit te rusten. Ik heb een drukke periode achter de rug maar al enkele maanden weer stabiel (hiervoor verhuizing vanuit buitenland, nieuwe baan etc dus druk mee bezig geweest). Ik ben bij de dokter geweest en een scan is gemaakt van hoofd en rug waar niks te zien is. Soms voelt het ook alsof er bultjes op mijn schedel zijn, de arts gaf aan dat dit knoopjes kunnen zijn als gevolg van gespannen spieren. Erg concreet kon ik er niks aan doen behalve rust nemen en ontspannen. Als ik ontspan (bijvoorbeeld stukje varen met ons bootje) dan heb ik ook geen last. Wat kan ik er aan doen om tijdens inspanningen (vnl werken) hier minder last van te ondervinden.

    Reageer
    #7
    1. Hoi ik heb dat ook,het is zo dat er een spier links op mijn schedel is opgezet, ik ben naar de neuroloog geweest, en hij zei dat het zeer gespannen spieren zijn vanuit mijn nek, zelfs mijn klieren in mijn nek doen er zeer van.
    2. Ik krijg binnenkort ook nog een MRI scan voor de zekerheid, want ik ben als de dood dat die verdikking op mijn hoofd een cyste of tumor kan zijn?
    3. Ook worden mijn zenuwen door gemeten, het is wel zo dat ik énorm gestresst bent de laatste tijden, en als ik moe ben en kijk bv Tv dan gaat mijn linker oog/ pupil naar links trekken, ik hoop echt dat het een spieren kwestie is,want ik ben echt bang dat er iets anders daar zit? Omdat ik in het verleden een Cyste zo groot als een kippen ei uit mijn linker kaak holten had moeten laten verwijderen. Dus vandaar mijn angst .
    Reageer
    #8

    Hey,

    Ook ik heb zeer regelmatig last van spanningen in mijn nek die overgaan tot spanningen over voornamelijk de onderkant van mijn schedel.

    Op dit moment is het weer enorm fel. Continue pijn en nu ook migraine.

    Ik ga al even naar een kine en dit helpt wel maar pakt de oorzaak niet aan. Ik heb geen idee wat ik kan doen om gewoonweg beter te worden... En dat begint me te frustreren.

    Wat brengt opluchting:

    - craniosacrale kinesitherapie

    <span style="line-height: 1.5;">- andullatie: speciale matras die vibreert. Echt een aanrader. Mijn kine heeft zo'n matras en ik mag er na elke sessie een half uurtje op</span>

    - korte wandeling waarbij je je niet overbelast

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ook ik heb last van gespannen spieren nek,schouder trekt zo naar me hoofd lijkt net dat me hoofd de hele dag door strak staat .ook ik ben naar de dokter geweest en ze zij dat het stres is .graag hulp om te onstpanben lukt me niet

    Reageer
    #10

    Ga daarvoor naar een fysiotherapeut. Die kan je de juiste ontspanningsoefeningen leren

    Reageer
    #11

    Jan

    Hoe is het nu?

    Reageer
    #12

    Zelfde probleem hier. Mn nek ‘kraakt’ al jaren.
    de spanning in mn spieren verplaatst zich ook langzaam eerst links ter hoogte van de schouderbladen toen hogerop richting nek, sinds 4 maanden icm met mn rechterschouder heb zelf mn arm niet op kunnen tillen van de pijn. Inmiddels nieuwe spanningsbron erbij waardoor nu de achterzijde van mn schedel de sjaak is. Ik probeer de spanning te doorbreken door de ‘rand’ te masseren. Mn partner masseert af en toe als de pijn heel ernstig is. Ik probeer heel erg mn best te doen om te ontspannen maar vind het wel heel lastig ☹️

    Reageer
Reageer op: Gespannen spieren over schedel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief