Spanning spieren hoofd

 • #1

  Wanneer ik mijn bril op heb, span ik ongemerkt de spieren in en achter mijn oren aan, en daarmee eigenlijk ook de spieren in mijn voorhoofd en bovenop mijn hoofd. Ik probeer, als ik het merk, zo veel mogelijk te ontspannen maar merk na een paar minuten dat ik weer gespannen zit. Dit geeft aan het eind van de dag best wat hoofdpijn en "moeheid" in de spieren over mijn hoofd. Ik zit veel achter de computer en probeer goed op mijn houding te letten, maar misschien ligt het wel aan mijn bril?

  Heeft iemand tips om dit te verminderen? En om mijn piekeren te verminderen: kan het kwaad voor de hersenen als je dit langere tijd doet?

  Gr

  Reageer
  #2

  Hey,

  Je zou naar de opticien kunnen gaan en kijken of je bril ietsje bijgesteld kan worden, zodat hij minder knelt . Misschien heb je dan minder last.

  Reageer
  #3

  Even een update: ik heb al een bijna week de bril niet meer op gehad, maar het gevoel blijft. Een tintelend, koud gevoel aan de zijkant/bovenkant van mijn hoofd. De ene keer meer aanwezig dan de ander, maar het is een erg naar gevoel. Hoe kom ik hier vanaf? Ik probeer echt goed op mijn houding te letten en af en toe te liggen om mijn nek te ontspannen, maar het werkt niet echt...

  Reageer
  #4

  ga dan eens naar een fysiotherapeut voor de spierpanning

  Reageer
Reageer op: Spanning spieren hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief