Zwaar hoofd, kaakspieren

 • #1

  Hallo allemaal,

  Sinds een jaar heb ik last van klachten rondom mijn hoofd die me erg beperken in het dagelijks leven. Bij het stilzitten heb ik direct het gevoel alsof mn hoofd zoekende is stabiel te zijn, ik ben me continu ervan bewust dat ik mijn hoofd moet dragen. Vaak heb ik het gevoel alsof mijn hoofd achterover wil klappen zodat mijn nek inzakt, dus ik een holle nek krijg. Ik heb geen last van of pijn in mijn nek. Het is juist zo dat mijn kaakspieren aanspannen wanneer ik mn hoofd rechtop en stil houd. Zodra ik mijn hoofd ondersteun verdwijnt dit. De gespannen kaakspieren geven pijn in mijn gezicht rondom de slapen. Ik voel die spanning ook wanneer ik aan tafel iets lees of doe en daarbij mijn hoofd naar beneden houd. Bij het stilhouden van mijn hoofd gaan soms ook mijn oren en neus dicht en voel ik iets klikken tussen mijn keel en mijn nek.

  Ik heb geen klachten wanneer ik mijn kin heel erg intrek of mijn kin richting mijn borst doe. Het helpt dus ook als ik heel erg inzak met mijn nek, dat voelt als het ware stabieler. Het enige dat manuele therapie me heeft opgeleverd is dat ik bij het overdreven opstrekken van mijn nek waarbij ik mijn kin naar mn strottenhoofd breng en dus intrek ook nauwelijks klachten heb. Echter deze houding is veel te overdreven en totaal niet ontspannen.

  Ik hoop dat iemand dit herkent!

  Reageer
  #2

  Hey,

  Ik herken het niet, maar je zou eens naar fysiotherapeut kunnen gaan om naar je houding te laten kijken. Die kan je helpen je spieren anders te gebruiken zodat je minder klachten krijgt.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Dank voor de tip! Dit heb ik al gedaan, het intrekken van de kin is in ieder geval een overdreven rechte houding maar de ingezakte houding waar ik als het ware naartoe getrokken wordt is ook niet goed.. Zelf heb ik wel de gedachte dat de zichtbare halsspieren die van je sleutelbeen naar je oren lopen gespannen zijn en daarom misschien trekken aan mijn hoofd maar geen idee of dat kan..

  Reageer
  #4

  Die vraag zou de fysio waarschijnlijk kunnen beantwoorden.  En je misschien kunnen helpen er wat aan te doen😉

  Reageer
Reageer op: Zwaar hoofd, kaakspieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief