Constant gespannen spieren voorhoofd?

 • #1

  Beste,
  Ik heb al jarenlang pijn bij mijn voorhoofd boven mijn wenkbrauwen. Het is een soort drukkende pijn en constant aanwezig het is daar ook opgezwollen en door die zwelling heb ik daarboven ook al best diepe rimpels (ik ben 30) ik dacht eerst dat het om een chronische holte ontsteking ging maar de laatste keer dat ik bij mijn huisarts was zei hij dat mijn voorhoofdsholtes in orde waren. Hij zei dat het door spierspanning komt en ik me moet proberen meer te ontspannen. Het is wel zo dat ik kamp met psychische klachten en snel en veel pieker maar ook zijn er momenten dat ik me wel gewoon ontspannen voel maar de klachten zijn dan nog steeds "gewoon" aanwezig. Ik heb recent nog een oogtest gedaan bij de opticien daar kwam uit dat mijn zicht bijna perfect is. Wel heb ik al bijna 10 jaar altijd geïrriteerde ogen, fotofobie en zie ik in spiegels een beetje dubbel. Ook lichtbronnen (en bijvoorbeeld savonds de maan) zie ik lichtelijk dubbel daar zie ik ook altijd strepen rond. Hier ben ik ook al naar verschillende oogartsen voor geweest maar is nooit echt wat uitgekomen. Wel las ik recent nog dat spierspanning ook lichtschuwheid kan ontstaan. Ik overweeg nu om botox te gaan proberen om te kijken of de klachten hierdoor zullen verminderen. Heeft u nog tips, opmerkingen of andere ideeën? Bij voorbaat dank. (Ik wou eigenlijk een foto van mijn voorhoofd meesturen maar ik zie die optie niet staan)

  Reactie
  #2

  " maar ook zijn er momenten dat ik me wel gewoon ontspannen voel maar de klachten zijn dan nog steeds “gewoon” aanwezig"
  Als je kangdurig spanningen hebt, gaan die klachten niet meteen weg als je " momenten" hebt dat je niet gespannen bent. Je kunt dan wel het gevoel hebben dat je niet gespannen bent, maar de spanningen zijn dan niet echt weg. Ben je voor de psychische klachten in behandeling bij een psycholoog?

  Reactie
  #3

  Bedankt voor de snelle reply. Ja ik ben wel in behandeling. al meerdere dingen geprobeerd maar ik moet zeggen dat de hulp die ik krijg vaak ook niet zo veel voorstelt. stress en angst zijn helaas nog wel een groot onderdeel van mijn leven waar ik dan ook geen controle over heb. Vooral sociale angst en faalangst. Maar ook die lichamelijke klachten hebben me veel stress en angst bezorgd een vicieuze cirkel dus mischien.

  Ik gebruik ook medicatie. Momenteel wellbutrin en dexamfetamine sulfaat.
  In het verleden jaren lang Escitalopram gebruikt.

  Reactie
  #4

  Zo kom je dan inderdaad in een vicieuze cirkel. Ben je gediagnosticeerd met ADD/ADHD?

  Reactie
  #5

  Ja klopt ADD.

  Dus uit nature altijd al veel in mijn hoofd bezig.

  Maar denkt u dat botox kan helpen met de lichamelijke klachten? En dat de klachten aan mijn ogen in verband staan met de klachten aan mijn spieren?

  Reactie
  #6

  Botox gaat daar niet bij helpen. De oorzaak van de klachten moet worden aangepakt. En dat is dan to h iets voor een psycholoog of een psychiater. Ik vraag me trouwens ook af, of je niet ook klachten hebt van de combinatie van de medicijnen.

  Reactie
  #7

  Ow oke worden die medicijnen normaal niet samen voorgeschreven dan? Ik slaap er wel slecht door maarja ik heb ook niet echt de luxe zomaar iets af te kunnen bouwen en weer iets anders te proberen  want die fasen dat je stopt en net begint zijn psychisch hardstikke zwaar. ik heb ook gewoon mijn zoontje waar ik voor moet zorgen daar kan ik niet al te down bij zijn..

  Mijn psycholoog is verder een gemakzuchtig vrouwtje. Ik moet zelf altijd met gespreksstof komen ze heeft zelf geen inbreng alleen wat online oefeningen aan te bieden. En zo ben ik al allerlei apparte gevallen tegengekomen is de psychische zorg. Stelt niks voor. Ik snap dat ik het uiteindelijk zelf moet doen maar ze doet niet eens dr best me wat hulp te bieden.

  ik snap dat botox de oorzaak niet aanpakt maar wel de symptomen toch? Want het verdooft wel de spieren  waar ik last van heb en ik zie mezelf voorlopig nog niet psychisch veel verbeteren. Antidepressiva en pepmiddelen pakken de oorzaak overigens ook niet aan maar worden door psychiaters maar al te graag voorgeschreven..

  Reactie
  #8

  Je krijgt medicijnen die aan de ene kant voor rust moeten zorgen en de andere werken dan zo'n beetje als speed... je slaapt er in ieder geval njet goed van. En dat het zeker niet beter.
  Ik zie geen heil in de botox. Het is namelijk geen spierprobleem. De spieren reageren op stress/spanningen.
  Heb je therapie gehad?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja maar dat doen mijn spieren dan daarna toch minder of zie ik dat verkeerd? 😉 bedankt voor alle moeite sowieso. Nee therapie niet echt.. ik zou eigenlijk cognitieve gedragstherapie willen volgen. Maar als ik dat aangeef wordt ik steeds naar dat online programma doorverwezen wat maar een beetje beperkt is. Ik vind het ook moeilijk om daar alleen voor te gaan zitten thuis achter de laptop dus is ook wel mijn eigen schuld.

  Reactie
  #10

  Wacht even ! Het is vooral niet je eigen schuld... jij hebt een probleem en dat moet adequaat worden aangepakt. En zeker niet iedereen met psychishe klachten kun je afschepen met een online programma. Dat werkt namelijk niet voor iedereen. Dus daar zou ik dan toch maar een keer een goed gesprek over aangaan.

  Wat de spieren beteft: Het is nog maar de vraag of botox in dit geval überhaupt iets doet. En waarschijnlijk ga je de klachten dan verleggen naar een andere plek.

  Reactie
  #11

  Ja oke bedankt dat u voor me opkomt ik weet ook wel dat die zorg stukken beter kan maarja ik ben al bij meerdere instanties geweest en vaak teleurgesteld en verbaast met waar ik mee te maken kreeg en ik hoor het van veel meer mensen. Op den duur geef je de moet een beetje op. Er zijn altijd lange wachtlijsten dan wordt je vaak doorverwezen van de een naar de ander omdat je klachten toch weer net buiten hun werkveld vallen ofzo tenslotte blijkt gewoon vaak dat ze gewoon niks om je geven. Je wordt vaak tegengesproken, een arrogante houding is blijkbaar normaal in die branche en op commentaar op hun werkwijze zitten ze meestal al helemaal niet te wachten van een cliënt.  nu bijvoorbeeld wou ik er weer eens werk van maken ben ik al ruim een jaar bezig, begonnen met de vraag aan de huisarts, doorverwezen te worden voor cognitieve gedragstherapie. Allerlei gesprekken gehad met 4 verschillende psychologen. Bijna altijd vroegen ze dingen aan mij in plaats dan dat ze iets aan me uitleggen. vaak trekken ze allerlei wazige conclusies en met cognitieve gedragstherapie ben ik nog steeds niet begonnen.. die psychiater heeft mijn medicatie verandert en heb ik sinds dien niet meer persoonlijk gesproken. ik kan nu dan wel zeggen oké ik kap er mee ik ga naar een andere instantie. Ik moet dan sowieso eerst weer lang wachten en dan nog is het echt niet vanzelfsprekend dat het er daar dan beter aan toe gaat. Hier kan u ook niks mee natuurlijk. Ik klaag ook niet graag eigenlijk maar dat het even gezecht is..

  Reactie
  #12

  Wel heel vervelend voor je. Maar helaas gaat het lang niet altijd goed binnen de GGZ. En dat is frustrerend en teleurstellend. Als patient schiet je namelijk geen meter op.
  Het enige wat ik je zou willen aanraden is, om toch een afspraak te maken met de psychiater en het te bespreken. Therapie zou echt goed voor je zijn, maar dan niet online omdat dit niet voor jou werkt.

  Reactie
Reageer op: Constant gespannen spieren voorhoofd?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief