fibromyalgie,koudehuid, hoge bloeddruk

  • #1

    al vele malen heb ik een site op internet bezocht en de volgende mening gevraagd
    al tijden heb ik last van stijf bindweefsel in schouder en nek hoge bloeddruk en een hele koude huid aan de achterkant van mijn lichaam.ben op dit moment onder behandeling van fysiotherapeut om de pijn van mijn nek en schouders te verminderen maar dit doet niet veel,kan mijn nek niet goed draaien , rijd daardoor geen auto meer,op de fiets moet ik ook steeds afstappen omdat ik moet kijken om over te komen en als ik over hobbels in de weg rijd voel ik pijn onder aan de nek.
    nou zoek ik heel veel op op internet en ook de huisarts heb ik aleens het volgende voorgelegd alleen krijg ik van heb een nee antwoord .
    mijn vraag is het volgende
    mijn bindweefsel in nek en schouders is stijf naar mijn idee worden dan pezen spieren en aderen afgekneld, daardoor is de doorbloeding volgens mij niet goed en zou daar de hoge bloeddruk van kunnen komen en omdat het bloed zorgd voor de lichaamstemperatuur is mijn lichaam dus met 35.8 graden te koud.door het bloed voer je ook je afvalstoffen af , wat bij mij dus niet gebeurd omdat ik geen gram afval en ook nog eens een wisselende trage schildklier heb.
    naar mijn mening zou dus als mijn bindweefsel weer soepel is , mijn bloed beter gaan stromen, de hoge bloeddruk gaan verdwijnen, en een aantal kilo´s eraf moeten gaan, en zou ik dus van mijn problemen af zijn. maar hoe krijg ik mijn bindweefsel soepel. wie geeft zijn mening of ik inderdaad een goede gedachte heb, ik zou u heel erg dankbaar zijn.
    groetjes yvonne

    Reageer
    #2

    Ik vind de theorie niet gek bedacht maar helaas klopt het bloeddruk verhaal op geen enkele wijze.

    Als u oefeningen doet bij de fysiotherapeut, wat mij erg verstandig lijkt, kan de fysio misschien zeggen wat nu de kern van uw probleem is en wat de mogelijke gevolgen zijn van dat wat er in de kern mis is in uw schouder en of rug. De andere klachten lijken hier zoals u zelf ook denkt uit voort te vloeien.

    Mijn idee zou zijn toch zoveel mogelijk in beweging te komen en dat meerdere malen per dag net zolang totdat het pijn gaat doen en dan te stoppen om later op de dag dezelfde oefeningen weer te doen totdat de pijn weer te hevig wordt.

    Een pijnbron lijkt het bewegen te verhinderen waardoor er steeds meer problemen onstaan van een verminderde doorbloeding. Bedenk dat het bloed de olie en de benzine zijn van uw lichaam, en dat u daarom wel moet bewegen om het probleem aan te pakken. Tenzij de bron slijtage is, dan is bewegen helaas beperkt voor u.

    Reageer
    #3

    Met gezond bewegen wordt bedoeld dat u minstens vijf dagen per week een halfuur per dag actief beweegt. Bijvoorbeeld fietsen, stevig wandelen, zwemmen, dansen of tuinieren. Intensief huishoudelijk werk telt ook mee. U hoeft niet een halfuur achter elkaar te bewegen, maar kunt dat op uw eigen manier over de dag verspreiden. Doe bijvoorbeeld ’s ochtends 10 minuten oefeningen, ga ‘s middags 10 minuten fietsen en aan het einde van de dag nog 10 minuten wandelen.

    Regelmatig bewegen is gezond en ook leuk om samen te doen. Als u veel beweegt, raken uw spieren, longen, hart en bloedvaten eraan gewend om te werken. U voelt zich daardoor fitter en u heeft meer energie. Voordelen van bewegen zijn: U kunt beter ontspannen en slapen, u bent minder moe en staat ’s ochtends gemakkelijker op; U heeft minder kans op overgewicht; u krijgt sterkere spieren en botten en een mooiere huid; U heeft minder kans op diabetes mellitus (suikerziekte); Het is goed voor uw bloeddruk en cholesterol; U heeft minder kans op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte.

    Lees verder op:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF43.htm

    Reageer
    #4

    Hallo Yvonne allereerst beterschap. Uw klachten zijn herkenbaar. Fysiotherapeut die kan niet veel betekenen voor u. Ik adviseer u om alternatieve geneeswijze te proberen zoals (accupunctuur) daar krijgt u een goede behandeling wat u nódig heeft.

    Ik spreek uit ervaring omdat een familielid ook fibromyalgie heeft. Dus stop met zoeken. Ga naar een ervaren accupunctuur behandelaar.

    Succes verder en sterkte

     

     

     

    Reageer
    #5

    Mijn vraag is kan je ook een schommelde bloeddruk en een schommelde hartslag krijgen bij fibromyalgie

    Reageer
    #6

    Dat heeft met fibromyalgie in principe niets te maken. Maar bloeddruk en hartslag kunnen de hele dag door wel wat schommelen

    Reageer
Reageer op: fibromyalgie,koudehuid, hoge bloeddruk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief