Nekklachten

  • #1

    Hallo,

    Ik heb vorig jaar juni mijn hoofd gestoten tegen de wastafel. Direkt daarna schoot de pijn door naar mijn nek. Als mijn man heel voorzichtig op mijn nekwervel drukte, gaf dit hoofdpijn en misselijkheid, ook was deze plek erg gevoelig. Ik heb daar toen een tijdje mee doorgelopen omdat ik dacht dat het vanzelf wel weer over zou gaan, maar de klachten bleven en mijn nek- en schouderspieren werden zo hard als beton. Ik ben er toen mee naar de dokter gegaan en die heeft mij doorgestuurd naar de manueel therapeut. Ik heb nu 9 behandelingen gehad maar de klachten zijn nog steeds exact hetzelfde.

    Het is nu januari 2010; ik ben weer naar de huisarts gegaan omdat de behandelingen niet het gewenste resultaat leveren. Hij geeft aan dat ik de behandelingen een paar maand moet laten rusten. Als mijn man nu op mijn nekwervel drukt komt die hoofdpijn en misselijkheid nog steeds opzetten, ook heb ik nu last van brandend maagzuur, slechte nachtrust en ben ik erg snel moe. Mijn huisarts reageert vrij makkelijk en zegt dat ik goed moet uitrusten en melatonine moet halen.

    Is het waar dat deze klachten zich met veel rust en melatonine oplossen of is het raadzaam om een foto te laten maken? (er is nog geen foto van mijn nek gemaakt)

    Groeten Mieke (22 jaar)

    Reageer
    #2

    ik herken deze klachten erg goed.
    ik heb in 1998 een zwaar ongeluk mee gemaakt en daar heb ik een wiplash van over gehouden. maar als je man je op je nek druk op de zere plek dan krijg je hoofd pijn. Als ik jouw was zou ik eens naar een huisartsen post gaan. En daar je weer laten onderzoeken. en aangeven dat je veel pijn hebt opbepaalde drukpunten. tevens raad ik je aan om een ander kussen te kopen met een nekrol. die ondersteunt je nek goed en tevens kom je wat makkelijker in slaap. Die kussens kun je kopen bij beterbed maar ook bij beddenspecialist. Dus ik wens je veel succes.

    Willy

    Reageer
    #3

    De huisarts zou een foto kunnen laten maken om de stand van de wervels met zekerheid te beoordelen alhoewel een geoefend huisarts dit manueel goed kan zonder foto. Toch kun je niet helemaal zeker zijn dat er geen fractuur zit. Ik denk wel dat als de huisarts hieraan twijfelde hij wel een foto had laten maken, dus ook hier zou ik me geen zorgen over maken.

    Het meest lijken je klachten inderdaad op een whiplash zoals vorige schrijver ook al schreef. Het is echt een beetje hetzelfde al ken je een whiplash natuurlijk vooral van auto-ongelukken.

    Reageer
    #4

    Het vaststellen van het whiplashletsel is geen eenvoudige zaak: er is meestal niets te zien op röntgenfoto's en MRI-scans geven maar in enkele gevallen duidelijkheid. Wel kan op deze manier ander (ernstiger) letsel worden uitgesloten.

    Belangrijk voor het vaststellen van de diagnose is, dat de arts een goede anamnese (verhaal van de patiënt) afneemt, waarbij aard en toedracht van het ongeval aan bod komen, maar ook de bewustzijnstoestand direct na het ongeval en de klachten en symptomen en het verloop daarvan, zijn van belang.

    Daarnaast is het verstandig om een zorgvuldig (lichamelijk) onderzoek te laten doen, waarbij ook een neurologisch onderzoek van belang is. Aan de hand van de onderzoeken kan de arts bepalen óf en in welke mate u whiplashletsel heeft. De behandeling wordt ook hierop afgestemd.

    Niet iedereen met whiplashklachten komt (alleen) bij een neuroloog terecht. Het kan ook zijn dat u wordt doorverwezen naar bijvoorbeeld een orthopedisch chirurg en/of KNO-arts, dit is afhankelijk van uw klachten. Als u meerdere specialisten bezoekt in verband met uw klachten, is het raadzaam de artsen erop aan te dringen de bevindingen met elkaar te bespreken. Hierdoor kan de behandeling beter op u worden afgestemd.

    Reageer
    #5

    Voor een Whiplash kun je het beste naar neuroloog Sanders gaan in Breda, zie:
    http://www.amphia.nl/Patienten/AfdelingenEnSpecialismen/Pages/Neurologie.aspx

    Reageer
    #6

    Ik begin even bij het begin,
    in 2004 botste ik op een stilstaande kart
    die een dode hoek stond, iemand anders
    knalde vol op mij.
    Ik reed gewoon door had nergens last, de volgende dag voelde ik dat mijn pols niet goed was,
    mijn pols was gekneusd, ik heb 6 maanden met een
    brace rondgelopen, toen ben ik weer verder gegaan
    met karten, na een paar maanden kwamen er meer
    klachten bij zoals nekpijn, schouderbladen pijn, tintelingen in arm en vingers, krachtverlies, pijn op mijn borst en ribbenkast.
    Er werden verschillende onderzoeken gedaan, mijn dokter hamerde op een tennis elleboog, maar ik had daar geen last van, maar ik volgde wel zijn advies op en ik ging naar een specialist, deze vertelde me dat het misschien carpaal tunnel syndroom zou zijn en hij gaf me 3 keer een spuit, deze werkte voor geen meter, ik ging naar het ziekenhuis en stroomschokken werd toegediend, hieruit konden ze niks zien dus ik kreeg een scan van mijn pols, terwijl ik ook zei dat ik in mijn nek ook last had werd hier niks mee gedaan, ik had niks aan mijn pols, dus dan maar weer terug naar de dokter, mijn dokter vond het onzin dat het met het ongeluk te maken zou hebben en stuurde me door naar de fysio, de fysio voelde aan mijn rug en merkte al snel dat mijn wervels verschoven waren en begreep niet dat de dokter dit niet gevoeld heeft als je aangeeft dat je pijn hebt, hij zei met bepaalde woorden dat ik te weinig ruimte zou hebben en dat ik thoriac outlet syndroom heb, uiteraard mag hij dit niet vaststellen maar wel met bepaalde woorden, ik ging naar de houdingstherapeut jammer genoeg had ik maar 2 behandelingen over, in het nieuwe jaar ging ik naar de manueel therapeut, ondertussen slikte ik ibuprofen 600, paracetemol met codeiene, maxalt smelt en diazepam, ik voelde me net een dweil, dit is gewoon niet normaal, ik lag elke dag met pijn op de bank en moest kruipen naar de wc, mijn therapeut ging mijn nekwervels op zijn plek zetten want schijnbaar was deze ook verschoven, bij de eerste behandeling heb ik 1 week plat gelegen van de pijn, ze was geschokken dat dit gebeurde en vertelde mij dat ze heel voorzichtig was geweest, de 2e keer lag ik 4 dagen plat van de pijn en de 3e keer was het helemaal goed.
    ik had geen pijn meer.
    nu 1 jaar later begint het rustig aan weer opnieuw en moet ik weer naar de manueel therapeut, ik denk dat mijn nekwervel weer is verschoven, ik snap niet dat ik geen scan krijg
    terwijl ik nu al 6 jaar met pijn loop.
    Vandaag weer manueel therapie gehad, ik ben flink gekraakt, nu schijnt er weer iets nieuws naar te voren te komen, ik heb een ontsteking

    Reageer
    #8

    Ik ben geopereerd aan carpaal tunnel syndroom. Na een week draaide alles in mijn hoofd. Heb ook erg veel hoofdpijn, nekpijn en onderrug pijn. Kan dit door de operatie komen. Word er erg onzeker van, huismus

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Moeilijk om daar zo antwoord op te geven. Maar erg waarschijnlijk is het niet. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: Nekklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief