Lymfeklier achter oor/hals

  • #1

    Beste John,

    Ik heb sinds ongeveer twee maanden (sindsdien is het mij opgevallen) een dikke klier aan een zijde in mijn nek. Nou had ik wat tand problemen, ik heb ongeveer 5 weken geleden twee verstandskiezen laten trekken en 3 weken geleden een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Ik verwachtte dat dat de oorzaak was van de vergrootte lymfeklier, maar nu 3 weken verder is de klier nog even groot.

    ‘s nachts wordt ik regelmatig wakker zeiknat van het zweet, dit is echter niet elke dag het geval. Morgen heb ik een afspraak bij de dokter omdat ik erg zenuwachtig ben, maar ik vroeg me af of mijn lymfeklieren nog steeds opgezwollen kunnen zijn van de wortelkanaal behandeling? Ik had een bult op mijn tandvlees die al wel veel kleiner is geworden maar nog niet helemaal weg is.

    Met vriendelijke groet,

    Nicky

    Reageer
    #2

    Het is normaal dat de klieren nog aanwezig zijn. En dat kan ook nog wel een paar weken duren. En al helemaal als je er te veel aanzit

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je vlotte reactie John.

    Reageer
    #4

    Zojuist bij de huisarts geweest. Ze vertrouwt de klier niet, dit omdat hij erg vast zit en hard is. Wordt doorverwezen naar het ziekenhuis voor bloedonderzoek en een echo. Is dit een reden om mij zorgen te maken? Kan een klier hard zijn en vast zitten zonder dat dit kanker is?

    Reageer
    #5

    Ze kan ook gewoon ontstoken zijn

    Reageer
    #6

    Toch pech. Het is een tumor in mijn speekselklier. De radioloog vermoed een adenoom of wartin tumor. Van wat ik begrijp zijn dit goedaardige gezwellen, klopt dit? Wordt nu maandag met spoed naar de kno doorverwezen om het weg te laten halen. Puur hypothetisch: wat zou het nog meer kunnen zijn op eerdergenoemde na? En hoeveel heeft zo’n operatie doorgaans, kan ik bijvoorbeeld gewoon werken?

    Ik begrijp dat u hier misschien geen antwoord op heeft maar het gesprek ging net vluchtig en ik heb niet alles helemaal goed begrepen.

    Reageer
    #7

    Dat zijn inderdaad goedaardige gezwellen.
    Of het iets anders kan zijn zal moeten blijken als het weggenomen weefsel onderzocht is

    Reageer
    #8

    Ik snap dat u geen oordeel kan geven over goed- of kwaadaardig, maar kan een radioloog zo’n inschatting wel maken? Kan hij bijvoorbeeld duidelijk een ronde rand zien ten opzichte van een ongedefinieerde rand bij kwaadaardige tumoren?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een radioloog kan een afwijking zien die dan nader onderzocht moet worden.

    Reageer
Reageer op: Lymfeklier achter oor/hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief