Help, wat nu?

  • #1

    Een maand geleden heb ik bloed geprikt, hieruit kwam dat mijn vitamine D 43 was (hoort tussen 50 en 171 te zitten, te laag dus) en dat mijn TSH 4.10 was (hoort tussen de 0.40 en 4.0 te zitten). Ik werd voornamelijk doorgestuurd wegens het feit dat ik een aantal klachten die bij schildklierproblemen paste. Mijn Vrij T4 was 17.7 (hoort tussen 10 en 24 te zitten).

    Mijn dokter zei dat ik vitamine D moest nemen en dat de verhoogde TSH waarde waarschijnlijk niks is, omdat het niet heel erg verhoogd is en mijn Vrij T4 prima is. Ik neem nu al 3 weken vitamine D en neem meer dan voorgeschreven omdat ik per ongeluk een te hoge dosis heb gekocht. Ik merk amper verschil en vraag me af of ik weer heen moet gaan.

    Ik vind het vreemd dat ik een verhoogde TSH heb met klachten, maar een normaal vrij T4. Ik vraag me af hoe dit kan. Kan dit nog steeds schildklierproblemen zijn? Ik deed de bloedtest in de ochtend, heeft dit veel verschil qua schommelingen?

    De dingen waar ik klachten bij heb zijn dat ik eigenlijk altijd veel zweet bij mijn oksels(of ik het nou koud, warm of normaal heb), heel moe(ook bij meer dan 8 uur slaap), licht in hoofd(sinds 2 of 3 weken iets minder), bijna altijd koude handen(ze zijn dan ook blauwig/paarsig of grauw) en erg vaak ook koude voeten, droge gevoelige huid(en dan vooral altijd hele droge trekkerige handen), mentaal heb ik ook het een en ander aan problemen, mijn nagels krijgen kleine scheurtjes en breken dan ineens af en ze schilferen ook af in laagjes en mijn ongesteldheid word steeds minder(is in ieder geval veel minder dan een jaar geleden) Ik heb dus meerdere symptomen die volgens mij bij een te trage schildklier en te snelle schildklier passen. Ook slik ik ADHD medicatie en ik ben 21 jaar oud.

    Kan dit nog steeds schildklier problemen zijn? Is dit het waard om mee heen te gaan of is dit waarschijnlijk niks?

    Reageer
    #2

    Ik zou er toch even mee terug naar de arts gaan.
    Je TSH is maar minimaal verhoogd en zou dus geen klachten moeten veroorzaken omdat de andere waarden goed zijn

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie! Dus die klachten worden daar waarschijnlijk wel door veroorzaakt? Of kan het makkelijk iets anders zijn? Ik snap niet echt dat als ik toch een verhoogde waarde heb hoe dat dan niks kan zijn namelijk haha. Maar het is dus zeker het waard om mee heen te gaan?

    Reageer
    #4

    De afwijking is toch echt maar minimaal. Een echte verhoging is dat nou ook weer niet; Dat zal geen klachten veroorzaken. Dus de klachten komen dan ergens anders vandaan

    Reageer
Reageer op: Help, wat nu?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief