Bloedtest uitslag

  • #1

    Goedenmiddag,

    Gisterochtend heb ik bloed geprikt en ik heb vandaag mijn resultaten binnen.
    Twee waardes wijken af:
    - TSH --> 4.10 (referentiewaarde 0.40-4.00)
    - Vitamine D3 (25 hydroxy) --> 43 (referentiewaarde 50-171)

    Mogelijke schildklierproblemen was de voornaamste reden voor het bloedonderzoek. Nu is mijn TSH ook daadwerkelijk te hoog. Helaas kan ik morgenmiddag pas een belletje van de HA verwachten. Ik vraag me af of 4.10 daadwerkelijk indiceert dat ik schildklierproblemen heb of dat dit normaal is om iets hoger te hebben. Ik heb gegoogled en heb wel veel van de symptomen van een te langzaam werkende schildklier maar niet alle. Kan het nu nogsteeds zijn dat ik dit heb? Of moet je alle symptomen hebben?

    Ik weet dat dit belangrijk is om met de dokter te bespreken en dat ga ik morgen ook zeker doen, maar ik wil gewoon weten of 4.10 ook echt iets kan zijn of dat het waarschijnlijk niets is, omdat het maar 0.10 boven de referentiewaarde is. Het feit dat de referentiewaarde zo groot is, en ik toch erboven zit, maakt mij twijfelen.

    Graag hoor ik jullie idee hierover. Natuurlijk gebruik ik dat niet als uiteindelijke zekere uitkomst, maar zolang wachten zorgt ervoor dat ik er teveel over nadenk.

    groet

    Reageer
    #2

    Helaas is het bespreken van dergelijke uitslagen voorbehouden aan artsen en die zijn hier niet.......

    Reageer
Reageer op: Bloedtest uitslag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief