Vraag over bloeduitslagen schildklierwaarden

  • #1

    Ik ben bekend met een traagwerkende schildklier.
    Hiervoor slik ik Euthyrox 112mcg.
    De laatste tijd voel ik mij niet heel lekker. Last van trillen/beven, snelle hartslag, gejaagd gevoel, moe maar ook onrustig.

    Ik heb mijn schildklier laten controleren.
    In April waren mijn waardes nog goed.
    Nu vandaag nogmaals laten controleren en mijn waardes zijn wat verandert.
    Mijn TSH is goed 1.7 maar mijn Vrij T4 is 23.
    Die is gestegen.
    De vorige keer was mijn TSH 1.5 en mijn vrij T4 20. Hier in het ziekenhuis hanteren ze een normaal waarde van de vrij T4 tussen de 11-21. Daar uit maak ik op dat mijn waarde wat verhoogd is. Schildklier waardes komen best wel nauw dat ik weet, en verschilt ook per persoon.

    Mijn vraag, kunnen deze waardes icm mijn klachten betekenen dat mijn schildklier wat te snel werkt nu? Ik heb vrijdag een telefonische afspraak met mijn huisarts over de uitslagen. Maar ik wil een beetje voorbereid zijn.

    Reageer
    #2

    Een kort antwoord (ik heb dezelfde aandoening) is dat als je de klachten hinderlijk vindt, je een dag kunt halveren. Dat is de snelste oplossing bij klachten van hyperen.

    Het tijdstip van meten en of je eerst of niet eet, zelfs chronische stress.. er is veel dat effect heeft op een verschil in labuitslag.
    Dus ik zou de reden voor een verschil nu niet kunnen zeggen.

    Reageer
Reageer op: Vraag over bloeduitslagen schildklierwaarden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief