Hernia in de nek

 • #1

  Als er een hernia in de nek vastgesteld is en er wordt een epidurale infiltratie ingespoten… gaat de hernia dan weg door deze infiltratie of werkt deze enkel pijnstillend en blijft de hernia zitten?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Door de ontstekingsremmers in de injectie kan de hernia minder druk op de zenuwen geven,waardoor je klachten verminderen. Dan kan in de loop van de tijd de hernia verder herstellen, maar dat is niet bij iedereen het geval,dat kan niemand je van te voren vertellen, helaas.

  Daarnaast kun je door de pijnstillende werking makkelijker met bijvoorbeeld fysiotherapie beginnen en voorkom je dat je klachten in de rest van je lichaam krijgt omdat je door de pijn van de hernia een verkeerde houding gaat aannemen.

  Reageer
  #3

  Ok. Dus hij verlicht enkel de pijn wat. Na hoeveel dagen/weken/ maanden zou je verlichting moeten voelen van de infiltratie? Want sommige voelen het verschil direct en anderen helemaal niet? Het kan dus zijn dat hij helemaal niet werkt?

  Reageer
  #4

  Ik zeg niet dat hij alleen de pijn verlicht.
  De hernia kan ook kleiner worden,door de ontstekingsremmers.
  En als hij dan niet meer op de zenuwen drukt,kan hij er wel zitten,maar heb je er geen last meer van.
  En je kunt beter je oefeningen van de fysio doen,waardoor je minder snel nieuwe klachten krijgt en daardoor risico op nog een hernia op een andere plek.
  Ik heb dat in mijn rug, ik had 2 hernia's met beknelling en 2 kleinere die niet op een zenuw drukken. Die zijn gekomen doordat ik steeds scheef zat door de hernia's die wel heel veel klachten gaven.
  Aan de 2 grote ben ik geopereerd,de 2 kleine zitten er nog altijd.
  Je merkt na de inspuiting direct dat de pijnstiller werkt.
  Daarna kan door de druk van de vloeistof rondom de zenuw de pijn eerst wat toenemen voor een paar dagen,dat zakt ook weer af.
  En dan kun je met je fysio verder aan je herstel werken.
  Het werkt idd niet bij iedereen, maar ook lang niet iedereen is na een operatie van zn klachten af.
  En een operatie is een veel ingrijpender ingreep met een veel langere hersteltijd. En dan nog komt bij een groot aantal mensen de pijn terug,omdat er littekenweefsel op de zenuw gaat drukken.

  Reageer
  #5

  Nog wat aanvulling.

  In een injectie (infiltraat) zit zowel lidocaine (verdoving/pijnstilling) als ontstekingsremmer.

  De lidicaine is uitgewerkt na ongeveer een dag, en is er vooral voor de verdoving van de injectie.

  De onstekingsremmer heeft wat meer tijd nodig om te gaan werken. Na een paar dagen tot 2 weken weet je het resultaat.

  De ontstekingsremmer vermindert zwelling, waardoor de druk op de uitstulping die op een zenuw drukt (hernia) kleiner wordt. Daardoor gaat die pijn weg of wordt minder, als het werkt.

  Het is een tijdelijke oplossing en verbetert niet de oorzaak. Maar het is wel zo dat veel mensen met afwijkingen leven die geen zenuwpijn meer geven. Afwijkingen aan de wervelkolom is vrij normaal en de meeste mensen hebben daar wonderwel geen klachten van.

  Het beste voor iedereen is om de steunspieren sterk te houden en soepel. De meeste hernia's verdwijnen vanzelf door tijd. Door blijven bewegen als dat gaat is het beste advies.

  Een infiltraat heeft ook wat risico's. Infectie, plaatselijk vetverlies, enz. Je kunt ook een tijdje wat zwaardere pijnstillers slikken. Tijd is vaak het belangrijkste.

  Reageer
Reageer op: Hernia in de nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief