Plekje oor en hypochondrie

 • #1

  Hoi John,

  Ik heb een plekje op de achterkant van mijn rechteroor. Weet jij wat dat zou kunnen zijn? Ik maak me weer eens druk dat het straks misschien wel huidkanker is.

  Verder ga ik morgen naar de huisarts voor een ander probleem. Ik had namelijk een app die mijn hartslag kon meten doordat je je vinger op de camera van je telefoon hield. Ik snap überhaupt niet waarom ik hem had gedownload want ik kon weten dat dat bij mij mis zou gaan. Er kwamen wisselende resultaten uit. Vaak was de hartslag regelmatig maar soms kwam de melding dat er tekenen van voorkamerfibrillatie in de hartslag zaten en dat ik het best een arts kon raadplegen. Je raadt het natuurlijk al. Ik vanzelfsprekend weer helemaal in paniek en heb mezelf afgelopen week zo gek gemaakt dat ik pijn op de borst en linkerarm heb. Voordat ik die app had nergens last van en heb hem ook alweer verwijderd want ik werd er beroerd van en was er de hele dag mee bezig. Uiteraard de pijn op de borst en linkerarm alweer opgezocht op internet en daar kwam uit dat dat voortekenen zijn van een hartinfarct dus dat hielp me niet echt. Al met al dus weer een heleboel paniek voor van alles. Morgen gaan ze waarschijnlijk mijn hart controleren doormiddel van een ECG, spanning daarvoor geeft me ook weer extra stress. Heb het gevoel alsof mijn hart vaak overslaat. En dat allemaal doordat die app me bang maakte. Ik ben ook van plan om morgen aan de huisarts te zeggen dat ik denk dat ik last heb van hypochondrie. Want de laatste tijd wordt het eigenlijk steeds erger. Opeens maak ik me voor bijna alles zorgen en ben ik zelfs bang dat ik mezelf een hartinfarct bezorg door alle stress. Ik weet niet in hoeverre ik de app moet vertrouwen. Het is wel een medische app met een licentie maar ik merkte ook dat je maar een klein beetje met je vinger hoefde te bewegen en er kwamen al flink wat onregelmatigheden in de meting. Als mijn vinger niet trilde was het meestal regelmatig.

   

  Na dit verhaal zou je bijna vergeten dat ik een vraag had over een plekje op mijn oor ? foto's daarvan zijn toegevoegd. Wellicht kun je me hiervoor al een beetje stress wegnemen. Scheelt alweer een beetje. Alvast erg bedankt.

  Reageer
  #2

  De dingen op de telefoon zijn pranks !!!! Die werken sowieso niet goed.
  En dat plekje zou een moedervlekje kunnen zijn

  Reageer
  #3

  Weet je het zeker? Het zou een hele goede app zijn. Fibricheck heet ie. Weet niet of ik die naam zo mag vermelden ivm reclame dus verwijder maar als dat niet mag maar dan weet je waar ik het over heb. Ik denk dat ik dit keer te ver ben gegaan met mezelf stress geven... Ik heb echt last van mijn borstkas en linkerarm wanneer ik rustig lig en niet afgeleid ben. Het voelt eng. Straks krijg ik een infarct in mijn slaap ofzo...

  Wat betreft dat moedervlekje. Wel een goede dan toch? Je ziet niet perse iets ergs? Ik zou het morgen wel kunnen vragen aan de huisarts maarja ik heb dat hartprobleem al. Denk dat dat wel veel tijd gaat kosten.

  Reageer
  #4

  Het zijn echt pranks hoor

  Reageer
  #5

  Oké. Ik voel me alweer een heel stuk rustiger gelukkig dus het was goed om even alles te delen op het forum. Bedankt. Even kijken of de huisarts überhaupt een ECG wilt afnemen op basis van wat die app zegt. Het ene moment was het namelijk regelmatig, en als ik gelijk daarna nog eens een meting uitvoerde waren er weer tekenen van voorkamerfibrillatie. Ik ga niet vaak naar de huisarts maar als ik er ben zegt hij meestal dat ik moet stoppen met googlen. ''Wat stond er nu weer op internet?'' ? ik weet alleen niet of het echt hypochondrie is waardoor ik me zoveel zorgen maak. Ik gedraag me alleen maar zo in stressvolle periodes. Het komt voor dat ik me een heel jaar nergens druk over maak.

  Reageer
  #6

  Hoi John,

  Ben naar de huisarts geweest. Bloeddruk is gemeten en die was erg goed. Verder is er naar mijn hart geluisterd en daar was niks vreemds in te horen. Alleen was hij erg snel maar dat kwam omdat ik gespannen was. Meteen dat plekje op mijn oor laten nakijken. Was een moedervlek zoals je zei.

  De huisarts snapte niet waarom ik inderdaad de app downloadde terwijl er geen reden toe was (geen klachten). Omdat de klachten van het zorgen maken over van alles de laatste tijd toch steeds erger worden heb ik met moeite ingestemd op een gesprek met de praktijkondersteuner. Eigenlijk wilde ik het niet per se maar ik vond dat het uiteindelijk toch de juiste keuze was. De arts zei zelf ook al dat je op zo'n leeftijd (20) helemaal niet bezig hoort te zijn met al deze dingen. Heeft uiteindelijk zo'n 5 jaar geduurd maar ik volg nu dus toch eindelijk je advies op om erover te praten met iemand.

  Reageer
  #7

  Heel goed !!!!! ?

  Reageer
  #8

  Dank je ? maandag is de eerste keer. Ben benieuwd. Ik voel me wel best slap en schaam me een beetje dat ik daarnaartoe moet en dat het in mijn medische dossier terecht komt maar wie weet voel ik me na een aantal gesprekken veel beter. Het is heel erg vermoeiend om je de hele tijd zo'n zorgen te maken over alles.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je moet je daar absoluut niet voor schamen! Je bent echt de enige niet. Je moet er juist trots op zijn dat je zelf aan de bel trekt en helpt zoekt en accepteert. Het is namelijk de enige manier om weer wat meer rust in je hoofd te krijgen. Niks slap dus. Maar stoer

  Reageer
  #10

  Bedankt John. Erg aardig. Geeft me de motivatie die ik even nodig had. Ik heb opeens niet meer het rare gevoel bij mijn hart dus dat was waarschijnlijk weer een schijnklacht. Wel spierpijn bij mijn borstkas en ribben en linkerarm door hyperventileren denk ik. Merkte aan mezelf dat ik in de dagen dat ik me zorgen maakte vreemd ademde. Maargoed dat zal dan wel weer vanzelf weggaan binnen een aantal dagen. Eigenlijk kijk ik best uit naar maandag dus ben blij dat ik ermee instemde. Het geeft me het gevoel dat ik er niet meer alleen in sta en dat is fijn.

  Reageer
  #11

  Sorry voor de late reactie.
  Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen

  Reageer
  #12

  Maakt niet uit. Je hebt het best druk hier zie ik dus ik verwacht niet perse dat je gelijk een antwoord geeft. ?

  Bedankt voor je tip. Fysio zit in hetzelfde gebouw als de huisarts en praktijkondersteuner dus dat zou makkelijk zijn. Ik kijk het even aan. Dat hyperventileren is volgens mij alleen op momenten waarin ik in paniek raak om iets. Anders zou ik vast vaker spierpijn moeten hebben. Soms moet ik wel even naar lucht happen omdat ik voor mijn gevoel niet genoeg zuurstof binnenkrijg door mijn neus. Dat zou dan wel weer wijzen op meer hyperventileren dan ik me bewust ben. Even kijken hoe het gaat met de praktijkondersteuner en of ik eventueel zelf kan zorgen om te letten op de ademhaling. Vooral tijdens panieksituaties. Daar zal de ondersteuner me vast wel mee helpen als ik dat aankaart. En als dat dan niet het gewenste resultaat geeft probeer ik eens fysio. Het zit zo als eerder gezegd allemaal in hetzelfde gebouw dus dat kost vrijwel geen enkele extra moeite.

  Reageer
  #13

  Knap van je dat je zo benadert !!! Dat gaat beslist wel goed komen

  Reageer
  #14

  Het wisselt. Het ene moment denk ik er super logisch over na en het andere moment val ik weer een beetje terug. Ik twijfelde vandaag heel even of de praktijkondersteuner nog wel nodig is maar gelukkig kreeg ik al snel de bevestiging dat ik het toch beter kan doen want vandaag weer zorgen gehad om een aantal dingen zoals een bult op mijn hoofd wat volgensmij uiteindelijk gewoon de schedel is en aangezien degene die mijn bloeddruk heeft gemeten en naar mijn hart heeft geluisterd een arts in opleiding was vroeg ik me zelfs even af of ze het wel goed heeft gedaan. Dus dan toch weer heel even zorgen gemaakt vanwege die stomme app en mijn hart. Dat er verkeerd is gecontroleerd en dat ik toch een ritmestoornis heb of dat mijn hart alleen op dat moment in orde was omdat het een momentopname was. Maar ze heeft ook met de huisarts overlegd en die is er later nog bijgekomen en heeft ook mijn pols gevoeld en een arts in opleiding zou toch wel weten hoe bloeddruk gemeten moet worden en hoe een hart beluisterd moet worden met een stethoscoop neem ik aan.

  Reageer
  #15

  die twijfels passen wel bij een angststoornis hoor.
  En ja, dat zijn de eerste dingen die ze leren in de artsenopleiding

  Reageer
Reageer op: Plekje oor en hypochondrie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief