Angst klachten en hypochondrie

 • #1

  Ik ben een meisje van 21 en de laatste 3 maanden zijn een hel geweest. Het begon met heel veel hoofdpijn en een supersnelle hartslag. Ik heb een heeeeel stressvolle periode gehad. Ik ben hiermee naar de dokter geweest en heb nu b├Ętablokkers gekregen. De hoofdpijn is nu wel weg en mijn hart doet normaal. Hierna heb ik paniekaanvallen gekregen. Ik heb mezelf zo gek gemaakt de laatste tijd dat ik nu met een angsstoornis en hypochondrie zit. Ik denk ALTIJD dat ik iets ergs heb. Ik heb sinds dat ik zoveel stress/angst heb Last van tintelingen. In mijn armen en benen, voeten en handen. Deze tintelingen duren meestal niet lang en zijn niet echt storen. Ik heb ook tintelingen in mijn mond/tong/keel. Kan dit door hyperventilatie zijn? Het rare is dat ik dit ook op rustige momenten heb en deze duren wel lang, ook al denk ik dat ik het me vaak inbeeld omdat ik door mijn hypochondrie elke steek, tinteling,.. 100x feller voel. Mijn ogen zijn sinds mijn stress zo hard achteruit gegaan. Ik zie altijd een soort van ruis, voel een druk, zwarte rook en floaters. Ik ga binnen 2 weken naar de oogarts dus dat stelt me wel een beetje gerust. Ik heb het gevoel dat stress en vooral de angst mijn leven overneemt. Elk moment dat ik iets ontdek lijkt het alsof mijn laatste uren geslagen zijn. Ik ben hiervoor al naar de dokter gegaan en hij zegt dat de tintelingen in mijn mond/tong door mijn angst komen maar ik geloof hem gewoon niet en voel me zelf daar echt ziekelijk door. Ik wil voor elk klein ding meteen een dokter zien. Ik heb ook last van een brok in mijn keel het meeste van de tijd en mijn armen en benen voelen zwaar soms. Ik weet gewoon geen blijf meer met mezelf. Komen deze klachten overeen met angst klachten? Wat kan ik nog doen? Ik wil terug mijn oude zelf zijn.. ik wil gewoon weten of dit normaal is.

  Reactie
  #2

  Dat is eigenlijk allemaal te koppelen aan je hypochondrie en angsten! Ik heb er zelf ook last van.

  Reactie
  #3

  Wel rustgevend om te weten dat ik niet de enige ben met deze klachten..

  Reactie
  #4

  Ik ken zoveel van deze klachten. Vooral ook de ruis in je ogen, hyperventilatie, tintelingen in armen en benen. Wat heel goed helpt tegen stress en hyperventilatie is gezond eten en sporten.

  Reactie
  #5

  Het zijn toch typische klachten bij angst/spanningen en hyperventilatie. Je moet voor hulp naar een psycholoog

  Reactie
  #6

  @rob: ik sport veel. Ik zwem een paar keer per week en eet gezond. Wel iets minder als ik stress heb.. maar het is wel zo dat sporten me kalmeert en dan vergeet ik alles even.

  @john: ja, ik weet het. Heb een verwijsbrief maar de psychologen zijn zo druk nu.

  Reactie
  #7

  Heb je bij je ogen ook last van dat je witte vlekjes ziet als je naar de lucht kijkt?
  Dan heb je namelijk Visual Snow.

  Reactie
Reageer op: Angst klachten en hypochondrie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief