Last van erge hypochondrie

  • #1

    Hoi,

    Ik wilde via deze site toch even mijn verhaal doen omdat ik er best wel mee zit. Ik heb de laatste maanden ontzettend last van hypochondrie (of in ieder geval erge angst/stress). Ik heb een verleden van dwang/angststoornissen en dit is zeg maar mijn nieuwe 'obsessie'.

    Ik ben dus bijna de hele dag bezig met mijn gezondheid; ik check heel vaak mijn lichaam, en ben constant in de stress / angstig. Ik ben de afgelopen maanden heel vaak naar de dokter geweest. Ik had een tijd terug last van constipatie en was toen bang dat het iets ernstigs was. Ik ben naar de huisarts geweest en die sprak van uitdroging. Sinsdien ben ik helemaal geobsedeerd met mijn gezondheid. Ik ben na die eerste afspraak al meerdere keren naar de dokter geweest in zeer korte tijd. Ik ben drie keer geweest omdat ik bang was voor teelbalkanker, maar de dokter zei dat er niks was om me zorgen over te maken. Ik ben ook nog twee keer geweest omdat ik opgezette klieren had en bang was voor lymfeklierkanker. Ik heb toen een bloedonderzoek gehad, en het bleek dat ik gewoon gezond was.

    Mijn nieuwe 'obsessie' zijn moedervlekken. Een tijdje terug ging mijn broertje naar de huisarts om een moedervlek te laten controleren (wat gelukkig niks ergs bleek te zijn). En toen ik het woord 'moedervlek' hoorde begon ik ook meteen weer. Ik ben dus nu sinds een paar weken geobsedeerd met het checken van mijn moedervlekken. Ik heb bijvoorbeeld een moedervlekje op mijn onderrug, en ik ben bang dat die nu veranderd is (kleiner is geworden). Ik weet nog dat ik rond die plek (op mijn onderrug) ooit ook een bultje/vlekje/dingetje had, en dat ik in de tijd van mijn smetvrees (heb ik ook gehad) bang was dat het een wrat was. Als ik nu weer voel is het plekje (waarvan ik dus niet 100% zeker weet of het dezelfde plek is) wat kleiner. Het is een moedervlekje en hij ziet er gewoon heel normaal uit. Mooi rond, een kleur en verder niet echt waarschuwingssymptomen, ondanks dat hij wat dikker aanvoelt dan andere moedervlekken. Ik heb dit ook met mijn moeder besproken en zij vindt het er allemaal heel normaal uit zien en vind dat ik me minder zorgen moet maken.

    Ik ben dus best wel gestressed hierdoor en krijg psychische hulp, alleen ik weet dus niet of ik nu alweer naar de huisarts moet voor mijn moedervlekken of niet. Ik heb zo nu wel iets van 10 moedervlekken ontdekt waarover ik me zorgen maak, en ik durf/wil eigenlijk niet zo goed naar de dokter omdat ik al zo vaak heen ben geweest en het voor mijzelf echt een moment van schaamte/angst is als ik weer in die wachtkamer zit.

    Bedankt voor degene die dit hebben gelezen, en ik hoop dat iemand mij hierbij een advies kan geven

    Reageer
    #2

    Moedervlekken die er normaal uitzien en er ook al langer zitten, zijn geen reden om je zorgen over te maken.

    Reageer
    #3

    Ik heb wat last van pigment vlekjes. Als die er niet vreemd uit zien hoef je je daar toch ook geen zorgen om te maken? Sommige zijn wat lichter van kleur dan de anderen..

    Reageer
    #4

    Nee hoor, daar hoef je je geen zorgen over te maken

    Reageer
Reageer op: Last van erge hypochondrie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief