Nek en schouderpijn

 • #1

  Ik heb nu al 2 jaar schouder en nekpijn links en soms als ik op mijn linkerzij lig begint mijn arm en hand te tintelen en wordt ook vaak wakker ervan en dan voelt het of mijn hand en vingers opgezwollen zijn..ik moet dan heen en weer schudden met mn arm voordat de tintelinen stoppen.

  Als ik wakker word heb ik de laatste paar maamden een enorm stijf en pijnlijk gevoel in mn nek en schouder dat zodra ik ga bewegen minder erg wordt maar zodra ik even ga zitten of liggen komt de pijn terug..

  Ook heb ik al een paar jaar een kleine talgkliercyste in mn zijkant van mn nek ik denk dat dit een zenyw blokkeert maar de huisarts beweerd dat dit niet kan. Hij heeft me al eens doorverwezen naar de fysio en ik heb een elecrtode onderzoek gehad maar het was geen carpaal tunnelsyndroom.

  Ook mijn duimgewricht en mijn onderrugspieren doen vaak pijn en ik heb weinig kracht in mijn armen en benen ze beginnen heel snel te tintelen.

  Kan dit een spierziekte zijn of nekhernia?

  Het liefste zou ik de hele dag gemasseerd worden of in een warm bad liggen dat is het enige dat tijdelijk helpt..

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Reactie
  #2

  En als ik met mijn hoofd naar links onder achter kijk en dit een paar tellen vasthou zie ik van die mini flitsjes overal voor een paar tellen. Dit heb ik ook soms als ik een te snelle beweging maak van omlaag omhoog kom bijv..

  Reactie
  #3

  Hoe oud ben je? Wat doe je voor werk/sport?
  Een talgcyste kan geen zenuw blokkeren

  Reactie
  #4

  Ik ben 39 jaar en werk in de kinderopvang met peuters. Sporten doe ik al een paar jaar niet meer omdat ik op mijn werk al genoeg beweeg ben ik na het werk te moe om nog te sporten. Tijdens het werken heb ik aan het einde van de dag als ik even ga zitten ook weer mega nekpijn en ook vaak tintelende spieren als ik bijv met mn benen over mekaar zit begint dat al te tintelen na 1 minuutje. Ook heb ik vaak last van mijn obderrug en heupgewrichten aan einde van een werkdag..maar zodra ik wakker wordt en savobds op de bank voel ik het eigenlijk het ergste dan is alles ook stijf erbij.

  Reactie
  #5

  Heb je veel stress of spanningen?

  Reactie
  #6

  Nu ook weer lag 30 min in bed sliep bijna op mn linkerzij en alweer mn arm aan het tintelen.
  Ik was nog iets vergeten dat ik afgrloprm tijd soms ook tintelingen voel in mn onderlip.
  Ik heb spanningen omdat ik me zorgen maak over deze klachten en heb best een druk leven en moet aan veel denken en heb veel meegemaakt.
  Ik krijg ook vaak het gevoel of ik een hartaanval krijg dan doet mn arm pijn en moet ik hoesten om een benauwd gevoel op te lossen etc.
  Ik adem ook best snel volgens mij en heb standard een hoge hartslag in rust tussen 70-80 en als ik sta rond de 110-120 al.
  Mn zuurstofgehalte is goed als ik lig 99% ik heb zoeen apparaatje gekocht omdat ik vaak het gevoel heb dat ik zuurstofgebrek heb maar blijkbaar niet dus.

  Reactie
  #7

  Nog geen antwoord op mijn laatste reactie gehad ik zou heel graag weten wat mijn klachten kunnen zijn.

  Reactie
  #8

  Het kunnen toch ook heel goed spanningsklachten zijn. Spierspanningen door stress/spanningen in nek en schouders

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja maar dan zou ik dat toch niet in de nacht hebben en als ik aan het werken ben voel ik het bijna niet meer..ook op vakantie in een warm land had ik geen pijn.

  Ik heb ook vaak bijna elke nacht nachtmerries en wordt dan wakker en heb weer erge nekpijn en schouderpijn en vaak ook tintelingen.

  Het is zo moeilijk om te weten of het door spanningen komt of dat ik een soort reuma of andere spierziekte heb of misschien beide.

  En mocht het wel van spanningen zijn wat is hier dan aan te doen?

  En mocht het reuma of spierziekte zijn hoe kunnen ze dit bewijzen alleen door een mri?

   

  Reactie
  #10

  Daar kan met bloedonderzoek naar gekeken worden.
  Je hebt blijkbaar in ieder geval minder klachten als je echt afleiding hebt of druk bezig bent. Bij reuma of een spierziekte zouden ze altijd aanwezig zijn

  Reactie
Reageer op: Nek en schouderpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief