Spanninghoofdpijn en andere vage klachten

 • #1

  Na een val 10 jaar geleden is spanningshoofdpijn bij mij een ding geworden en is het eigenlijk nooit meer weggegaan en geleidelijk erger geworden. Ook heb ik rond die tijd een acute blinde darm ontsteking gehad en een week in het ziekenhuis met antibiotica in het ziekenhuis gelegen en een extra groot litteken er van over gehouden. Ik ben nu 30 jaar oud.

  De ene keer weet ik in de ochtend al bij het opstaan dat ik hoofdpijn ga krijgen die dag. de andere keer bouwt het zich op en soms is na een bepaalde beweging/houding. Extra note: vooral in het weekend

  Na dokter,fysio,nekfysio, orthomanueel, kraker die allen niets opleverde en nu (2 weken geleden) verbetering gevonden met dryneedling. De hoofdpijn is grotendeels weg alleen de spierspanning, die normaal resulteerde in hoofdpijn is gebleven en bij zware langdurige druk (bijv. 30Min motorrijden met zijwind van windkracht 8) is de hoofdpijn voor het eerst weer opgetreden.

  De remedie tot dusver is de ene keer bedrust en de andere keer wandelen, wat ik dus heel gek vind. Dan lig ik al 6 uur lang op bed en krijg ik het idee dat het niet gaat helpen en ga ik wandelen met hoofdpijn en ebt het na een uurtje weg.

  Na een jeugd met gaming, HBO studie en nu een zittend beroep, heb ik de laatste jaren ook veel gezeten en met veel voetbalblessures heb ik veel tijden weinig kunnen bewegen. Nu sinds oktober door de hoofdpijn (had het na elke wedstrijd) gestopt met voetballen en zwem nu 4x in de week borstcrawl en heb daarna nergens last van daarna.

  Naast deze klacht heb ik ook last van (te weinig) maagzuur, kan ik daardoor slecht tegen alcohol en koolhydraten (brood, aardappel, pasta), zweet, plas, poep (4 a 6x per dag) ik extra vaak en komt er soms na het toilet bezoek wel eens nog wat druppels urine na als ik een paar bewegingen maak (opsta, buk of loop). Deze laatste klacht is volgens mij ook pas sinds de operatie aan de blinde darm en is meer ter illustratie van klachten die ik probeer te verhelpen.

  Mijn conclusies tot dusver:

  • Ik kan mij niet echt ontspannen en zit te vaak gespannen
  • Ik sport genoeg, maar beweeg te weinig rondom die sport momenten
  • Ik eet sinds een paar jaar erg gezond door de maagzuur klachten en blessures, met eens in de week cheatday

  Hypothese over remedie:

  • Ik moet ontspanningstechnieken gaan toepassen e.g. yoga, meditatie
  • Ik moet mijn core gaan trainen, want ik lees dat dit bij het ‘nadruppelen’ een oplossing kan zijn. Ondanks dat ik zwem, merk ik dat mijn core zwak blijft en denk ik dat dit ook goed kan helpen bij de negatieve effecten van een zittend beroep.

  Dingen die ik mij af vraag:

  • Zijn er mensen met soortgelijke klachten? Of gewoon tips?
  • Ik lees teveel over organen die fysieke klachten tot gevolg hebben en probeer mij vitamines en mineralen op orde te hebben, maar door maagzuur en super blessure gevoeligheid op jonge leeftijd ben ik hier toch niet helemaal gerust op.
  • Waarom de ene keer bedrust en de andere keer beweging bij spanningshoofdpijn vanuit de spieren?

  Alvast bedankt voor het lezen.

  Reactie
Reageer op: Spanninghoofdpijn en andere vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief