Vervelende druk op hoofd en nek

 • #1

  Hallo lezers,

  Ik ben een jongeman van 24 jaar en ik loop nu al 4 jaar met een probleem rondom mijn hoofd en nek. Het begon allemaal 4 jaar geleden. Ik liep al enige tijd met een vreemd gevoel in m'n nek en schouders rond. Daarnaast voelde ik mijzelf vervreemd, alsof alles een soort droom was. Ik merkte daarbij dat ik een geluid hoorde in mijn nek, een soort knisperend en schurend geluid, waar ik me zorgen over maakte. Ik heb dit nooit aan iemand verteld en ben ook niet naar de dokter gestapt. Totdat ik op een dag in de keuken stond en plots opeens een soort schok/tinteling op de bovenkant van mijn hoofd voelde gevolgd door een kippenvel gevoel over mijn hele hoofd heen. Ik schrok intens, ik dacht direct aan een hersentumor of iets dergelijks. Wat volgde is dat ik sindsdien altijd een soort vreemde irritante druk aan de linkerzijde van mijn nek en bovenzijde (ter hoogte van mijn kruin) voel. Alsof ik tegendruk moet geven waardoor ik minder druk boven op mijn hoofd ervaar, als het ware. Klinkt gek, maar het is echt zo. Daarnaast merk ik dat mijn nek, voornamelijk aan de linkerkant dan erg stijf is. Ik heb het gevoel dat ik een bepaalde houding aanneem, om die druk/tinteling te onderdrukken. Of ieder geval onder controle te houden, omdat ik het niet erger wil voelen. Op sommige dagen is dit tintelende/drukkende gevoel minder, maar het is er altijd. Inmiddels na 4 jaar ben ik al bij vele malen bij de dokter geweest, heb ik een MRI scan gehad van mijn hoofd (niets aan de hand overigens), heb ik fysiotherapie/mensendieck therapie gehad en ben ik bij de chiropractor geweest. Daarnaast heb ik ontelbare massages gehad, heb ik acupunctuur en cupping geprobeerd. Helaas niets helpt, ik wil weer zo graag de oude zijn zonder dat vervelende gevoel op mijn hoofd en nek te ervaren. Aan medicijnen heb ik het volgende voorgeschreven gekregen: Amitriptyline, Lyrica en inmiddels slik in Paroxetine. Helaas nog zonder het magische resultaat. Mijn neuroloog en dokter vroeger, uiteraard naar mijn verleden en of ik stress ervaar. Echter, ervaar ik dat voor mijn gevoel helemaal niet.. Het enige waar ik me druk om maak zijn mijn symptomen. Ik moet daarbij zeggen dat 4 jaar geleden voordat ik die eerste druk op mijn hoofd voelde, wel iets is gebeurd in mijn leven waar ik ontzettend veel moeite mee had. Zo werd mijn vader plots ziek, en verbrak toen mijn eerste echte vriendinnetje ooit de relatie tussen ons. Ik heb daar wel erg mee geworsteld, toegegeven. Maar deze zaken spelen allang niet meer, toch heb ik mijzelf sinds vier jaar nu al nooit meer echt de oude gevoeld. Ik leef in mijn hoofd en in mijn eigen wereld, maak me druk om mijn symptomen en wil gewoon weer ontzettend graag de oude zijn. Misschien is het allemaal wel psychisch en zijn er lichamelijke ziektes/afwijkingen voor te vinden. Is er iemand hier die ook soortgelijke klachten heeft/heeft gehad en die met mij hier informatie over kan delen?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Sinds kort heb ik ook de zelfde symtomen enorme druk achterkant hoofd en mijn nek is een soort van stijf gevoel en drukkend in de bovenkant van mijn hals soms gepaart met soort van aanval waarbij koude rillingen over mij heen krijg en klamme handen krijg en een zeer onrustig gevoel en pricies of ik enige tijd op een andere planeet ben daarna voel ik me echt wel raar mijn vingers hebben raar gevoel mijn benen het zelfde gevoel klamme voeten enz ... en het gevoel blijft gewoon met een druk in mijn hoofd en zware ogen en titteling in sommige delen van polsen ....

  Reageer
  #3

  Kan soms zijn dat er iets scheef of vast zit in je lichaam. Dan zou het een kwestie zijn van fysio/osteopathie of iets van dien aard.

  Zou ook kunnen zijn dat je wat tekorten hebt in je lichaam. Allerlei vitaminen, mineralen, bepaalde vetzuren en aminozuren zijn nodig voor vele lichaamsfuncties. Veel mensen hebben tekort aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en anders stoffen. Ook een te laag serotonine zou kunnen spelen. Is ook weer bij te sturen met goede voeding - vooral geraffineerde suikers vermijden - en bepaalde supplementen. Dan kan het verder nog zijn dat de invloed van electromagnetische velden speelt. Die zorgen voor een stressreactie in je lichaam, wat ook klachten kan geven.

  Dit is geen kant en klaar advies. Je zou voor jezelf moeten uitzoeken wat je lichaam nodig heeft. Een bloedonderzoek zegt in dit opzicht niet zo heel veel. Bloedwaardes kunnen constant zijn, terwijl er op celniveau tekorten kunnen zijn.

  Reageer
  #4

  Heel herkenbaar, eerste bericht. Ben benieuwd wat de oorzaak is!

  Reageer
  #5

  Ervaar jij dezelfde klachten B.B.?

  Reageer
  #6

  ik heb letterlijk dezelfde symptomen.. achterkant van me nek en meer aan de linker kant soort van beklemmend naar gevoel, raar gevoel bij mijn hoofd , etc. Dat het allemaal een soort van droom lijkt is wat ik ook ervaar enz.

  Ik heb het allemaal gekregen na een nare periode uit mijn leven waarin ik gestopt was met intensief sporten en gezond leven door vervolgens een kantoor baantje van 9 tot 5 te hebben en ongezond leven.. waardoor ik heel erg last kreeg van paniekaanvallen en een gevoel had dat er van alles mis met mij was en dat ik niet lang meer zou leven. Nou heb ik geen last meer van paniek aanvallen of dergelijke maar juist precies wat jij beschrijft.. het voelt alsof ik mijzelf niet meer ben en dat ik een soort van schijnwereld leef wat heel erg vervelend is... ik ben naar de huisarts geweest en die zei allemaal dat het door “stress” komt... ik ben nu 20 jaar.

  Reageer
  #7

  Hey Alex!

  Fijn om te lezen dat jij hetzelfde ervaart. Soms ga je denken dat je de enige bent met deze problemen. Ik zit er nog steeds mee iedere dag en probeer van alles te doen om ervan af te komen. Ik denk dat ik inmiddels een angststoornis heb ontwikkeld, wat de symptomen in stand houdt. Er continu aan denken en mee bezig zijn helpt er natuurlijk ook niet aan mee. Wat helpt jou?

  Reageer
  #8

  ik ben al wat ouder en heb heel veel last van die problemen al jaren

  nu momenteel ook volgens fysio therapeut komt het uit de nek

  en ik gebruikt spier ontspanners diazepam samen met paracetamol

  soms helpt dat probeer wat ontspannings oefeningen te  doen en wat warmte

  ook mijn ogen doen dan rot en is een soort van spannings hoofdpijn

  let ook op je ademhaling sterkte

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Vervelende druk op hoofd en nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief