Druk hoog in nek, vergeetachtigheid

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 23 en 4 jaar geleden zijn mijn klachten tijdens eens (zittende) stage begonnen, mijn nek zat heel erg vast en had regelmatig ineens een dromerig gevoel (en nog redelijk wat andere vage klachten)
  Hiermee ben ik ook naar de dokter geweest, alleen daar is nooit wat uitgekomen. Hierdoor heb ik wel veel vetrouwen verloren waardoor ik veel paniekaanvallen kreeg en als gevolg ook 1 jaar heb thuis gezeten, hiervoor destijds hulp gehad en ook weer eruit kunnen komen.

  Alleen zit ik nog steeds met dezelfde klachten waarmee ik begon en meer:
  -ik heb elke dag een druk hoog in de nek
  -veel last van vergeetachtigheid
  -vaak niet op woorden kunnen komen
  -Ik hoor wel wat andere mensen vertellen maar het komt niet vaak binnen.
  -met tijden een dromerig gevoel
  -soms momenten van zwakte in het lichaam

  Waaruit ik zelf dus denk dat paniek een bijzaak was (wat gebeurd er in mijn lichaam?)

  In het begin ben ik dus erg vaak naar de dokter geweest (door de paniek) alleen nu al 3 jaar niet omdat ik ook het gevoel heb dat het al snel als psychisch word bestempeld.
  (detail: mijn ¿schildklier¿ is erg opgezet soms, maar hier is ook 3 jaar geleden op gecontroleerd wat niks is)

  Wat ik al heb geprobeerd:
  -dry needling (geeft zeker verlichting)
  -chiropractor
  - psychiater (in het begin)
  - doen alsof het er niet is (l o l)

  Herkent iemand mijn klachten?

  Reageer
  #2

  Je zou weer terug kunnen gaan naar de fysio en dan niet alleen voor je nek,maar ook om te kijken hoe je ademhaling en de spanning in de rest van je lijf is.

  Door veel stress kun je onbewust verkeerd gaan ademhalen, dus hyperventileren. Daarmee blijf je in een een cirkeltje ronddraaien en zal dry needling voor je nek ook maar tijdelijk helpen. Je zou als je idd hyperventileert, het hele plaatje aan moeten pakken, ademhaling, spierspanning, houding,dus de oorzaak aanpakken van het probleem,niet alleen het gevolg.

  Dan heb je het niet over even 2 of 3x naar de fysio,maar over echt een langere periode consequent achter elkaar,zodat je echt leert om weer vertrouwen in je lichaam te krijgen en ook zelf gaat aanvoelen wanneer je te hoog gaat ademen en daardoor spanning in je lijf  opbouwt. En als je gevoelig bent voor stress en spierspanning, is het verstandig om ook als je je zelf met de oefeningen kunt redden,regelmatig de fysio even je lijf weer los te laten maken. Dan voorkom je dat je weer in het kringetje stijve spieren-pijn-stress-verkeerd ademen terecht komt. Want het kan maanden duren voor je daar uit bent,maar je kunt er in een paar dagen terug in komen!

   

  Reageer
  #3

  Ik vergat er duidelijk bij te zetten dat de klachten die jij opnoemt, dus een gevolg van hyperventilatie kunnen zijn

  Reageer
  #4

  Hier kan ik mij wel erg in vinden, merk inderdaad vaak dat ik niet goed adem dus daar zou de spierspanning inderdaad een gevolg van kunnen zijn denk ik dan.

   

  Ik ga wel eens in de 3 week naar de fysio, maar zal in het vervolg eens vragen of het ook meer gericht kan worden op ademhaling

  Bedankt voor de tip!

  Reageer
  #5

  Misschien zou je eerst even ee periode wat frequenter kunnen gaan,zodat er echt een stuk spanning uit je lijf gehaald kan worden.

  In 3 weken bouw je waarschijnlijk weer zoveel spanning op,dat het werk van de fysio maar heel kort effect heeft. Als je even een een tijdje wat vaker gaat,kan hij/zij beter de ontspanning eruit halen en steeds langer weg of in elk geval minder erg houden. Uiteindelijk kun je zelf met oefeningen en weer minder vaak fysio waarschijnlijk dat gaan onderhouden.
  Als je die vicieuze cirkel eerst maar doorbroken hebt

  Reageer
  #6

  Ik denk niet dat paniek een bijzaak was. Het lijken toch alleszins stress gerelateerde klachten

  Reageer
  #7

  Een complementair genezer kan naar je hele gezondheidssituatie kijken, zoals ook voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en adviseren over voedingssupplementen. Schildklierproblemen zijn niet altijd zomaar op te sporen. Zelf waarschijnlijk het grootste deel van mijn leven mee rondgelopen, zonder dat dat uit bloedonderzoek kwam. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten kan gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo werkt soja ontregelend op je schildklierhormonen.

  Verder kan je denken aan osteopathie voor je nek en hele lichaam

  Reageer
Reageer op: Druk hoog in nek, vergeetachtigheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief