Ontploffing in hoofd

 • #1

  Hallo medepatienten?
  Af en toe heb ik een soort ontploffing in mijn hoofd. Zo noem ik het maar .Het
  gebeurt bij mij altijd in bed. Als het gebeurt kan ik op dat moment niet praten.Daarna
  vind ik het een wonder dat ik het hebt overleefd. Maar heb wel daarna last van een drukkend
  gevoel in mijn hoofd. Wie kent deze verschijnselen. Komt het door een bepaalde angst? Kan ook bij schrikken een soort ontploffingsgevoel bij m.n hart hebben. Er zijn al verschillende ondrzoeken geweest om het te kunnen plaatsen. Maar met geen resultaat. Dus blijf je ongerust achter.Wie kent deze klachten?

  Reageer
  #2

  hoi..
  heb vanacht precis hetzelfde meegemaakt en is al de 2e keer. Ben er heel erg van geschrokken dit keer, juist omdat ik deze keer een drukkend gevoel blijf houden zoals jij blijkbaar ook hebt.
  Net uitgebreid met een dokter gebeld en deze vertelde mij eerlijk dat hij niet weet hoe dat komt. Toch ben ik vooral ook erg geschrokken door alle berichten over hersenbloedingen en al.. hij vertelde mij dat ik mij hier niet ongerust over moet maken. Als reactie heb ik hem verteld dat ik blij ben om dat te horen, maar dat het niet normaal is dat er iets knalt in mijn hoofd!!! Mijn dokter is op vakantie.. zal je net zien.. maar van de week ga ik naar haar toe voor een afspraak. Ben heel benieuwd en wil een onderzoek in mijn hoofd.. geen idee hoe, maar wil het wel... Want neem geen genoegen met: Dat gebeurt wel vaker tussen waken en slapen in, maar we weten niet hoe het komt. Vind dat jij daar ook geen genoegen mee mag nemen, want t is niet normaal!! succes in ieder geval..

  Reageer
  #3

  hallo, ik ben Remy en heb gisterenavond hetzelfde meegemaakt, maar dan wel voor de eerste keer. ik sliep bijna, en ineens, een ongelooflijke explosie in mijn hoofd. zoiets hards heb ik nog nooit meegemaakt, en dan nog wel in mijn hoofd. Ik ben op het net gaan zoeken, en wat ik vond was: exploding head syndrome. Stress zou hoofdzaak nmr 1 zijn, en waarschijnlijk slaap gebrek. nou, ik slaap goed, maar eerlijk gezegd heb ik wel veel stress. Ik ben er nog niet mee naar de dokter geweest. Verder in een ander artikel zou het komen van een deel van de hersenen die wij als mens niet meer gebruikte, maar op het moment van de ontploffing( zo noem ik het maar hoor ) zouden deze delen van onze hersenen even laten "wten" dat ze er nog zijn. Ik weet het persoonlijk niet hoor, maar 1 ding weet ik wat zeker is: Dit is echt niet gezond, en wat je er aan over houd, die druk op , en in je hoofd kan niet goed voor je zijn.

  Reageer
  #4

  Stress is echt een welvaartsziekte!

  Omdat we allès willen, en overal bij willen zijn, en alles willen weten, en niets willen overslaan, en niets willen missen, èn omdat we [u]denken[/u] dat we alles kunnen en overal bij kunnen zijn maar niet goed meer kunnen [u]voelen[/u] wat dit allemaal voor ons betekent, raken we gestresst en we begrijpen daar helemaal niets van want het gaat ons verstand te boven.

  Stress is voornamelijk iets dat je kunt voelen en dat je kunt leren interpreteren en kunt leren begrijpen. Pas dan, als je goed hebt gevoeld wat het voor jou betekent, kun je bedenken wat je kunt doen en maatregelen nemen.

  Zonder voelen zijn we toch wel beperkt dus. En dat in deze tijd dat alles kan, en de mogelijkheden onbeperkt zijn, zijn we toch maar gewoon mens, en eigenlijk is dat wel heel erg mooi, en bijzonder.

  Probeer de juiste keuzes te maken, succes, en sterkte gewenst.

  Reageer
  #5

  hallo,

  ik heb dat ook een x gehad. bij mij kwam het over
  of ik in mijn hooft geschoten was, ik stond op dat momend en liep weg maar alles zag er anders uit net of ik ,hoger, was ofzo...daarna ook hooftpijn.
  heb daarna de doktersdienst gebeld heb een scan gehad niets te zien vervolgens met een ruggeprik hersen vocht afgetapt en niets gevonden. toch een nacht geopserveerd in t ziekenhuis maar gebeurde verder niets. conclussie tunderclab headake...

  ik zou als ik jou was een scan laten maken van je hooft als je dit vaker hebt. het best een mri scan die heb ik niet gehad maar zou hem wel willen.
  zoek maar een op internet naar die tunder clap hooft pijn want het kan een ssort uitgerekt bloedvat zijn die ze dan afmoeten binden om zo hersen bloeding te voorkomen.

  groetjes

  Reageer
  #6

  Een echte knal, die de ergste hoofdpijn veroorzaakt die je ooit hebt gevoeld, is een medische noodsituatie die onmiddellijke medische aandacht behoeft.

  Als je spreekt over een zeer intense knal in je hoofd waarna je afwijkingen constateert is het verstandig naar de huisarts te gaan, maar lijkt het mild en meer psychisch van aard, dan is het niet zoals de vorige schrijver bedoelt.

  Het onderscheid is lastig te maken, behalve dat een echte knal ook direct of in de loop van enige uren afwijkingen kan geven zoals uitval van lichaamsfuncties, bijvoorbeeld als gevolg van een subarachnoïdale bloeding, die absoluut acuut moet worden behandeld.

  Reageer
  #7

  hallo,
  Ben wat opgelucht dat ik niet de enige ben... Heb het gisterenavond nog meegemaakt en vroeger ook een aantal keren... telkens als ik een 10 minuten in bed lig. Ik heb wel nadien geen hoofdpijn maar het blijft een zeer vreemde gewaarwording. Ik ben niet overtuigd dat stress de oorzaak hiervan is (zit nu in een totaal verschillende situatie dan vroeger toen ik het ook hoorde knallen in mijn hoofd).

  Reageer
  #8

  Hallo mensen,
  In de afgelopen drie weken heb ik dit 6x gehad. Ik ben aan het herstellen van een forse burnout. Sinds 3 weken gebruik ik paroxetine (een SSRI) en daarna is het begonnen. Ik ben mij de eerste 2x werkelijk lam geschrokken. Mijn hart ging als een razende te keer, ik voelde een "knap!" in mijn hoofd en ik was er direct van overtuigd dat ik een hersenbloeding had gehad. Ik ben uit bed gegaan en heb gecontroleerd of ik de belangrijkste dingen nog kon. Gelukkig wel.
  's Ochtends vond ik op het internet de uitleg over het explodig head syndrome. Die gaf wel wat rust. Niettemin durfde ik niet meer te gaan slapen, omdat het steeds bij mij gebeurde tussen slapen en waken in. Bij de latere explosies wist ik dat het geen kwaad kon en kalmeerde ik telkens vrij snel.
  Mijn huisarts en mijn pscychologen hadden er nog nooit van gehoord, evenals enkele mede patiënten die hetzelfde medicijn gebruiken als ik.
  De laatste week heb ik er geen last meer van gehad en heb ik een beetje vertrouwen dat het niet meer terugkomt. Hopelijk heeft het te maken gehad met de gewenning aan de paroxetine.
  Verder iedereen veel sterkte gewenst!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo mensen,ik ben inderdaad ook blij dat het bij meer mensen voorkomt.
  Wan bij mij was het twee maanden geleden de eerste (2) keer in 69 jaar ! Er waren geen vervolgverschijnselen behalve dat watachtige gevoel in mijn (boven)hoofd en naar ik denk ook iets minder evenwichtsgevoel.
  Vandaag ben ik bij de specialist geweest. Hij zei dat ik geen hersenbloeding gehad zal hebben, omdat je dan altijd hoofdpijn erna hebt. Ook in verband met mijn slechte evenwicht en om mij gerust te stellen wordt er binnenkort toch een MRI scan (2) gemaakt. Sterkte allemaal. Ik ben in ieder geval al een stuk minder ongerust.

  Reageer
  #10

  Beste mensen, er is een ding wat je moet uitsluiten, pak je neus vast (goed dichtdrukken) en blaas uit door je neus, dan hoor je een zacht plofje, dat is de eustachius buis als ik het goed zeg. Lijkt dit plofje op de 'knal' die je hoorde?

  Zo ja, ga naar de huisarts er kan wat verstopt zitten.

  Heb je ook droge ogen? Is je traanbuisje verstopt?

  Er zijn ook jonge mensen die deze symptomen hebben. Heb het zelf ook een keer gehad, het bleek een plotseling verschil in druk te zijn op het eustachius buisje.

  Reageer
  #11

  Ik kom net bij neuroloog vandaan daar voor. Ik word er `s nacht wakker van. Maar omdat ik drie weken geleden onwel werd ben ik in molen gezet van allerlei onderzoeken. ALLES IS GOED!

  Toen ik die arts van mijn onploffingen en soort electrische schokken vertelde zei hij mij:

  Er in de universieteit in Groningen onderzoek na gedaan. Het is erg vervelend maar er is helaas niks aan te doen!MAAR NIKS ERNSTIGS.

  Ik kreeg die onderzoeken omdat hij dacht dat ik een Tia had gehad 3 weken geleden, gelukkig niet!

  Mijn bloeddruk was toen aan hoge kant en mond en wang links waren doof.Zweten dus hij vreesde dat.Nogmaals het was gelukkig allemaal goed de onderzoeken MRI SCAN, EEG en BLOEDONDERZOEK.

  Maar ik weet wat mensen voelen hoor met die knallen in het hoofd en ook dat ik het eerst erg eng vond.

  Hij denkt dat het komt of door schommelen van mijn bloeddruk of een mirgaine dus ik krijg betablokkers.

  Ben je bang raad ik aan gewoon naar de huisarts te gaan en dat die je door stuur, ik ben niet meer bang al is het verschrikkelijk VERVELEND. EN als er geen ledenmaten uitvallen is er niks aan de hand zei mijn arts.

  Ik wens iedereen sterkte toe.

  Liefs van mij.

  Reageer
  #12

  Dank je voor je duidelijke verhaal Forever.

  Reageer
  #13

  Hallo,
  Eerst excusser mijn slechte mannier van schrijven, ik ben Deens. Maar inderdaad is de groeste oorzaak strees, overdag slaan wij veel elektrisiteit op in onse hersens, veelen indrukken, nieuwe omgrevingen, positive of negative strees, deze energi komt vrij waarneer het lichraam mag rusten, dus s'nachts. Ik heb het zelf maar nu durend een periode van 15 jaar. Ik heb daarmee leren leven, ik weet waarom ik een terugval kreeg, maar het is elke keer schrikken. Geen paniek, wel naar de huisaarts gaan.
  Met vriendelijke groet
  Signe.

  Reageer
  #14

  Hai Signe, ik vroeg mij af of jouw lange ervaring al lessen heeft opgeleverd voor je waar anderen misschien iets aan kunnen hebben.

  Zou je jouw ervaringen willen delen? Bijvoorbeeld wat rustiger aan doen voor invloed heeft op jouw klachten.

  Ik ben benieuwd.

  Reageer
  #15

  Geachte mevrouw,
  dat verschijsel heb ik ook sinds een half jaar. Het komt alleen voor als ik op mijn rug op bed lig, vlak voor het slapen gaan. De frequentie is 2 tot 3 keer per week. Het duurt maar een fractie van een seconde, naar ik heb het gevoel dat ik op dat moment niet meer besta. Ga ik op mijn zij liggen dan is er niets meer aan de hand. Voor mijn gevoel is het rechts bovenin, ongeveer 3 cm boven mijn oor en 3 cm naar binnen. Er zijn na die tijd geen verdere bijverschijnselen. Ik ben 73 jaar en heb dit nooit eerder gehad. Het is inderdaad een gevoel alsof er in mijn hoofd iets ontploft. Soms is het zo hevig, dat, als ik al een beetje weggedoezeld ben, me kapot schrik als het gebeurd. Er is nimmer onderzoek naar gedaan, maar als ik een neuroloog of vaatspecialist spreek ga ik er toch vragen over stellen. Zelf denk ik dat het een soort stolseltje in de bloedbaan is wat voor een vernauwinkje in een ader komt en er dan opeens doorheen schiet en dan zo'n gevoelsreactie geeft. Als de bloeddruk op dat moment wat aan de hoge kant is kan het ook een oorzaak zijn. Voor het naar bed gaan meten en vlak na de explosie, kijken of er verschil is, wel de schrik e.d. uitsluiten of incalculeren. Het heeft bij mij niets met de buis van Eustagius te maken en ook niet met traanvochtbuisjes. Wel heb ik sinds kort medicijnen tegen hypertensie, nu is de bloeddruk 113/72 bij een pols van 53.

  Met vriendelijke groet,

  Johan.

  Reageer
Reageer op: Ontploffing in hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief