Teken van L’Hermitte, nekpijn, vergrote lymfeklier

  • #1

    Sinds ongeveer een jaar heb ik last van allerlei vage klachten. Ik weet niet zeker of ze met elkaar samenhangen en heb niet zo'n zin om ermee naar de huisarts te gaan. Die stuurt me meestal terug met het advies om het in de gaten te houden. Waar ik last van heb zijn de volgende klachten:

    * Teken van l'hermitte (stroomgevoel langs rug naar benen bij voorover buigen van hoofd);
    * Nekblokkade rechts;
    * Hoofdpijn die vanaf schedelrand in nek omhoogtrekt;
    * Bij vlagen last van misselijkheid, soms met braken;
    * Vergrote lymfeklier rechts;

    L'Hermitte wordt vaak gekoppeld aan MS, maar van andere typische MS-klachten als oogklachten, spasme, tremor of gevoelloze plekken heb ik helemaal geen last. Dus ik vermoed iets anders. Herkent iemand deze klachten?

    Groeten, Adrie

    Reageer
    #2

    Ik zou er toch maar mee naar de dokter gaan, al is het maar om je gerusttestellen.
    Allerlei ziekten opzoeken van het internet is niet gezond.

    Reageer
    #3

    naar de huisarts en bloed laten prikken i.v.m. de vergrote Lymphklier. Als hier niets uitkomt dan: Voor de andere klachten naar de chiropractor !

    Reageer
    #4

    Huisarts en bloed laten prikken.
    Niet naar de chiroproctor. Ga naar een manueeltherapuet. Die doen net even wat uitgebreider onderzoek en kijken niet alleen stoornisgericht.

    Reageer
    #5

    De hoofdpijnklachten en de stijve nek kun je ook oplossen met een flinke strandwandeling of gezonder en relaxter leven. Een scheefstand in je nekwervels zou ik inderdaad ook even laten onderzoeken. Dat zou de klachten best kunnen verklaren.

    Reageer
    #6

    Geachte heer/mevr.
    Wij raden u dringend aan zich te wenden tot uw huisarts. Deze zal ongetwijfeld X foto's laten maken van uw halswervels (anders kunt u daarom vragen). De vergrote lymfklier is eveneens van belang dat daaraan aandacht wordt besteedt.

    Met vriendelijke groet,

    Complementaire Geneeskunde

    Reageer
    #7

    Ben vandaag nee de oncoloog geweest. Bij mij zijn het de gevolgen van 7 maanden chemokuren. Naast dat nek buigen, zit de tinteling ook in mijn vingertoppen en mijn voetzolen

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Misschien is het verstandig om anders even langs een fysiotherapeut te gaan ipv een dokter. ik ben zelf studente fysiotherapie maar heb hier onvoldoende kennis van om je hierover te adviseren. Wanneer de fysiotherapeut toch teveel 'rode vlaggen' (alarmtekens) bij je vind, stuurt deze je terug naar de dokter. Als je dan bij de dokter komt heb je in iedergeval iemand achter je staan die ook het een en ander aan de huisarts erover kan vertellen. Misschien wordt je dan eindelijk eens wat serieuser genomen, want het teken van l'Hermitte is een neurologisch teken en dit is dan misschien ook wel goed om even verder uitgezocht te worden gezien dit wel één van de rode vlaggen is. Alleen heb je meestal meerdere rode vlaggen nodig binnen een bepaalde context, voordat het pas een echt alarmteken is. Dit hangt dus af van wat de fysiotherapeut ervan vind.

    Ik hoop dat je hiermee wat kan!

    Reageer
    #10

    Dank je Lilly. Welke rode vlaggen zijn er nog meer mogelijk?

    Reageer
    #11

    Het is natuurlijk een beetje een omgekeerde wereld, eerst naar de fysiotherapeut en dan pas naar de dokter. Ik zou eerst naar de dokter gaan, aangezien de dokter veel meer kennis heeft van ziektes en aandoeningen.
    Een fysiotherapeut herkend rode vlaggen inderdaad maar kan en mag daar geen conclusies uit trekken. Als je bij de dokter je klachten goed uit kunt leggen zal hij je echt wel serieus nemen. Denkt hij dat het alleen in het bewegingsapperaat zit zal hij je alsnog naar de fysio/manueeltherapeut sturen. Als ik je klachten zo lees zal ik je vrij snel richting huisarts sturen. Het is voor jezelf misschien handig om na te gaan of je gangbeeld (manier van lopen) hetzelfde is gebleven, heb je last van tintelingen/doof gevoel in je armen en/of benen. Minder kracht in je armen of benen, een gevoel van verminderd gevoel onder je voetzolen, alsof je over watten loopt. Waarschijnlijk zijn dit vragen die je huisarts je zal stellen. En ik hoop als je toch eerst naar de fysio gaat die ook.
    Groetjes Stacy (zelf ook fysio en manueel therapeut)

    Reageer
    #12

    Dank je Stacy.

    Reageer
    #13

    Vitamine B12 tekort met als gevolg neurologische klachten doof gevoel/tintelingen geeft soms aantasting in het ruggemerg.
    Gecombineerde strengziekte heet dit en kan inderdaad het teken van lhermitte veroorzaken.

    Reageer
    #14

    Ik heb deze lachten ook,volgens mijn radioloog het gevolg van bestraling bij keelkanker.
    Verdwijnt volgens hem na 6 tot 9 maanden.

    Reageer
    #15

    Ik heb precies dezelfde klachten. Signaal van Lhermitte, nekblokade rechts, vergrote lymfeklier links. Pijnlijke gewrichten. MS dus, bij. Mij dan

    Reageer
Reageer op: Teken van L’Hermitte, nekpijn, vergrote lymfeklier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief