Druk op hoofd, prikjes, handelingsproblemen, bewustzijnsproblemen

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds eind april al symptomen waar niemand iets mee kan maar wat mij zelf zeer verontrust.
  26/4 knap in hoofd en onwerkelijk gevoel alsof er iets in de hersenen gebeurde. Geen pijn! Warm op het hoofd, kramp in het hart, ritmestoornis. Zweet breekt uit en daarna onwerkelijk gevoel. Alsof ik alles in slowmotion doe en mijn handelingen gaan langzamer dan mijn denken.
  CT scan gehad, Lumbaal punctie. Uitslag niets te vinden.
  Probleem is dat de klachten niet elke dag hetzelfde zijn, goede en slechte dagen. Dagen dat ik bijna niets voel, dagen dat ik het gevoel heb alsof ik naar beneden wordt gedrukt, alsof er iemand op mijn hoofd zit.
  8/7 MRI omdat de klachten niet weg gingen. Niets gevonden.
  Daarna ging het af en aan soms een dag beter dus ik dacht dat het iets was wat vanzelf over zou gaan, dat hoor je wel eens.. Ik kreeg ook steeds meer goede dagen dus ik kreeg goed hoop maar:

  Getest op Lyme, negatief. Had in eerste instantie wel antistoffen in het bloed bij bloedtest van de huisarts, maar later PCR (als ik het goed heb) test gedaan in ziekenhuis en kwam toch negatief uit de test.

  17/8 Nieuwe aanval. Zit in de auto en voel het aankomen, druk op hoofd/hartritme storing, warm en koud tegelijk, onwerkelijk gevoel, alsof ik zou gaan flauwvallen. Paar minuten, daarna ging ik weer lopen en praten maar alles in een soort van slowmotion gevoel. Alsof ik in een trip zit (tenminste zoals ik het mij voorstel want ik gebruik geen drugs). Alsof alles in een film voorbij gaat.

  Ben weer terug naar af, het is nu weer heel erg de druk op het hoofd. Ik doe rare dingen zoals naar de koelkast lopen en daar mijn nietmachine in leggen? niet meer meteen weten hoe het cupje in de nespresso moet of hoe het waterreservoir gedraaid moet worden om het te laten passen. Ik weet het wel maar het duurt een paar seconden.
  Heb soms ook vlek op de ogen, dan ga ik heel lang knipperen en op een gegeven moment is het weg. Soms als het heel erg is op het werk typ ik zinnen in een verkeerde opbouw, dus bijvoorbeeld

  ik moet het niet te laat maken' wordt ' moet laat niet te maken' en dan lees ik het en dan corrigeer ik het maar ik moet goed nadenken over wat ik typ. Moeilijk op het werk, alles kost meer tijd.
  Autorijden is ook een probleem want ik merk dat ik soms ineens aan de andere kant van de weg zit. Concentratieprobleem.

  Ik heb op internet gezocht en vond Apraxie, de symptomen zijn soortgelijk. Beroerte? ik heb geen uitvalverschijnselen gehad (armuitval, gezichtsuitval, spraak)..

  Wie heeft er een idee?

  Groeten van Mirjam

  Reactie
  #2

  Hoi Mirjam, ik veel dezelfde klachten.
  Ik loop nu ook al een tijd bij de neuroloog, maandag weer een MRI (de 3e)Ergens klopt er iets niet, maar niemand schijnt te weten waar het vandaan komt. Nu had ik dit keer met het neurologische onderzoek dat mijn rechterarm naar beneden zakte als ik mijn ogen dicht deed. Vandaar dat ik nu weer een MRI krijg.
  Het is heel frustrerend om dit allemaal te ervaren zonder dat iemand er een antwoord op heeft. Veel sterkte. Je weet zelf heel goed wat je voelt en wat je daarvan vind. Ik ben zelfs bij het GGZ geweest omdat het misschien wel psychosomatisch zou zijn. Daar ben ik dus ook weer weg met de mededeling dat ik daar niet op de goede plek zit.

  Reactie
  #3

  Ja het is verschrikkelijk frustrerend omdat ik het gevoel heb dat pas als er iets ergs gebeurd ze mij serieus gaan nemen. Gelukkig heb ik een goed gesprek gehad van de week met een nieuwe Neuroloog en word ik doorverwezen naar het VU polikliniek onverklaarbare klachten. Dan word je binnenste buiten gekeerd.

  Dat van je arm is dan wel heel raar, ik heb geen uitvalverschijnselen dus gaan ze niet verder. Alle tests gaan goed, alles functioneert.

  Succes met je MRI!

  Groet Mirjam

  Reactie
  #4

  In deze kliniek worden psychosomatische oorzaken op een hele serieuze en prettige manier onderzocht. Denk je zelf dat jouw problemen met stress, spanning of angsten te maken kunne hebben? Kamp je misschien onbewust al langere tijd met problemen die zich misschien tussen je oren afspelen, bijvoorbeeld op je werk, of in jouw relatie (scheiding), ik noem maar twee mogelijke oorzaken...

  Reactie
  #5

  Ik word doorverwezen naar de afdeling Neurologie, voor mijn neurologische klachten. Het is al vastesteld dat het niet met stress te maken heeft.

  Groet Mirjam

  Reactie
  #6

  Een vreemdtalig iets waar ik zelf ook al een tijd mee zit en niemand weet wat het is er zijn zo dagen dat er niks is maar ook dagen waar het vaak zwaar is ben nu bezich met medicatie zowel homeopatische wat een beetje helpt weet het anders ook niet veel s6 all

  Reactie
  #7

  ik heb het ook, kom niet op mn woorden, voel me leeg, lusteloos, krachtsverlies, kan mijn mondspieren niet goed gebruiken... je raakt er bang van. altijd druk op je hoofd en dat is elke dag en vreselijk duizelig. hoe moet je dat patroon doorbreken?

  Reactie
  #8

  Ook ik heb druk op mijn hoofd maar geen last van krachtverlies of i.d.Wel zie ik slechter,heb lichte hoofdpijn en ben bang.Bang omdat ik twee keer kanker heb gehad en me nu afvraag,of er iets niet goed in mijn hoofd zit.Is het misschien uitgezaaid,heb ik wellicht een hersentumor? Ik durf niet naar een arts en weet niet goed wat ik moet doen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je bang bent dat er iets ernstigs aan de hand is, zo je toch juist naar een arts moeten gaan om er zo snel mogelijk achter te komen zodat er wat aan gedaan kan worden. Als je te lang wacht kon het wel eens te laat zijn voor een adequate behandeling.

  Ga dus met je klachten naar de arts.

  Reactie
  #10

  Je moet de boek de kracht van het nu kopen en lezen

  Reactie
  #11

  Al deze symptonen heb ik al gehad. ging na de dokter en ziekenhuizen. ze konden niks vinden. rara hoe kan dit.
  Heb meer dan 6 ct scan gehad en mri niks alles was goed.

  Heb mijn heil in iets anders gezocht, gelukkig ben ik er van nu af al die symptonen de druk in het hoofd en duizeligheid kon moeilijk nadenken alles wat je kon bedenken flauwvallen misselijkheid diarree noem maar op. ik kon zelf niet meer werken. nu werk ik en alles gaat goed met me.

  Dit kan de medici niet vinden doktoren ook niet. ze denken je bent knettergek maar je heb de symptonen.

  Ik ben er van af.

  hopen dat jullie hier wat aan hebben

  Reactie
  #12

  maar wat heb je dan gedaan als je het hebt over je heil ergens anders zoeken? Groet M

  Reactie
  #13

  Als je dit niet aanpakt,gaat het je leven beheersen en kapot maken. medici kan niks doen en de doktoren ook niet. Doe je bepaalde dingen niet in je leven dan gaat het bergafwaarts.
  Ik had alle symptonen druk in het hoofd, druk in de oren dronken gevoel pijn aan je kop niet normaal bewustzijnsverlies licht in het hoofd, misselijkheid depressief angst gevoel ect.

  Al deze symptonen heb ik gelukkig niet meer, deze heb ik allemaal rust gegeven.
  Je moet veel meer in jezelf geloven, en meer op je geloof af gaan.
  dat is de tip!!!!!

  Reactie
  #14

  Ik wil even reageren op dit bericht .

  Ik ben 55 en heb sinds november 2017 diverse klachten.

  Duizelingheid, prikkelbaar, angs aanvallen, depressie , onderdruk boven 100-110 ( normaal 70-75)
  Heb bloed late testen, Schieldklier problemen>te traag, medicatie Thyrax gekregen

  Naar 14  weken thuis weer aan het werk maar ook daar weer duizeling, traag in sprekken en lopen en concentratie slecht, op op de autoweg gewoon de weg niet vinden. die ik dagelijk moet afleggen. Soms Hoofdpijn , of erndtigen steken onderaan mijn voetzolen.

  In Mei 100 % beter gemeld. 4 weken werk, weer slacht slapen, veel last van nachtelijke transpiratie .Zonder enige inspanning week duizelingheid op het werk. bloeddruk, onderdruk boven 100-110 duizelig en wat opvalt Slowmationstand lichaam en spraak, duurt enkele secconden tot minuten daarna weer redelijk normaal.  Wat opvalt als ik zon aanval krijg is de bloeddruk met name de onderdruk is erg hoog boven 100-105 tot zelf een keer 128.. Heb ook last van nekklachten, zijn fotos gemaakt maar denk dat deze uitkomst ook op niets uitloopt. Mijn vermeoden is toch iets met de hersenen, heb ook een keer flinke hoofpijn gehad met steken achter mijn ogen, sinds dien steeds duizeling, alsof ik gedronken heb en het meest opvallenste is de Slowmotion stand waarin ik terrecht kom en waar ik mij zorgen over maak.

   

  Wie weet wat dit kan zijn?

  [email protected]

   

   

   

   

   

  In

   

   

  Reactie
  #15

  Ik heb dezelfde klachten nu al ruim een jaar. Diverse keren naar het ziekenhuis geweest voor een hartfilmpje.

  Ze zeggen dat het komt door stress. Ik ga daardoor verkeerd ademen (chronische hyperventilatie). Ik heb dan te veel zuurstof en te weinig CO2 in het bloed. Hierdoor gaan de spieren om de aderen aanspannen waardoor een onaangenaam gevoel ontstaat. Ik krijg dan last van prikkels, duizeligheid, brok in de keel, zweten, brandend gevoel op de huid, slap gevoel in de benen, concentratie problemen, etc. Na een aanval ben ik ontzettend moe.

  Ik ben bij een psycholoog geweest. Die geeft aan dat ik angst heb voor de angst. Ik ben bang om in het openbaar een paniekaanval of hyperventilatie aanval te krijgen. Ik kan er alleen van afkomen door mijn angsten onder ogen te zien. Niet weg lopen, maar gewoon doorgaan met de dagelijkse dingen, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn.

  Ik kan mijn zelf helemaal gek maken, omdat ik denk dat er iets ernstig is met mijn hart of hersens. De artsen waar ik geweest ben kunnen niks vinden. Zoals ik al zei heb ik dit al een jaar mijn werk en privéleven worden hier enorm door beïnvloed.

  Wie heeft ook deze klachten en hoe ben je er vanaf gekomen.

  Alvast bedankt,

  Mark

   

  Reactie
Reageer op: Druk op hoofd, prikjes, handelingsproblemen, bewustzijnsproblemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief