haarpijn/hersendruk

 • #1

  4 weken geleden kreeg ik een steek in mijn hoofd en voelde ik een knap in het hoofd. Ik had geen uitvalverschijnselen, alles deed het nog, maar had een beetje dronken gevoel, slecht evenwicht. Dokter adviseerde naar eerste hulp. Daar een CT scan gehad en een ruggeprik maar bloedingen werden gelukkig uitgesloten. Sindsdien een enorme druk op mijn hoofd (haren doen ook pijn), aan de achterkant van de schedel. Zo nu en dan wordt het hele hoofd warm en krijg ik een sensatie door het hele lijf (kippevel en moeite met focussen/typen. Kan niet volledig fuctioneren. Op advies van de dokter een Blood Patch gekregen omdat men dacht dat ik een lekkage had n.a.v. de ruggeprik maar deze heeft symptomen niet weggenomen. Men kan niets vinden, heel frustrerend. Ook met autorijden heb ik een soort van 'dronken' gevoel, alsof ik een andere ervaring heb van hetgeen ik zie dan de werkelijkheid is, het is heel raar. Na het slapen is de druk weg, dan binnen een half uur na opstaan is het weer terug. Ook moet ik heel veel gapen in de ochtend (dit had ik voorheen nooit).
  Ook raar is dat als ik een wijntje drink dat het minder wordt.. ja ik noem alles maar even op.

  Wellicht iemand een idee want de doktoren komen er niet uit en de Neuroloog adviseert rust.. heb ik veel aan. Ik ben niet gestresst, overspannen of zoiets. Het is echt een lichamelijke ervaring.

  Reageer
  #2

  Mijn gedachten bij deze klachten gaan ook uit naar overspannenheid, die u mogelijk zelf helemaal niet beseft of doorheeft. Dat is een bekende eigenschap van overspannenheid. het feit dat enige vaatverwijding als gevolg van alcohol verbetering brengt lijkt een gevolg van aanhoudende vaatvernauwing als gevolg van langdurige stress. Waarom twijfelt u aan de diagnose van de neuroloog en waarom volgt u de adviezen en leefregels niet op? het enige opvallende in uw verhaal is de ruggenprik. Waarvoor heeft u een ruggenprik gehad? Zijn de klachten ontstaan na de ruggenprik? Heeft u nadien nog koorts of iets dergelijk gehad?

  Reageer
  #4

  Als u mijn verhaal goed leest kunt u zien dat ik een knap in mijn hoofd voelde waarbij de huisarts en het ziekenhuis het idee hadden dat ik een hersenbloeding of een bloeding in mijn hersenvlies had. Overspannenheid is het niet, daar heb ik geen reden toe. Ik ben een sportief persoon met regelmaat en dit is een rare veronderstelling. Mijn huisarts geloof daar ook absoluut niet in. Waarom ik de adviezen niet opvolg? het advies is wacht maar tot het beter wordt, als dat een goed advies is dan zou ik hier niet op het forum om advies vragen. En leefregels zijn mij niet gegeven. Overspannenheid wordt bij elke klacht gegeven die ze niet kunnen vinden en dat vind ik veel te makkelijk.
  Ik weet niet of de klachten na de ruggeprik zijn ontstaan omdat deze gelijk dezelfde dag is gedaan als de knap in het hoofd, dus de klachten zijn van 1 van beide. Geen koorts, geen hoge bloeddruk (zelfs een zeer goede bloeddruk al jaren).

  Reageer
  #5

  Geachte Danyo,

  Het lijkt me zinvol een afspraak te maken met de KNO arts. De Haarpijn en dronken gevoel kan komen uit het middenoor. Heb uw verhaal hetzelfde gehad. Wat bleek een kapotte gehoorbeentje. Dit bracht mijn evenwichtsorgaan in de war.
  Wellicht iets om voor u na te laten kijken. ๐Ÿ™‚ Veel sterkte en succes

  Reageer
Reageer op: haarpijn/hersendruk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief