Gevoelloosheid en spierzwakte linkerhelft lichaam

 • #1

  Hallo ik ben Karel en ben 20 jaar oud. Ik heb nu sinds 2020 hartkloppingen borstpijn, gevoelloosheid en spierzwakte, dunner worden van mn spieren aan de linkerkant van mn lichaam. Ook heb ik veel last van diarree, braken en een lage bloeddruk. Mijn huisarts blijft me vertellen dat dit door angst en stress komt, maar ik ervaar helemaal geen angst of stress dus vind ik dit totale onzin. Mijn klachten zijn in 4 jaar steeds erger geworden en mn gevoelloosheid in mn linkerarm is zo erg dat ik bijna niks meer voel. Iemand enig idee wat ik heb of wat het kan zijn?

  Groeten Karel

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Hi John op beide tests scoor ik laag. Ik weet echt niet wat het kan zijn, maar ik kan niet meer mn dagelijkse activiteiten doen dankzij mn die steeds erger worden.

  Groeten Karel

  Reageer
  #4

  Enig idee wat ik zou kunnen hebben?

  Reageer
  #5

  Ik zou een verwijzing naar een neuroloog vragen voor verder onderzoek.
  Dat zal je waarschijnlijk meer duidelijkheid geven dan wanneer mensen op een een forum gaan raden naar mogelijke oorzaken van je klachten

  Reageer
  #6

  Heb ik gedaan, bedankt voor het reagerenūüĎć.

  Reageer
  #7

  Hallo iedereen mn huisarts vond een doorverwijzing niet nodig. Ik kan het niet geloven aangezien mn klachten duidelijk een neurologische aandoening kan zijn. Ik weet nu niet wat ik moet doen de klachten worden steeds erger. Kan iemand me alsjeblieft helpen.

  Reageer
  #8

  Dergelijke klachten had ik ook. Zie de topic ‚Äėpsychosomatisch of somatisch‚Äô. Je kunt ook een second opinion aanvragen. Als je daar hetzelfde hoort, zou je toch denk ik bij angststoornis moeten zijn. Bovendien komen neurologische aandoeningen op ons leeftijd (ben zelf 23-jaar) zelden voor. Angst en stress kunnen ook heel veel met je lichaam doen. Als je Engels goed is raad ik je aan om de volgende website eens te bezoeken:

  https://www.anxietycentre.com/

  Bovendien zijn de testen die een huisarts doet geen lariekoek. Als je neurologische reflexen en testen al bij de eerstelijnshulp fout zijn wordt je doorverwezen. Een huisarts kan ook klinisch testen of je krachten goed zijn, klinische zwakte is namelijk anders dan de zwakte die wij zelf denken te ervaren. Dat is namelijk echt zwakte bijvoorbeeld het niet meer kunnen vastpakken van een bekertje water, niet meer kunnen schrijven, niet meer kunnen strikken, moeite hebben met het openen en sluiten van deuren en niet meer kunnen knopen. Een huisarts kan dat al ijken door je vingers, armen, benen en voeten te testen door ze te testen op motoriek, coördinatie en spierkracht. Natuurlijk niet even diepgaand als een neuroloog maar de basis wat een neuroloog heeft, heeft een huisarts ook geleerd.

  Als je je klachten al vier jaar lang hebt en je spieren worden dunner (in andere woorden atroferen) dan zou je dat erg duidelijk gezien hebben gepaard met duidelijke spierzwakte en verlies in motoriek en coördinatie. Je huisarts zou dat al vrij snel geconstateerd hebben en bij aanwijzing op een spierziekte je doorverwijzen. Een huisarts heeft daar ook kennis van!

  Ik ben bij een ergotherapeut, twee huisartsen, twee specialisten en een psychiater geweest. Ik dacht nog steeds dat mijn spieren dunner werden, minder kracht had, minder kon lopen maar toen ik langzamer door begon te hebben dat het misschien door de stress en angst kwam werden mijn klachten langzamer wat beter.

  Ik raad je aan om een second opinion te vragen. Als daar niks uit komt is het waarschijnlijker dat het een psychische oorzaak heeft. En denk ook logisch na! Als er geen genetische aspect is, is het erg onwaarschijnlijk om een neurologische (ernstige) spierziekte te ontwikkelen en mocht het erfelijk zijn is een leeftijd begin de twintig erg vroeg om het te krijgen. Komt het voor? ja, maar zelden! Weet ook dat door stress je spieren iets dunner kunnen worden en kunt gaan afvallen.

  Verder is je lichaam ook niet symmetrisch, sommige spieren in de ene deel kunnen absent of in andere vorm in de andere deel zijn. Atrofie of verdunning in je spieren is echt duidelijk te zien, de huid voelt harder en dunner aan en de botstructuren worden duidelijker. Met duidelijke verschil tussen twee groepen. Een huisarts kan dat ook constateren en heeft daar ook voor onderwijs gehad.

  Probeer je medische team en je lichaam te vertrouwen! Ik wens je verder veel sterkte.

  Met vriendelijke groeten,

  Solomon

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hi Solomon

  Heel erg bedankt voor het reageren ik snap alleen nier waarom het alleen aan 1 kant van mn lichaam is. 1.5 week geleden ook is opgemerkt dat ik wazig zie met mn linkeroog. Maandag heb ik een second opinion bij de huisarts.

  Groeten Karel

  Reageer
  #10

  2/2
  Eergisteren ook wakker geworden met een linkerarm en hand die heel zwak en gevoelloos voelt. Ook merk ik dat mn vingers van mn linkerhand veel dunner zijn dan mn rechterhand. Maandag dus even naar de huisarts en hopen dat het door stress komt en niks ernstigs is.

  Groeten Karel

  Reageer
  #11

  Zulke problemen heb ik ook gehad! Mijn vraag je aan jou: zoek veel op het net?

  Met vriendelijke groeten,

  Cihan

  Reageer
  #12

  Hi Cihan ik heb inderdaad veel opgezocht op internet omdat ik me zorgen maak en natuurlijk afvraag wat het kan zijn. Ik dacht aan ms, maar toen kreeg ik te horen dat ik geen doorverwijzing ga krijgen.

  Groeten Karel

  Reageer
  #13

  Hi datzelfde kreeg ik ook te horen. Ik had zelfs het idee dat mijn handen aan het atroferen waren. Maar na twee keer laten zien constateerden zij toch geen spierverdunning en de neurologische testjes waren ook niet afwijken evenals had ik ook geen spierzwakking volgens haar. Als je erg bang bent dan kan je dat zelf het idee krijgen dat je zwakte hebt als dat gepaard gaat met slechte slaap, hyperventilatie en gespannenheid dan krijg je nog meer vervelende klachten erbij.

  Mijn omgeving geloofde mij ook niet! Ik had namelijk het idee dat ik motorisch achteruit was gegaan maar ik kreeg van ieder te horen dat dat niet te merken was alhoewel ik het zelf zo ervaarde. Je arts kan zo een verwijzing ook weigeren als hij of zij echt door heeft dat je niks hebt maar jij zelf denkt dat je wel een erge ziekte hebt. Daar zit een reden want ik ben best wel eerlijk met mijzelf als ik morgen naar een neuroloog zou gaan, hoe groot zal de kans zijn dat ik dezelfde zal horen als wat de huisartsen tegen mij zeiden? Stel jezelf dezelfde vraag.

  En zoek a.u.b. niet op! dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf blijf checken en dat ik het vertrouwen in mijn lichaam ben verloren. Accepteer het voor wat het is: een erg zeldzame ziekte als ALS die 1 op de 100.000 voorkomt, gepaard met ons jonge leeftijd, zal het nog zeldzamer zijn. Je hebt in zulke situaties meer kans dat je door een bliksem wordt geraakt dan dat je een erge neurodegeneratieve ziekte hebt.

  Wat mij is opgevallen is dat bij zulke ziektes 90% van de mensen die een ernstige ziekte als diagnose kregen zelf niet in de gaten hadden dat zij het hadden maar dat hun omgeving, partners en zijzelf opeens taken progressief niet meer konden uitvoeren.

  Echter in gevallen als angst, stress en paniek gepaard met ziektevrees ben je erg gefocust op je lichaam waardoor je gaat denken en voelen dat er iets mis is terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Je zenuwstelsel raakt namelijk overgestimuleerd en dat heeft daarna ook veel effect op je van motoriek tot aan spierspanning.

  Reageer
  #14

  Hi Cihan, erg bedankt dat je reageert. Maandag dus een second opinion bij de huisarts en ik vraag me af wat ze te zeggen hebben. Wel is het duidelijk zichtbaar op mn borst dat mn linkerborst veel dunner is dan rechts qua spiermassa, ik merk ook tijdens het sporten dat ik 2 keer zoveel kan tillen met mn rechterarm dit is ook zichtbaar aan mn linkerbicep die zeker wat dunner is. Ook mn linkerkuit is het duidelijk zichtbaar en zoals ik al zei mn vingers. Ik hoop dat dit door stress of angst komt, maar ik ervaar geen stress of angst waardoor het erg moeilijk is om dat te begrijpen. Ik vrees van ziekte ms dus zou ik graag een mri willen maar daar heb ik natuurlijk een doorverwijzing voor nodig.

  Met vriendelijke groet,
  Karel

  Reageer
  #15

  2/2 De gevoelsstoornissen die ik heb zijn erg eng voel heel weinig in mn hand en vingers. Op mn gezicht en hoofd heb ik het ook. Deze week mn been ook er bij werd wakker met heel weinig gevoel in mn linkerbeen en voet. Voor mijn gevoel heb ik zeker weten een ziekte alleen de huisarts die zegt dat ik geen neurologische ziekte heb laat me wel twijfelen. Wanneer ik mn klachten vergeet en dan bijvoorbeeld aan mn gezicht zit voel ik heel weinig waardoor ik me weer veel zorgen maak.

  Het lijkt erop dat mn klachten dagelijks verergeren wat ook een reden is waarom ik bijna zeker weet dat ik met een ziekte te maken heb. De hele linkerkant van mn lichaam voel ik nu dus heel erg weinig met het dunner worden van mn spieren wat duidelijk zichtbaar is. Ik wil graag geloven dat het door stress komt maar ik krijg steeds nieuwe klachten erbij of mn klachten verergeren. Het is dus erg moeilijk om hierin te geloven…

  Ik hoop dat ik meer duidelijkheid kan krijgen binnenkort.

  Reageer
Reageer op: Gevoelloosheid en spierzwakte linkerhelft lichaam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief