Overprikkelende zenuwen?

  • #1

    Hoi allemaal, ik heb een vraag. Mijn partner heeft al 9 maanden heel erg wisselende pijn in haar voeten. De ene keer doet het bovenop haar voeten pijn en voelt het alsof het strak staat. Het andere moment doen de onderkant van haar voeten zeer alsof ze in brand staan. En weer het andere moment doen haar tenen heel erg pijn. Ze heeft in het begin een foto laten maken in het ziekenhuis, ze heeft een MRI gehad en een echo laten maken maar ze kunnen niets vinden. Uiteindelijk is ze terecht gekomen bij de pijnpoli en te horen gekregen dat ze overprikkelende zenuwen in haar voeten heeft. Ze heeft een verdovende zalf meegekregen wat misschien voor 2 dagen heeft geholpen en daarna helaas ook niet meer. Zijn hier meer mensen die hier ervaring mee hebben? En wat ze het beste kan doen?

    Reageer
    #2

    Is er ook gekeken naar de oorzaak van de neuropathie?
    En heeft de Pijnpoli ook gezegd of er nog mogelijkheden zijn als de zalf niet helpt?
    Er is medicatie tegen zenuwpijn, maar voor ze aan zoiets begint, zou ik me wel even héél goed verdiepen in de effecten die dergelijke pillen op je psyche kunnen hebben.
    Zelf heb ik het gebruikt bij zenuwpijn in mijn voeten en benen bij een hernia en ik wil het echt nooit weer slikken,had ik het van tevoren geweten, was ik er nooit aan begonnen.

    Reageer
    #3

    Hoi Suus, er is geloof ik niet gekeken naar neuropathie.
    Ze heeft er ook niet continu last van, in rust heeft ze een hele gevoelige huid waar ze bijna niet mee kan lopen. En soms trekt de pijn ook door naar haar benen.
    En de man van de pijnpoli had het over een zalf, of pillen en anders gewoon mee leren leven. Nou heeft mijn partner ook liever geen pillen, ze heeft nogal een angst voor medicatie. De medicatie zijn ook een antidepressiva had hij gezegt?

    Reageer
    #4

    Ja, klopt, dat zijn idd antidepressiva.
    En als je niet depressief bent, kun je daar heel vervelend op reageren.
    Wat ik eigenlijk met mijn vraag bedoelde, is of de oorzaak van haar klachten bekend is.
    Neuropathie is een ander woord voor overgevoelige zenuwen, het kan door verschillende dingen veroorzaakt worden.
    Bij mij was het een hernia,maar ook bijvoorbeeld diabetes, vitamine gebrek en dan met name B12, een magnesium tekort of juist teveel kan voor deze klachten zorgen.
    Of beknelde zenuwen door een afwijkende stand van de voet.
    Heeft ze een uitgebreid bloedonderzoek gehad om dat uit te sluiten?
    Ze zou ook naar een podotherapeut kunnen gaan om naar de stand van de voeten te laten kijken en of aangepaste zooltjes verlichting kunnen bieden.
    Eigenlijk vind ik het heel slecht dat de Pijnpoli niet met deze dingen is gekomen.

    Reageer
    #5

    Nee depressief is ze inderdaad niet. En hij heeft verder ook niks gezegt over een oorzaak. Ze heeft wel bloed laten prikken maar niet heel uitgebreid. De huisarts heeft een tijdje geleden wel aangegeven dat haar B12 ietsjes te hoog was maar dat daar de klachten niet vandaan komen. Ze is ook bij de podotherapeut geweest en ze heeft aangepaste zooltjes gekregen, maar die deden zo'n vreselijke pijn dat ze daarna ook niet meer op haar voeten kon staan. Nou weet ik wel dat het in het begin wat pijn kan doen, maar het was voor haar helemaal niet te doen.
    Ze was trouwens ook nog bij een orthopeed geweest en hij heeft gezegt dat er ook geen zenuw beklemd zit, en verwees haar toen door voor een MRI.
    Ze is pas geweest bij een voetreflex therapeut maar dat hielp ook maar voor een uurtje of 2. En die mevrouw had het over de energie wat niet helemaal goed stroomde in haar voeten.
    Maar niemand die iets kan vertellen over een oorzaak.

    Reageer
Reageer op: Overprikkelende zenuwen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief