• #1

  Hallo,

  Ik zit al een jaar of  4 met de volgende vage klachten:

  • deinend gevoel
  • gevoel van onwerkelijkheid
  • gevoel alsof ik wankel op mijn benen sta
  • licht in het hoofd, vooral bij drukke plaatsen of bij vloeren met veel afbeeldingen

  Na verschillende onderzoeken ( neuroloog, cardioloog, psycholoog, bloed prikken, huisartsen), werd er niets gevonden, deze week bezocht ik een psycholoog op aanraden van mijn huisarts, die wist mij ook niet veel verder te helpen en besloot dat 1 sessie voldoende was.

  Nu bleef ik toch wel wat verveeld achter en ging ik op google zoeken naar deze klachten, ik kwam uit bij PPPD en dit beschreef voor bijna 100 procent de klachten die ik iedere dag ervaar, ik moet zeggen er is goed mee te leven maar het is ronduit vervelend om dagelijks (niet constant) deze klachten te ervaren.

  De klachten worden erger bij stressvolle situaties, grote menigte of afwijkende vloeren vooral bij stoffen voeren zoals je wel eens terug vind in bioscoopzalen, hier lijkt het dan wel of de grond beweegt en ik op een schip in een woelende zee sta.

  Ik ben eigenlijk heel benieuwd of iemand zich hierin herkend en of iemand hier een oplossing voor gevonden heeft ?

  Ik lees op verschillende websites dat SSRI medicijnen een gunstig effect zouden hebben op deze aandoening, ik denk dat ik een afspraak ga maken bij mijn huisarts en eisen om deze medicijnen uit te proberen, na 4 jaar wordt ik er een beetje moedeloos van om telkens van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

  Door deze symptomen krijg ik ook regelmatig (+- 2 per jaar) te maken met paniekaanvallen. Angst voor sociale situaties of uitlokkende situaties wil ik ook het liefst vermijden.

  Ik ervaar nog de ergste klachten wanneer ik aan het tafel met mijn vrouw zit bij het avondeten, klinkt gek maar na een lange werkdag aan een tafel zitten is een drama voor mij, alles lijkt te bewegen in mijn hoofd ( draaiduizeligheid wordt nooit ervaren).

  Herkent iemand zich hierin of heeft iemand een oplossing, alle tips zijn welkom !!

  Reageer
  #2

  Hey,

  Met je klachten heb ik ( gelukkig) geen ervaring.

  Maar wel met de medicatie die jij van je huisarts wilt gaan eisen. En ik heb het idee dat je niet helemaal beseft wat voor ongelofelijke rotzooi dat is en wat de bijwerkingen zijn als je er weer vanaf wilt.......Het is niet iets wat je even kunt uitproberen. Tijdens het opstarten loopt vrijwel iedereen er tegen aan dat de klachten verergeren. Dus voor je überhaupt weet of het iets voor je doet,zak je eerst nog verder weg. En als je er weer mee gaat stoppen, begint de hele ellende weer opnieuw. De bijwerkingen tijdens gebruik heb ik het dan nog even niet over.

  Lees aub voor je hier aan begint, eens alle topics hier op het forum door van al die mensen die wilden dat ze er nooit aan begonnen waren.

  Het zijn geen pillen die je klachten laten verdwijnen zoals een paracetamolletje dat met hoofdpijn doet. Het is medicatie die je leven nog veel verder kapot kan maken......

  Groetjes Suzan

   

   

   

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Ik heb precies dezelfde klachten als je hierboven benoemd. Ik moet hierdoor volgende week naar een neuroloog. Heb jij ook zwarte vlekjes voor je ogen en kun je lastig concentreren op bewegende beelden?

  Ik heb vooral als ik naar een winkel ga, dat de hele grond ineens gaat bewegen en ik eigenlijk het liefste gelijk weg wil. Ik krijg er ook paniekaanvallen van. Ik ben bang dat er iets ergs met me aan de hand is. Ik heb het nu een maand.

  Reageer
  #4

  Beste ethias,

  Ik herken me 100% in jouw klachten. Bij mij helaas al heel wat jaren, maar 6 jaar geleden viel ik echt om. Sindsdien nooit meer hersteld. Ik heb alle medische specialisten gezien, van neurologen tot kno-arts, longarts etc.. ook alternatieve therapieën geprobeerd.
  Eerste diagnose was BPPD, daarna volgden nog een aantal verkeerde diagnoses. Er is geen somatische oorzaak te vinden, dus wordt het op het psychosomatische gegooid. Inmiddels bijna 3 jaar behandelingen bij GGZ, ben bijna 25 psychologen en psychiaters verder, maar mijn klachten zijn niet weg.
  Mijn advies is om je te richten op de psychische kant. Omdat je aangeeft dat je redelijk kan leven met de klachten (ben jaloers), zou ik als ik jou was er alles aan doen om het niet erger te laten worden. Zoek hulp en laat je niet afschepen door de eerste beste psycholoog. Mijn leven is verwoest en mijn behandelingen zijn helaas gericht op het leren leven met de klachten. Ik hoop voor jou dat het niet zover komt. Het allerbeste.

  Reageer
  #5

  Hi allen, ook ik heb deze klachten.

  Ik heb ook een aantal zwarte vlekjes voor m'n ogen zoals iemand anders beschrijft in deze thread. ik ben benieuwd wat je resultaten zijn met SSRI, ik ben er zelf ook wel in geïnteresseerd, heb verhalen gelezen van mensen die zo goed als genezen zijn dankzij SSRI.

  Reageer
  #6

  Hoi!

  Ik ervaar echt exact dezelfde klachten. Is er bij jou al meer bekend? Ik heb ook vooral savonds bij het avondeten alsof de hele wereld heen en weer beweegt en op en neer.

  Reageer
  #7

  De klachten die ik hier lees ,komen goed overeen met mijn klachten
  Ik heb het gevoel dat ik wankel loop en bij het naar voren bukken dreig ik voorover te vallen wat ook al diverse keren is gebeurd
  Heb al eens een ongelukje gehad t0en ik op een klein keukentrapje stond,en een beetje te ver voorover ging viel ik voorover met trapje en al, viel gelukkig goed uit ,alleen een gekneusde arm en wat schaafwondjes maar had erger af kunnen lopen

  Reageer
  #8

  Hoi allemaal,

  Ik heb precies deze klachten, zo erg zelfs dat ik hierdoor maanden op bed heb gelegen. Na veel onderzoeken is er pppd uitgekomen en ben ik bij een fysiotherapeut terecht gekomen die gespecialiseerd is hierin.
  Zij heeft mij oefeningen gegeven die ik elke dag moest doen (het begint letterlijk met alleen je ogen bewegen) en dat heeft mij ontzettend geholpen. Het is heel vervelend want je wekt daardoor de duizeligheid op maar je hersenen moeten er als het ware weer wennen aan de bewegingen. Ik weet uiteraard niet of het bij iedereen zo goed werkt maar ik kan bijna alles weer. Misschien is dat nog een optie om uit te proberen.
  Veel succes allemaal

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb ook pppd. Ontzettend lastig en ook voor de buiten wereld om te begrijpen. Ik ben zelf op onderzoek uit gegaan en kwam via YouTube terecht bij the steady coach. Hier heb ik veel baat bij en het is gratis. Ikzelf ben terecht gekomen in een burn-out en in combinatie met co vi d en veel stress zijn mijn hersenen waarschijnlijk overprikkeld geraakt. Mri scan gehad en gesprek neuroloog. Was allemaal in orde. Ook je ademhaling is ontzettend belangrijk om dat via de buik te doen. Als in de omgeving een goede SOLK fysio zit kan ik dat ook aanbevelen. Veel komt vanuit spanning en stress of houdt het in stand. Probeer niet in paniek te raken. Ik weet hoe lastig het is!!

  Reageer
Reageer op: PPPD
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief