Koud maar warm bij aanraking

 • #1

  Hoi, ik ben een man van 24 jaar oud.

  Sinds 7 weken heb ik ongelooflijk koude voeten en benen (vooral schenen) die dan bij aanraking wel gewoon normaal in temperatuur voelen. Verder ervaar ik regelmatig druk op m'n hoofd, af en toe een stijve nek en een wat dikke keel (angst evt). Ademhaling gaat daardoor soms wat vervelend, alsof je net keelontsteking hebt gehad en de keel nog herstellende is, of als ademhaling in een enorm vieze lucht. Ik ervaar soms ook stekende pijn, afleiding of een warme douche geeft vaak wel verlichting.

  Af en toe komen Tintelingen en schokken in de benen voor, schoken tijdens lopen of staan. Deze klachten had ik medio 1 jaar geleden ook, met uitzondering van het koude gevoel in de benen en voeten, het is toen na 2 maanden dikwijls verdwenen en nu dus terug.

  De huisarts stuurt me door naar de neuroloog maar de wachttijden zijn lang, heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Ik ben relatief angstig voor MS aangezien deze symptomen voldoen, en er vormen zijn met relapsing (wat de klachten van vorig jaar zou verklaren)

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Bij angstoornis hoge kans ( wijt ik persoonlijk aan de angst voor een aandoening)

  Hyperventilatie score 45 (bekend, al eens eerder gedaan), 96% in zuurstofmeter bij huisarts.

  Graag wil ik nog toevoegen dat ik continue mijn kaak kan kraken, dan wel dat ze dit zelf doen bij kauwen. Ook ervaar ik soms een doof / koud / tintelent gevoel op m'n hoofd.

  Reageer
  #4

  Angst voor een aandoening is ook een angststoornis. Hypochondrie. En als je daardoor hyperventileert, dan zijn je klachten niet zo vreemd.

  Reageer
  #5

  Je ziet verder geen andere mogelijke oorzaken? Heb dit nimmer zo heftig ervaren.

  Reageer
  #6

  Maar als je toch al langer hyperventileert wordt dat chronisch. En dan zullen ook de klachten in intensiteit toenemen. Ik kan zo geen andere dingen uitsluiten maar je klachten doen mij daar in ieder geval aan denken en de testen wijzen toch ook in die richting.
  Je zou in afwachting van de neuroloog naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

  Reageer
  #7

  Ik meende het eerder onder controle te hebben gekregen, na 1 jaar zonder klachten.

  Spierontspanning lijkt me een goede, ik heb wel vaker het idee alsof alle spieren op spanning staan en ze heftiger reageren als ik ze aanspant ( bijv. Lang uitrekken op bed).

   

  Ik probeer mijzelf houvast te geven door de constatering dat ik geen krachtverlies of verlies in controle ervaar. Echter sta ik soms wel "uit" alsof ik niet alles lekker mee krijg.

  Reageer
  #8

  Zoals ik al schreef: Ik kan niets uitsluiten maar je klachten passen in ieder geval heel goed. Het zijn nagenoeg klassieke klachten voor angst en chronische hyperventilatie. Je kan het zeker onder controle hebben gehad, maar als er dan op enig momenten een paar stress momenten zijn, kan het ook zo weer de kop opsteken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oké, bedankt voor je antwoorden.

  Reageer
  #10

  Graag gedaan

  Reageer
Reageer op: Koud maar warm bij aanraking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief