Wattig en draaiend gevoel hoofd

 • #1

  Beste lezer,
  Sinds twee jaar heb ik last van een 'wattig' en draaierig gevoel in mijn hoofd. Bij matige inspanning (telefoongesprek van 15 min., 10 min. piano spelen, 5 min. lopen) komt er een inwendig trillen in mijn hoofd bij. Ik kan dan niet goed meer functioneren. De wereld draait om mij heen, zonder dat ik bang ben flauw te vallen. Ik raak mijn coördinatie kwijt, kom moeilijker uit mijn woorden en kan een vraag vaak niet goed meer beantwoordden.
  Als de overbelasting nog groter is geweest (Ik negeer de trillingen in mijn hoofd en ga nog even door met bijv. het gesprek) raak ik ook overgevoelig voor licht en geluid en krijg hoofdpijn aan één zijde van mijn hoofd. Dat begint vaak achter mijn oog en straalt uit naar hoofd, oor en kaak. Na een rust, variërend van 10 min. tot 1,5 uur zakken de klachten wel weer.

  Het is begin 2018 begonnen. In die periode kreeg ik ook veel last van mijn ogen. Verdroeg lenzen niet meer. Uit onderzoek bleek dat ik een dagelijks wisselende sterkte heb. Variërend van +0,25 tot +3,50.
  Ik dacht dat het 'wattige', draaiende gevoel in mijn hoofd een bijwerking was van een medicijn dat ik in die periode gebruikte. Maar na het stoppen met dit medicijn hielden de klachten echter aan.

  Wie herkent dit?

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Ik herken het wel. Bij mij kwam het ook in 2018 ineens de kop op steken. Eerst slecht slapen, spanningen in mijn lichaam, heel wat klachten zoals jij beschrijft. Ik wist niet wat me overkwam...

  Na een hele zoektocht op google (dat is niet oké, weet ik ondertussen) en meerdere bezoeken aan de huisarts en specialisten, die niet konden zeggen wat het was, kwam ik zelf tot de conclusie dat ik mogelijks chronisch hyperventileer. Ik had namelijk heel wat miserie gehad, en heel wat stress... het ging van kwaad naar erger en dat wattig, licht gevoel in mijn hoofd kwam erbij. Ik was doodongelukkig en ik deed niet anders dan huilen. Ik heb kinderen en ik wilde weer een normale mama zijn, en dat lukte op die manier niet...

  Ik ben uiteindelijk bij een psychiater beland, die me een SSRI voorschreef...conclusie: angststoornis - teveel spanning en stress in mijn lichaam. We zijn ondertussen maanden verder, en ik moet zeggen dat het me zeker verder geholpen heeft. Het neemt niet alles weg, zeker niet, ik moet keihard werken aan mezelf en op tijd aan de noodrem trekken als de stress me teveel wordt. Wandelen of fietsen kan ook wel best helpen.

  Mijn advies: laat je eerst goed onderzoeken... jouw evenwichtorgaan bij een kno bvb... en praat erover...met een psycholoog, psyciater,... het was voor mij een hele stap om dit te doen ('ik was toch niet gek?') Maar wel heel blij dat ik dat gedaan heb.

  Reactie
Reageer op: Wattig en draaiend gevoel hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief