angst ms

 • #1

  ik heb de volgende klachten

  hele dagen tintelende voeten

  spiertrekkingen

  zwakke spieren benen

  soms evenwichtverlies

  als ik slaap word ik wakker van dove vingers of handen

  ook wazig zicht

  tenen die uit zichtzelf gaan bewegen

  ben zo bang dat dit ms is  maar ha zegt angst

   

  Reactie
  #2
  1. Hoi, ik hoop dat ik je iets kan gerust stellen. Hoewel ik zelf weet bij angst dat dit lastig kan zijn maar ik heb vrijwel dezelfde klachten gehad en dit bleek ook angst te zijn. Ik krijg hier nu hulp voor . De klachten zijn verminderd maar nog wel aanwezig. Ik ben destijds ook bij neuroloog geweest die ook bevestigde dat het spanningen zijn. . Heb je de spiertrekkingsn overal?
  Reactie
  #3

  Ik denk dat je huisarts gelijk heeft.
  Doe een de onderstaande testen:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/
  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

  Reactie
  #4

  hoi  vera ja over maar vooral benen

  en dan die angst he

   

  Reactie
  #5

  Hi,

  Vervelend! het kan inderdaad heel erg goed kunnen komen door angst. Maar misschien nog wel belangrijker, waar komt deze angst dan vandaan? wanneer je dit weet kun je stappen ondernemen om de angsten te verminderen. Angst kan door van alles komen, je kunt ook angstig zijn voor dingen maar dit zelf niet specifiek aanvoelen. Ik zou de komende tijd goed voor jezelf nadenken en opschrijven waar de angst en stress vandaan komt zodat je hier iets aan kunt doen! bespreek dit eventueel met je huisarts, een psycholoog of een goede kennis met ervaring op dit gebied. Belangrijk is wel dat wanneer je het gevoel hebt hier zelf niet uit te komen je hulp en advies vraagt aan iemand die je hier wel bij kan helpen!

  Nog een tip: Gezonde voeding, genoeg slaap, sporten en ontspanning zijn sowieso al een aantal dingen die ontzettend belangrijk zijn. Wanneer je bijvoorbeeld heel erg druk bent op je werk is het goed om dit aan te geven een stapje terug te doen omdat je anders teveel van jezelf vraagt.

  Veel succes en sterke met alles!

  Reactie
Reageer op: angst ms
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief