Erge hoofdpijn en migraine

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 14 jaar en ik heb nu al 2 jaar migraine, en bijna een jaar cronische hoofdpijn. Ik ga bijna niet meer naar school (ik heb nu de afspraak dat ik nog maar 3 uur per dag naar school ga) , en ik heb nu ongeveer een half jaar lang, gemiddeld 2 keer per week migraine. Ik ben heel snel moe en ik doe topsport en dat gaat nu ook nauwelijks meer, terwijl ik normaal altijd super druk was. Ik heb bijna altijd aan dezelfde kant hoofdpijn.

  De klachten zijn met de tijd steeds erger geworden en ik ben nu ook constant misselijk, duizelig en heb ik hoofdpijn.

  Ik ben nu eindelijk doorgestuurd naar een kinderneuroloog, maar daar is nog een wachtlijst voor.

  Misschien weet iemand wat er aan de hand kan zijn.

  Groetjes Anoniemmm

  Reactie
  #2

  Migraine is dus het eerste waar ik dan aan denk. Welk sport doe je?

  Reactie
  #3

  Ik doe op hoog niveau aan kunstschaatsen.

  Groetjes Anoniemmm

  Reactie
  #4

  Niet op je hoofd gevallen?
  Eet je voldoende? Wat is je lengte en je gewicht?

  Reactie
  #5

  Op mijn hoofd vallen niet.

  Ik eet meer dat genoeg, ik heb altijd wel honger.

  Lengte, ongeveer 1.66

  Gewicht, ongeveer 45

  Groetjes Anoniemmm

  Reactie
  #6

  Maar je hebt wel ondergewicht ! Dus meer dan genoeg eten, heb ik zo mijn twijfels over. Dit kan wel een oorzaak zijn als je dat met topsport combineert.

  Reactie
  #7

  Ik eet echt wel genoeg hoor!!

  Ik ben altijd al licht geweest en ik kom al jaren bij o.a. de kinderarts en die zei er ook nooit wat over en daar wordt ik iedere maand gemeten en gewogen.

  Groetjes Anoniemmm

  Reactie
  #8

  Dat kan natuurlijk, maar nu je in de puberteit bent kan dat wel mede oorzaak zijn. Bespreek het in ieder geval met de arts

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wat je gewicht en hele gezondheid betreft: altijd belangrijk om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus geen stapels brood of pasta. Dat kan helpen om verzadigd te raken en je hormonen en evenwicht te brengen. daarnaast bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren, om je hormonen en neurotransmitters verder in balans te krijgen. zeker bij sporten op hoog niveau heb je wat extra's nodig. Denk aan stofjes als magnesium, vitamine B en D en omega 3. Sowieso naar je lichaam blijven luisteren. Misschien dat je jezelf toch hebt overbelast. Verder kan hoofdpijn soms samenhangen met een lichte scheefstand van je atlas. Dan kan een atlascorrectie helpen.

  Reactie
  #10

  Hi,

  Wat vervelend dat  je zoveel pijn aan je hoofd hebt. Het zou ook met stress/onrust te maken kunnen hebben, dat je druk bezig bent met van alles is in principe niet slecht en zorgt meestal juist voor een goede balans. Echter kan het wel zo zijn dat mensen stress hebben omdat ze bijvoorbeeld een tentamen/toets moeten halen, een verslag in moeten leveren of moeten presteren tijdens bijvoorbeeld sport, dit alles kan veel van je lichaam en brein vragen en zodra je niet genoeg rust neemt zou je hierdoor hoofdpijn kunnen krijgen. Weet je toevallig nog in welke periodes je veel last kreeg/krijgt van de hoofdpijn?  is dit na een periode waarbij je voor een langere tijd geen vakantie hebt gehad en veel moest doen? misschien kun je dit in de toekomst in de gaten houden zodat je kunt inschatten waar de klachten vandaan komen. Misschien is hetgeen wat ik zeg bij jou wel helemaal niet van toepassing hoor! maar dit verschilt per persoon en zou in jou geval zo kunnen zijn, want stress, angsten en onrust kunnen in bepaalde gevallen voor vervelende angsten zorg.

  Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je snel duidelijk krijgt over je klachten!

  Reactie
Reageer op: Erge hoofdpijn en migraine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief