Vreselijke angst voor MS

  • #1

    Goedenavond allemaal,

    Ik heb dringend iemands kalmerende woorden nodig, voor zover dat kan. Ik ben een jonge vrouw van 23 jaar en heb vreselijke angst voor ms.

    Ik heb klachten zoals krachtverlies in armen en benen, spierpijn, duizeligheid, vergeetachtigheid en erge jeuk. Dit alles samen voor ongeveer een maand nu, de spierpijn al wat langer. Het begon in de rug/nek en zit nu vooral in mijn benen. Ik heb erge angst voor ziektes en ben bekend met psychische aandoeningen/stress. Hypochondrie en CHV zijn dingen die ik al wel eens vaker voorbij heb horen komen. Toch geloof ik het elke keer, wanneer ik klachten heb, weer niet.

    Nu zit ik dus weer met deze klachten en ben ik weer helemaal in paniek. Ik slaap niet meer, heb constant stress en droom over MS. Het duurt nog drie weken voor ik mijn afspraak heb bij de neuroloog. Tot die tijd zal ik, mezelf kennende, alleen maar zitten piekeren. Ik word er doodmoe van en vind het heel vervelend dat ik mezelf niet kalm kan krijgen. Ik ben al eens eerder door zoiets gegaan. Ook toen dacht ik MS te hebben of een hersentumor (dit is twee jaar geleden). De MRI bleek schoon en mijn reflexen waren goed. Kan het dan toch zo zijn dat het nu wel zo is?

    Ik ben hopeloos van de angst op dit moment en hoop dat iemand mij een beetje kan helpen... Alvast bedankt voor het lezen van dit enigszins aanstellerige bericht, maar ik kan helaas niet veel doen aan deze angst.

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Ik ben geen dokter maar afgaande op je klachten en vooral door het feit dat je het al eens eerder hebt gehad denk ik toch dat je klachten te wijten zijn aan je angststoornis. Ik heb ook CHV en angst. Ik heb al tientallen keren op het punt gestaan om naar de eerste hulp te rijden omdat ik dacht dat ik een hersentumor of een andere kanker had. Ik weet van mezelf dat mijn klachten CHV gerelateerd zijn maar het angstgevoel is sterker dan mezelf. Spierpijn heb ik ook regelmatig. Jeuk en duizeligheid had ik in het begin maar dat is weg nu. Ik sukkel er al een hele tijd mee. Volgende maand ga ik naar een psycholoog want op mijn eentje raak ik er niet van af. Ik mediteer en dat helpt wel een beetje. Nog een vraagje. Heb je de indruk dat je ademhaling verkeerd is? Zucht of geeuw je veel? Moet je regelmatig eens dieper inademen?

    Reageer
    #3

    In elk geval naar je huisarts. Daarnaast eens advies vragen aan een orthomoleculair therapeut. Je dromen opschrijven kan helpen om dingen te verduidelijken.

    @FTP ook hyperventilatieklachten kunnen deels samenhangen met voedingspatroon en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Zo is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Daarom beter geen losse koolhydraten eten maar bij elk eetmoment zorgen voor langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels, zodat de suikers langzamer worden opgenomen.

    Reageer
    #4

    Dit zijn toch echt klachten die door de angst en hyperventilatie worden veroorzaakt.

    Reageer
    #5

    Heel erg bedankt voor jullie reacties dat helpt heel erg!

    @FTP
    Veel geeuwen of zuchten herken ik niet. Ik wist heb nooit geweten dat jeuk ook door stress/CHV kan komen? Hoe lang duurde dit bij jou? Ik heb dit symptoom namelijk nooit eerder gehad en juist doordat ik het niet herken vind ik het heel eng.

    @Catootje
    Ik zal het eens opzoeken. Ik heb nog nooit van zoiets gehoord! Ik ben wel al naar de huisarts geweest gisteren en zij heeft mij dus doorgestuurd naar de neuroloog. Ze weet van mijn hypochondrie/angstklachten.

    @John
    Bedankt voor uw reactie. Herkent u ook de jeuk bij stress?

    Reageer
    #6

    Ook jeuk is zeker herkenbaar. Net zoals huiduitslag. Stressrash

    Reageer
    #7

    De jeuk heeft bij mij en maand of 3 geduurd

    Reageer
    #8

    Goedenavond,

    Ik heb helaas nog steeds heel veel last van benen en armen. Ik vind het heel moeilijk om te denken dat dit door stress komt. Zeker doordat het nu al zolang duurt. Ik neem nu vitaminen voor de zekerheid omdat het misschien nog daar aan ligt maar blijf toch met Ms in mijn hoofd zitten.

    Maandag mag ik eindelijk naar de neuroloog. Ik ben enorm zenuwachtig dat hij wat zal vinden. De jeuk is wat minder maar is er nog wel. Het is nu vooral het slappe gevoel in de benen en armen wat ik vooral tijdens het lopen met de hond voel. Pijnlijke spieren is zo ontzettend vervelend! Ook nog steeds veel last van een brandend gevoel op de huid in benen en armen. Het is zo moeilijk om jezelf niet gek te maken met al die klachten..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Even het weekend nog afwachten

    Reageer
    #10

    Je symptomen zijn niet echt pathognomisch voor MS. Los van dat je in je tekst veel over angst roept:

    Laten we dat even rationeel maken:

    1. Je zegt, je hebt krachtverlies. Leg eens uit. Wat kun je niet doen? Sleutel draaien? Fles openen ? Gaat allemaal prima?
    2. Je hebt spierpijn? Waar is die spierpijn precies? En hoe uit  zich die? Is die branderig, pijnlijk, tintelingen? wat precies?
    3. Wat begon precies in je nek?

    Door je angst vertroebeld het beeld wat je probeert te schetsen. Probeer eerst dat helder te krijgen.

     

     

    Reageer
Reageer op: Vreselijke angst voor MS


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief