Hersenbloeding

  • #1

    Hallo, een half uur geleden heb ik een telefoontje gehad dat mijn opa een hersenbloeding heeft. Hij was er na een uur ongeveer bij en is nu in het ziekenhuis. Is de kans dat hij het overleefd groot hierdoor?

    Reageer
    #2

    Dat is een vraag die niemand zo kan beantwoorden. Dat zou je dan aan de behandelend neuroloog moeten vragen

    Reageer
    #3

    Aller eerst heel veel sterkte toegewenst, hoop dat je opa er bovenop komt. Helaas heb ik dit ruim een jaar geleden van heel dichtbij meegemaakt, mijn broer heeft op jonge leeftijd een zware beroerte gehad en jammer genoeg waren ze er veelste laat bij waardoor hij er lichamelijk veel letsel aan heeft overgehouden. De praktijk heeft ons geleerd hoe sneller word gehandeld bij een beroerte hoe weinig kans op blijvend letsel. De artsen hebben ons vanaf het begin altijd verteld dat de leeftijd ook een grote rol speelt bij herstel/overlevingskans. Maar ook de locatie van de bloeding speelt een grote rol. Het kan een grote voordeel zijn dat ze er bij je opa na een uur al bij waren. Bij mijn broer waren ze al heel wat uren verder eer dat hij in het ziekenhuis terecht kwam, helaas begon bij hem de bloeding ‘s nachts tijdens zijn slaap en merkte mijn schoonzus pas dat er iets aan de hand was omdat ze hem om 7u ‘s ochtends niet wakker kreeg. Bovendien duurde de bloeding bij hem 3 dagen, pas nadat hij in coma begon te raken is er dmv operatie bij hem ingegrepen en is de bloeding gestopt. De operatie werd zo laat gedaan omdat de schade al te groot was en de artsen niet nog meer schade wouden toebrengen door aan zijn hersenen te zitten. Het wachten leverde niets op en is er dus uiteindelijk ingegrepen. Maar zo ken ik ook weer iemand die wel in coma raakte en na 4 dagen ontwaakte zonder lichamelijk letsel. Nogmaals, je opa was er snel bij, dat is een voordeel. Het is nu aan zijn lichamelijke conditie hoe goed en snel hij er weer bovenop komt. Maar natuurlijk zoals John al zei; overleg met zijn behandelend neuroloog want geen lichaam en situatie is hetzelfde. Sterkte en beterschap!

    Reageer
Reageer op: Hersenbloeding


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief