Na ernstige hersenbloeding korte termijn geheugen aangetast.

 • #1

  Beste iedereen,

  Mijn vader heeft 7 maanden geleden een ernstige hersenbloeding gehad, na 2 maanden in het ziekenhuis gelegen te hebben is hij naar Den Haag gegaan voor revalidatie / verpleging inclusief prikkeltherapie.

  Sinds hij daar is heeft hij in 4 maanden tijd 4 longontstekingen gehad en 1 longembolie. 1 longontsteking werdt hem bij fataal. De artsen gaven hem toen 0% kans op overleven. Gelukkig is hij 2 maanden later weer helemaal van de longontsteking af en praat hij veel.

  Met zijn motoriek lijkt niks mis, enkel zwakke beenspieren die nog getraind moet worden, echter merken we dat hij erg vergeet achtig is. Hij weet wel alles van vroeger nog (van voor zijn hersenbloeding) maar daarna weet hij eigenlijk niks meer. Alles wat we hem ook nieuw vertellen, zijn zoon die zijn rijbewijs gehaald heeft... de buurvrouw die overleden is, dat vergeet hij na enkele minuten soms uren weer. Na enkele keren herhalen onthoud hij het voor 1 dag.

  Ook verteld die soms, wanneer wij vragen heb je het koud? (vanwege rillingen op de arm) Ja, maar ik pak zo wel een dikkere trui. Wat dus niet kan, want hij kan nog niet lopen of ergens heen! Ook wil hij maar niet geloven dat hij een hersenbloeding heeft gehad en longontstekingen enzovoort. Hij gelooft ook niet dat hij in Den Haag ligt(130km van ons huis vandaan).

  Hij vertelde me wanneer ik vroeg: waarom geloof je me niet, dat je in Den Haag bent? Tja, iedereen zegt het maar ik geloof het gewoon niet.

  Het vreemdste vindt ik soms nog dat hij denkt dat hij gewoon thuis is. Ook wanneer ik vroeg welke maand het was dacht hij augustus (1 maand na zijn hersenbloeding).

  De medische condities waar mijn vader nu nog extra mee zit is een te hoog natrium gehalte vanwege te weinig vocht. Ik las dat je hier door ook in de war kan raken. Klopt dat?

  Mijn vraag aan jullie: Herkent iemand dit? Zo ja, wat is jou ervaring hiermee? Blijft mijn vader voor altijd warrig en blijft hij voor altijd een slecht korte termijn geheugen hebben? Of veranderd dit met de tijd?

  Mijn vader is 49 en heeft de volgende Diagnose:
  SAB rechter hemisfeer met doorbraak in de ventrikels en inklemmingsbeeld op basis van een aneurysma rechts.

  Sorry voor mijn lange en misschien wat onduidelijke verhaal. Ik vindt het gewoon erg eng en wil graag wat meer duidelijkheid voor in de toekomst.

  Alvast heel erg bedankt, ben benieuwd!

  Reactie
  #2

  Het is heel moeilijk om daar zo iets over te zeggen, Je moe er toch rekening mee houden, dat er blijvende schade is ontstaan....Maar eigenlijk zou je dat met de neuroloog moeten bespreken

  Reactie
  #3

  Heb op internet veel gezocht en bij 1 ziekte vondt ik heel erg veel vergelijkende symptomen. Een deler...

  Mijn vader wordt met de dag meer verward, dit vinden mijn familie en ik allemaal. Eerst kon hij na zijn hersenbloeding wel iedereen herkennen en opnoemen. Nu vertelt hij soms tegen bijvoorbeeld zijn vader dat hij net een goed gesprek heeft gehad met zijn vader. Waardoor het lijkt alsof hij denkt dat zijn vader iemand anders is op dat moment.

  De volgende verschijnselen heeft mijn vader:

  • is verward en praat vaak onsamenhangend (een gesprek is daarom moeilijk te voeren).
  • kan de aandacht er niet bij houden.
  • is niet helder en reageert niet normaal op zijn omgeving.
  • verliest de greep op de werkelijkheid: heeft geen vat meer op zichzelf of de omgeving; hij/zij zegt soms dat hij zich niet zichzelf voelt.
  • heeft soms gedachten die niet kloppen (wanen).

  Symptonen die mijn vader niet heeft:

  • ziet, hoort of ruikt soms dingen die er niet zijn (hallucinaties).
  • kan hierdoor heel angstig zijn en in paniek raken.

   

  De afgelopen 2 weken worden de symptomen echt steeds iets erger, vandaar dat wij ons zorgen maken. We hebben het aangegeven aan de verplegers en die gingen overleggen.

  Wat denken jullie?

  Bedankt alvast!

  Reactie
  #4

  Je moet niet vergeten dat er een ernstige hersenbloeding is geweest die dus schade aan de hersenen veroorzaakt heeft. Afhankelijk van waar de bloeding is opgetreden en de omvang van de bloeding, zullen er hersenfuncties uitvallen of minder goed functioneren. Een heleboel klachten zullen dan ook met andere ziekten overeenkomen als je daar op gaat googlen. En dat is niet verstandig om te doen. Je maakt het voor jezelf alleen maar verwarrender. De enige die je daar een fatsoenlijk antwoord op kan geven is de neuroloog bij wie je vader onder behandeling is. Maak dus een afspraak met de neuroloog en bespreek het.

  Reactie
  #5

  Hallo,

  Mijn vader heeft een aantal maanden geleden ook een hersenbloeding gehad en de dingen die je benoemt in je verhaal zijn erg herkenbaar. Ik zou dan ook heel graag in contact met je komen, daar ik erg benieuwd ben hoe het er nu voor staat met jouw vader en zijn herstel.

  Alvast bedankt!

   

  Reactie
  #6

  Hallo ik was benieuwd hoe het afgelopen is ;mijn man heeft drie maanden geleden een hersenbloeding gehad en heeft precies de zelfde symptomen gr lavienia

  Reactie
Reageer op: Na ernstige hersenbloeding korte termijn geheugen aangetast.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief