Pijn in borst en hals

 • #1

  Hallo iedereen

  Ik ben een 20-jarige jongeman, ik ben normaal gebouwd, sportief aangelegd, en ik rook niet en drink erg weinig alcohol. En ik heb een lichte vorm van astma waarvoor ik medicijnen gebruik. (Ventolin en Pulmicort. Deze laatste durf ik al eens vergeten innemen.)

  Sinds geringe tijd heb ik echter last van een continue doffe pijn van in m'n hals (linkerkant) tot ongeveer ter hoogte van m'n hart, wanneer ik een lichamelijke inspanning lever. Ik heb niet de indruk dat het een volgens mijn hartslag meegaande stekende pijn is, maar continue. Voorts is de pijn erg hinderlijk aangezien ik soms na het fietsen moet neerzitten van de pijn.

  Het komt o.a. op tijdens fietsen (of net erna) of tijdens het lopen in de fitness (na nog geen 10min lopen al). De pijn voelt aan alsof het van een ader afkomstig moet zijn, aangezien het nogal lineair aanvoelt.

  Iemand die denkt ik mij hier zorgen om moet maken ?

  Zou het misschien kunnen komen door mijn medicatie voor mijn astma? Ik ben het niet helemaal zeker, maar ik denk dat ik in elk van de gevallen Ventolin gebruikt heb voor het sporten. En als ik mij goed herinner kan dat hartkloppingen veroorzaken. Misschien is er een verband?

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  vind het een beetje riskant om er zo maar iets van te zeggen.
  IK zou er even serieus naar laten kijken, dus eerst naar de huisarts.
  Waarom zou je risico nemen?
  Brenda

  Reageer
  #3

  Hallo,

  Ik heb dat ook! Het begint ook na zo'n tien minuten lopen en gaat eigenlijk maar over als 'k trager begin te lopen of even wandel...
  Het voelt nogal "verontrustend" aan hé... maar 'k denk niet dat er echt iets aan de hand is... gewoon een signaal van 't lichaam dat je even over je grens gaat, volgens mij.
  Maar indien je zou weten wat het is... reageer je dan nog even?

  Reageer
Reageer op: Pijn in borst en hals
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief