Hart of toch wat anders?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben bekend met hartritme stoornissen en loop daarom ook bij de cardioloog. Het gaat voornamelijk om heel veel extra slagen. Het laatste bezoek bij de cardioloog was 10 maart. Toen is er een hartfilmpje gemaakt (is standaard bij elk bezoek). Die was goed. Omdat ik graag weer aan het sporten wilde, ben ik door verwezen naar hartrevalidatie om het e.e.a weer op te kunnen bouwen.
  Dat gaat binnenkort dus gebeuren. A.s. vrijdag de intake.
  Maar nu... vanmorgen was ik naar het toilet geweest en toen ik m'n bed terug in ging, kreeg ik een behoorlijke pijn op mijn borst (iets naar links en helemaal onderaan, ter hoogte van de onderste 3 ribben). De pijn leek wel dwars door mijn lijf naar mijn rug te gaan. Ben een aantal minuten rustig blijven liggen, maar t werd er niet beter op. Ik heb het m'n man maar eens verteld en uitgelegd (hij is extreem rustig en kalm). Ik kreeg als het ware een heel strakke band onder mijn borsten, pijn bij mijn schouderbladen...
  Ik vertrouwde het totaal niet. Even later kreeg ik een soort van kramp in mn linker kaak (het "bochtje" richting m'n oor).
  Het was net of er als het ware iets verkrampte.
  Later zakte het allemaal gelukkig wel af, maar het blijft maar door mn hoofd spoken.

  Een ruime week geleden had ik s morgens ook al zoiets. Ook behoorlijke pijn op mn borst en bij mijn schouderbladen. Ook een soort van verkramping.

  Kan iemand me vertellen wat dit geweest zou kunnen zijn?
  Ik moet zeggen dat ik er zelf "door heen zit". Ben de laatste weken zó ontzettend moe. Heb bloed laten prikken op oa mn schildklier, hb etc. Alles goed. Alleen ben ik vandaag echt uit m'n doen. Heb het zó gigantisch koud (kippenvel van m'n kleine teen tot aan mn kruin). En ben zó moe. Zit de hele dag te gapen. Maar dat is de laatste tijd al niet anders. Ben met de huisarts nu volop bezig om daar een oorzaak/remedie voor te vinden. Feit is dat ik de laatste 2 jaar niet echt meer mezelf ben. Ik zit er door. Over 3 maand (!!!) kan ik terecht bij een psycholoog, de wachttijden zijn daar zo gigantisch lang, niet normaal. Tot die tijd als t nodig is aan de oxazepam (max 3x een 1/2 tabletje per dag, maar dat komt er meestal niet van. Als t niet nodig is, neem ik liever niets. De laatste paar dagen 1/2 per dag, vandaag worden het 2 halve per dag).

  Maar ik maak me dus enorm zorgen om vanmorgen. Ik had zoiets van... we moeten de hap bellen, dit gaat echt niet goed. Maar zo nuchter als mn man is, zo hyper was ik. Hij zag ook wel dat het niet goed ging, maar zag geen reden voor actie. Achteraf gaat t ook wel weer, maar toch...

  Reageer
  #2

  Toch nog een kleine toevoeging... Ik heb wel "last" van een wat zwaar en drukkend gevoel middenop m'n linker borst (iets meer richting het borstbeen en dan ten hoogte van de oksel ongeveer). Ook mijn linker schouderblad is niet vrij van pijn.

  Reageer
  #3

  Ik denk dat je in ieder geval de huisartsenpost moet gaan bellen met deze klachten. Dat had je eigenlijk meteen moeten doen. Het is moeilijk om te zeggen of het je hart is, maar daar moet je dan toch geen risico mee lopen. Dus meteen gaan bellen !!!!!!

  Reageer
  #4

  Nu gaan bellen, lijkt me niet echt nuttig meer, toch?!
  Echt lekker voelen doe ik me niet. Lichte druk op borst (maar heb wel vaker pijn bij de aanhechtingen), en lichte pijn schouderblad.
  Maar ik ben vooral heel moe en vooral ook heel bang. Mn man dit laten lezen en die has zoiets van... ik zie je, je bent moe en bang. Ik weet gewoon ff niet wat ik moet doen....
  Denk ook sat het wel aan de spanning/angst ligt, maar toch...

  Reageer
  #5

  De klachten zijn nog steeds niet over......waardoor ze worden veroorzaakt weet ik natuurlijk ook niet. Maar ik vind dat je dat risico niet zou moeten lopen. Beter 1 x keer voor niks als te lang gewacht en te laat
  Maar dat moet je natuurlijk zelf beslissen. De huisartsenpost bellen en overleggen kan geen kwaad denk ik zo

  Reageer
Reageer op: Hart of toch wat anders?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief