ader in de nek kunnen voelen, is dit normaal?

  • #1

    Ik zal proberen het zo duidelijk mogelijk te omschrijven.

    Het is iets recents, want het is me nooit eerder opgevallen. Het ging me opvallen omdat ik op die plek een kloppend gevoel kreeg, dus ik raakte het aan en voelde daar dus een dun draadje in mijn nek zitten.

    Zoals ik begrijp, zijn er 4 slagaders in de nek, 2 aan elke zijde. Een dikkere en een dunne. Het is waarschijnlijk de dunne die ik voel, als ik de plek zo vergelijk met fotos van het vatenstelsel. Het voelt als een flossdraad in mijn nek. Is dat normaal? Hoor je dat ader te kunnen voelen? Ik word er een beetje bang van omdat ik verhalen hoor over bloedstolsels en vaatvernauwingen en herseninfarcten en dergelijke.. De ader klopt heel af en toe, maar lijkt niet zo zeer op het ritme van mijn hart te kloppen als ik gelijktijdig aan mijn Pols voel..is niet helemaal hetzelfde ritme (?)

    Wat ook gek is is dat het tegen de avond duidelijker voelbaar is dan in de ochtend. Ik was vanmorgen dus ook bij de huisarts, hij voelde even vlug maar leek niet echt iets te voelen op dat moment dus zei dat er niets is. Maar ik ben toch wat ongerust.. Moet ik me hier zorgen over maken? Ik ben 23, man, heb een twee slipperige hartklep en de laatste tijd best veel last van hartbonzen. Hartfilmpje liet echter niets bijzonders afwijkends zien (4 weken geleden).

    Kan dit een vaat verdikking zijn, of een vernauwing juist, of een stolsel? moet ik bang zijn? Is het normaal dat je dat vat kunt voelen, en is het inderdaad wel een bloedvat? Zoals ik zei, het is misschien iets dikker dan een flossdraad, voelt ook een beetje 'scherp', niet zacht.

    De kloppingen heb ik trouwens tegenwoordig door heel me lichaam heen, niet alleen daar.. maar dit vat viel me op, en aangezien het zo dicht bij me nek zit wordt ik er wel nerveus van..

    Bedankt alvast

    Reageer
    #2

    Aders zou je inderdaad kunnen voelen. Slagaders is wat moeilijker die liggen namelijk dieper. Die voelen ook niet als een flosdraad. Die zijn toch echt wel iets dikker. Dus wat je voelt zal geen bloedvat zijn. Misschien spierweefsel. De hartslag zou je daar overigens wel kunnen voelen.

    Als het een vernauwing of een stolsel was, zou heel andere klachten hebben. Dus dat is zeer onwaarschijnlijk.

    Reageer
    #3

    Ik heb wat fotos gemaakt van de ader, zover het zichtbaar is op een camera. Voel hem vandaag nog wat duidelijker zitten. Het is wat lastig om te zien misschien op de foto, maar als je goed kijkt zie je het wel. Kunt u mij vertellen of het hier over een slagader gaat of niet, en of dit iets is om ongerust over te worden?

    Reageer
    #4

    op foto Small0 is het het beste te zien denk ik

    Reageer
    #5

    Ik zie eerlijk gezegd helemaal niets bijzonders. Als je slank bent en je draait je hoofd zo zie je dat nagenoeg bij iedereen. Het is geen slagader. Her is vooral iets om je NIET druk over te maken.

    Reageer
    #6

    Ik heb een tijdje last van iets waar ik toch een beetje angstig van begin te geraken... het is namelijk zo, wanneer ik de trap neem voel ik einde van de trap een kloppend ader in me nek van achter gebonden met me achterhoofd... is dit iets normaals of zou ik toch naar de dokter moeten gaan?

    Reageer
    #7

    Als je er angstig van geraakt, moet je even naar de dokter gaan. Ren je de trap op of af?

    Reageer
    #8

    Ik heb ook een vraag over aders in de hals.

    mijn baby heeft een hele dikke blauwe zichtbare ader in zijn hals. Is dit normaal of kan dit iets betekenen?

    met vriendelijke groet,

    caroline

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste ik heb zelfde probleem heb jij er nog last van of weet je oorzaak al ?

    Reageer
Reageer op: ader in de nek kunnen voelen, is dit normaal?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief