Hartafwijking ontdekt, help!

  • #1

    Hoi allemaal, ik ben vanochtend gebeld door een cardioloog naar aanleiding van een hartfilmpje dat was gemaakt nadat ik 3 kwartier lang een overslaand hart had. Ik had daarvoor de afgelopen jaren al vaak een overslaand hart of een sprong waar ik soms heel even een beetje misselijk van werd.
    Nu belde hij vanochtend om te zeggen dat hij een hartafwijking had gezien op het filmpje. Ik ben 21 jaar en verder gezond. Ik moet nu volgende week langskomen voor de fietstest, hartecho en een kastje voor 24 uur.
    Maar ik vreet mezelf nu helemaal op, zit onder de stress hierdoor. Is dit ernstig, kan je er dood aan gaan? Of leef je minder lang. Ik weet dat dit niet 1,2,3 gezegd kan worden, maar heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben zelf me hele leven nog nooit flauwgevallen, daar vroeg me cardialoog nog naar. Hij zei ook dat het iets in de geleiding van het hart was. Ik ben bang nu weer hartkloppingnen te krijgen en niet te kunnen slapen tot volgende week woensdag en de uitslag een week daarna.... Weer iemand hier iets meer van? Alvast verschrikkelijk bedankt voor het vele lezen. En wacht af op reacties die mij hooopelijk gerust stellen. Maar hoor liever de waarheid uiteraard.

    Groet! Rick

    Reageer
    #2

    Beste Rick,

    Je hart is een spier. Om te kunnen samentrekken en te kunnen pompen wordt je hart gestimuleerd door kleine elektrische stroompjes.
    In het hart zelf zit een plek waar dat gebeurd.
    Dat noemt men de AV knoop. Het is dus mogelijk dat daar iets mis. Het zou een zgn AV-blok kunnen zijn.
    Dat is wel behandelbaar. Ik ga er vanuit dat als het heel ernstig geweest zou zijn, hij je meteen naar het ziekenhuis had laten komen.

    Kijk voor meer info op:
    http://www.hartstichting.nl/hart_en_vaten/hartziekten/ritmestoornissen/avnrt/

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Atrioventriculaire_knoop

    Reageer
    #3

    Hi! Ik heb zelf een aangeboren hartafwijking en geloof me, maak je niet te ongerust! Ik ben 18 en heb een prima leven :). Ik kan nog gewoon uit en leuke dingen doen, alleen topsport enzo is niet zo handig. Je hoeft niet te stressen, je kunt er nu toch niks meer aan doen. Met operaties en soms ook zonder operaties kun je prima leven :). er zijin ook erg veel verschillende hartafwijkingen, de een ernstiger dan de ander, en aangezien je al 21 jaar goed hebt kunnen leven is er goede hoop dat het meevalt hopelijk. Ik hoop dat de uitslag niet al te slecht wordt, en heel veel succes. En probeer niet te veel te stressen.
    Groetjeeees

    Reageer
    #4

    ik heb gisteren de ambulance gehad..

    Waarschijnlijk kolieken aanval..

    Ze hadden hartfilmpje gemaakt.

    Ze hadden overlegd met cardioloog omdat er wat afwijkingen te zien. Maar moest er wel wat mee. ze gaven advies volgende dag naar huisarts te gaan...

     

    Makkelijk gezegd netjes overlegd ook in de praktijk.. maar ze zien niks aan t hartfilmpje daar hoeft verder niks mee...

     

    Wat nu??

    Reageer
    #5

    Dan zou je een afspraak moeten maken bij de cardioloog die vastgesteld heeft dat er afwijkingen zouden zijn

    Reageer
Reageer op: Hartafwijking ontdekt, help!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief