hyperventilatie / globussydroom

 • #1

  hallo, ik heb al een tijdje last van hyperventilatie, jaren. maar toen onder controle meestal met valeriaan. nu de laatste 2 maanden heb ik angst en paniekaanvallen erbij. ik kreeg tijdelijk bromezepam vd dokter maar ik durf t niet in te nemen. nu heb ik ook soms dat ik wakker schrik in de nacht met n hyperaanval. nu komt t laatste, ik heb een aantal dagen een soort van brok in de keel, is dat het globussyndroom? alsof bij 'grof' eten t blijft hangen in de keel, meestal links en zodra ik dan doorslik, schrik ik en krijg dan hartkloppingen. hoe kom ik hiervan af? ik eet nu slechts yoghurt, soepen, bouilloins, rijstepap (al voorzichtig ivm rijstkorrels) en kom dus niet aan me warme maaltijd. ik maak me zorgen, ben wel paar kilo (4) afgevallen. kan je 'leven' op bovenstaande, want6 brood/aardappelen durf ik nu niet aan. ik hoop dat de zgn 'dikke keel/propgevoel'snel weg is. het is plotseling ontstaan vorige week donderdag. had me bord bijna leeg en een stukje vlees bleef hangen en had toen een zware hyperaanval. ik hoop dat u mij gerust kan stellen en tips/advies kan geven mbt bovenstaande en voeding om niet 'al te zwak' te worden en rekeninghoudend met mijn klachten die nu spelen.....bedankt.

  Reactie
  #2

  ik denk dat het tijd wordt om dit probleem eens op een andere manier te benaderen, ik hoop dat je ervoor open staat:
  een Klassiek homeophaat kan heel veel met deze klachten, probeer het eens, zoek een goede homeophaat in jouw omgeving en probeer het eens, heus, er is een oplossing.
  globusgevoel is vaak stress/verdriet, klopt wel met de hyperventilatie.
  wel even het volgende: als je eten echt blijft hangen en je hebt echt last dan even voor de zekerheid naar de huisarts.
  wens je sterkte en hoop dat je het probeert en nog eens laat horen of het geholpen heeft.
  Brenda

  Reactie
  #3

  Dankje brenda, homeopaat, goed idee ja. Maar gezien ik geen werk heb weet ik niet wat dat gaat kosten. Heb de huisarts al gevraagd ivm brok in de keel. Ik las op het forum van hyperventilatie.org/forum dat er meerdere er last van hebben en dus gekoppeld is daaraan. het kwam werkelijk uit t niets. ik heb altijd gewoon kunnen eten en dan alles.....stress/verdriet/spanning zou best goed kunnen, ook de arts zei dat vandaag op t spreekuur (telefonisch). Krijg wel n gesprek vlgende week ivm medicatie voor angst/paniek. Gelijk een check van me bloeddruk en me keel/slikklachten. Kan wel slikken, maar ben werkelijk doodsbang geworden en een blokkade zit erop. Krijg direkt hartkloppingen als maar iets blijft hangen (voor me gevoel). Dan is t echt psyhisch. Laat ik maar op de medici wachten. Mijn huisarts is iig op de hoogte ervan.

  Reactie
  #4

  Benauwd, Gevoel of er iets in me keel zit.
  http://www.dokter.nl/forum/Longen/50787-Benauwd-Gevoel-of-er-iets-in-me-keel-zit.html

  Reactie
  #5

  Lees ook:

  Benauwd, Gevoel of er iets in me keel zit
  http://www.dokter.nl/forum/Longen/50787-Benauwd-Gevoel-of-er-iets-in-me-keel-zit.html

  Globusgevoel, kokhalsen, keel dichtgeknepen
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/195035-globusgevoel-kokhalsen-keel-dichtgeknepen.html

  Ademhalingsprobleem
  http://www.dokter.nl/forum/Longen/51359-ademhalingsprobleem.html

  Gevoel dat er iets in m'n keel zit
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/175412-geveoel-dat-er-iets-in-m-n-keel-zit.html

  Reactie
  #6

  Hoi Brenda,

  Ik geb sinds jaren slikproblemen. Dan weer een hele poos niet en dan was het er weer opeens. Ik heb nu ontdekt dat het wordt veroorzaakt door gebruik van oxazepam. Dat gebruikte ik om de paniek voor niet kunnen slikken te onderdrukken, maar uiteindelijk bleek dat de oorzaak. Toevallig dit weekend na maanden weer 1 ozazepam genomen en de dag erna verlikte ik me weer in mijn eigen speeksel. Kijk eens of dat bij jou ook wordt veroorzaakt door je medicatie? Stond trouwens wel op de bijsluiter, maar het is meestal pas een paar dagen later, dus in eerste instantie heb ik het verband niet gelegd.

  Gr. van José

  Reactie
Reageer op: hyperventilatie / globussydroom
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief