Hartproblemen of hyperventilatie?

 • #1

  Hallo John!

  Eerst en vooral de beste wensen voor het nieuwe jaar!

  Ik vroeg me af wat het verschil is tussen hartproblemen en hyperventilatieklachten?

  Ik schets even kort: ik sukkel al twee jaar met vage klachten. Daarvoor ben ik in behandeling bij een psychiater en neem ad. Tegenwoordig gaat het beter maar ik moet nog wel een lange weg afleggen zo te zien. Ik heb al dagen dat ik doodmoe ben, en vandaag kreeg ik ineens hartkloppingen, pijn tussen de schouderbladen, kortademigheid en heb een licht gevoel in mijn hoofd bij het stappen.

  Ik ben ineens vanavond beginnen panikeren dat ik misschien iets aan mijn hart heb. De huisarts is momenteel niet bereikbaar.

  Kan dat stress/spanning/hyperventilatie zijn (ik heb jonge kinderen die natuurlijk de nodige stress met zich meebrengen, in combinatie met een fulltime job en een huishouden) of toch iets aan mijn hart? Wat voel je dan bij hartproblemen?

  Fijne avond!

  Reageer
  #2

  Hartklachten zijn toch echt wel anders. Ze lijken er soms wel op en dat veroorzaakt paniek en angst. Waardoor het dan nog erger wordt. Je bent bekend met psychosomatische klachten daar ben je immers voor onder behandeling voor bij de psychiater.
  "Kan dat stress/spanning/hyperventilatie zijn (ik heb jonge kinderen die natuurlijk de nodige stress met zich meebrengen, in combinatie met een fulltime job en een huishouden" Ik denk dat je iets te veel hooi op je vork hebt. Ja dus, dat zullen ongetwijfeld stress/spanningsklachten en hyperventileren zijn

  Reageer
  #3

  Ik ben geen arts maar misschien dat het je toch wat rust geeft!

  Ik kamp ook al vanaf jonge leeftijd met stress en angst. Ook heb ik chronische hyperventilatie.

  Sinds een aantal jaren heb ik ook af en toe dat ik kloppingen krijg/het hart overslaat. Ook voor bij een arts geweest toen maar hij merkte niks geks. Leef inmiddels nog steeds haha.

  Maar toen ik het voor de eerste keer mee maakte kreeg ik ook wat angst erbij en toen kwamen ook de pijn op de borst en het lichte hoofd etc erbij. Tegenwoordig weet ik dat dat bij mij kan gebeuren. En omdat ik het nu weer wordt ik ook niet echt bang meer. En ik heb nu dan ook alleen af en toe hartkloppingen en het lichte gevoel enzo krijg ik er niet meer bij haha. Ik denk inderdaad angst en paniek

  Reageer
Reageer op: Hartproblemen of hyperventilatie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief