Hartkloppingen/bonzen in rug

  • #1

    Beste allemaal,

    Al aantallen weken heb ik de hele dag door bonzen in mijn bovenrug. Het is voornamelijk erg storend. Die bonzen komen ook voor in nek/pols/borst etc. Maar rug is het ergst. Daarnaast is mijn hartslag stukken hoger dan normaal en ervaar ik ook steken op mijn linkerborst. Vind die bonzen/kloppingen zo gek in mijn rug iemand ervaring of een verklaring ervoor?

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen... Ga met de klachten naar de huisarts...

    Reageer
    #3

    De huisarts kon de bonzen in de rug helaas niet verklaren

    Reageer
    #4

    Heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    #5

    Nee dat valt reuze mee. Mijn bloeddruk is soms ook te hoog trouwens.

    Reageer
    #6

    Ik heb er zo helaas ook niet meteen een verklaring voor...

    Reageer
    #7

    Hallo, ik heb soort van hartkloppingen in mijn onderrug, heeft u hier een verklaring voor

    Reageer
    #8

    Daar heb ik zo helaas ook geen verklaring voor

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bij zijligging kan ik wakker worden met een bonzend, overslaand hart, gevoel in mijn bovenrug. Zeer angstaanjagend gevoel waardoor ik meteen wakker ben en ga verliggen, mijn schouderbladen naar elkaar trek en een beetje rek en strek. Het bonzen verdwijnt dan weer maar het kwaad is geschied. De angst overmand en het duurt even voordat ik mezelf tot rust heb gemaand om vervolgens opnieuw te gaan slapen.
    Deze sensatie kan ook voorkomen als ik achter het stuur zit in de auto, op de bank zit etc. Ik heb een licht afhangend schouderblad en zwakke rugspieren door jaren lang pijn en daardoor onvoldoende beweging in de bovenrug. Ik hoop met fysiotherapie en versterkende oefeningen het probleem voor de toekomst op te lossen.
    Het zou fijn zijn als artsen je klacht serieus nemen en niet afdoen alsof je een psychische klacht hebt. Dit krijg je namelijk vanzelf door de angst bij t gebeuren. onderzoek naar mogelijke oorzaken zou prettig zijn, er is nog zoveel onbekend. Geeft niets als arts het niet weet, zeg t gewoon.
    Sterkte aan iedereen met klachten die onverklaarbaar zijn, je bent niet gek hoor.

    Reageer
    #10

    He Alias, ik heb sinds zeven maanden hetzelfde. Geen arts weet wat het is en dus wordt het toegeschreven aan spanning en stress.
    Ik heb geen stress maar ondertussen wel spanning door de klachten. Eerst dacht ik aan hartproblemen maar volgens de cardioloog heb ik een prima hart.
    ik slaap slecht en zodra ik er weer wakker van word, is het lastig door te slapen.

    weet jij inmiddels wat het is? Heb je nog steeds last van deze klachten?

     

    groet Bart

    Reageer
    #11

    Ik heb het ook, wel Corona gehad voordat de klachten begonnen, vraag me af of dit samenhangt. Hebben jullie toevallig ook Corona gehad?

    Reageer
Reageer op: Hartkloppingen/bonzen in rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief