Dikke/harde binnenste enkelknobbel na ingescheurde enkelband

  • #1

    Hallo,

    vorig jaar september ben ik tijdens voetbal door mn enkel gegaan waardoor ik mn enkelbanden in linkervoet heb ingescheurd. Gevolg enkel ingetapet, later met rubbergips en krukken gelopen.

    Uiteindelijk na 5 maanden weer begonnen met looptraining bij voetbal echter kreeg ik steeds na lang belasten pijn aan de binnenkant van mn enkel rondom de enkelknobbel. Deze is ook aanzienlijk dikker en harder nu t.o.v. de rechter binnenste knobbel. (botverkalking??)

    We zijn nu bijna een jaar verder maar tot op de dag van vandaag nog steeds pijn bij lang belasten.

    Alleen bij het intapen word de pijn wel verzacht, echter heb ik een dag of 2 na voetballen wel lichte klachten aan de enkel. Deze verdwijnen uiteindelijk vanzelf.

    Bij gewoon lopen heb ik nergens last van. Het gaat puur om langdurig belasten.

    Wat kan ik hier het beste aan doen??

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je er goed zou doen om een verwijzing te vragen naar de orthopeed zodat er toch nog eens goed naar je enkel gekeken kan worden.

    Reageer
    #3

    Tja, bij de dokter word ik vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Ik heb het gevoel dat ik pas een verwijsbrief krijg voor een goede orthopeed wanneer mn enkel uiteindelijk helemaal in puin ligt ๐Ÿ™

    Ben al een keer naar het ziekenhuis geweest om foto's te laten maken en het enige wat ik hoor is dat ze niks zien en bla bla bla en een paar maanden later ligt er weer een dikke rekening op de deurmat van de zorgverzekering.

    Vandaar dat probeer om erachter te komen of er niet iets anders aan te doen is voordat ik weer met een kluitje het riet in wordt gestuurd.

    Reageer
    #4

    Je zou kunnen overwegen om een enkelbrace te gaan dragen. Dat zal in ieder geval ervoor zorgen dat er niet nog meer schade ontstaat.
    Een andere optie is de fysiotherapeut. Die kan ook met lichamelijk onderzoek en functietesten kijken wat er aan de hand is.

    Reageer
Reageer op: Dikke/harde binnenste enkelknobbel na ingescheurde enkelband


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief