Peesontsteking voet en een brace of loopgips, wie heeft ervaring?

 • #1

  Ik loop al ruim een jaar met klachten aan mijn voet. Heb diverse specialisten geraadpleegd en heb al diverse behandelingen gehad die helaas allemaal niet hielpen tot nu toe.
  Het lijkt er sterk op dat het om een peesontsteking in mijn voet gaat.

  Nu draag ik sinds twee weken een brace en de pijn wordt een stuk minder, in ieder geval een flink deel van de dag.

  Wie heeft ook ervaring met het dragen van een brace voor deze klachten en is het bij jou uiteindelijk over gegaan?

  Ook zou ik graag horen of er mensen zijn die (loop)gips hebben gehad om de voet volledig te ontlasten.

  Alvast hartelijk dank voor de moeite

  Reageer
  #2

  Bij welke specialisten ben je geweest en welke behandelingen heb je tot nu toe gehad?
  Wat zijn precies de klachten die je hebt?

  Reageer
  #3

  Twee orthopedisch chirurgen, een podotherapeut. Ontstekingsremmers deden niks.
  De orthopeed raadde speciale zooltjes aan.

  Daarna naar de neuroloog die niks kon vinden; vervolgens de pijnpoli voor pijnbestrijding. Daar kreeg ik Butran pleisters die een klein beetje van de pijn eraf haalde.

  Vervolgens naar de revalidatie arts, hij verwees me naar de fysio in het ziekenhuis. Constateerde ook dat er beenlengte verschil is, dus nog een verhoging in mijn schoenen aangeschaft.

  Bij fysio kreeg ik laserbehandeling wat in eerste instantie aan leek te slaan maar naderhand de pijn alleen maar versterkte. Dus ook mee gestopt.

  Daarna een Tens apparaat (ook pijnbestrijding) en nu dus sinds twee weken een veter brace in combinatie met de Tens die ik inmiddels in eigen bezit heb.

  De pijn is er bijna continu : een stekend en brandend gevoel rondom mijn enkel en drukpijn op mijn scheenbeen. Ook pijnscheuten.

  Reageer
  #4

  Je hebt inderdaad al een rondje artsen gehad.

  Nou dus hopen dat de brace verder herstel zal bewerkstelligen. Als dat zo is zou loopgips te overwegen zijn.

  Reageer
  #5

  Heb sind 14 september een peesontsteking, de huisarts stelde medicatie voor en kinesist, na 2weken nog geen verschil, elke dag 3 ontstekkingremmers diclofenac. Voltaren gel ijs opleggen en s'avons een spierontspanner, dus een echo laten maken, diagnose een tendinitis aan de voetpees, begonnen met inspuitingen van cortizonen, de pijn ging nu over, bij een specialist geweest die stelde direct voor om in het gips te leggen voor 3 tot 6 weken, anders gaat die pees toch niet genezen, ben benieuwd na 3 weken gips voor de diagnose

  Reageer
  #6

  ja, ik heb loopgips sinds drie weken en daarvoor had ik zes weken gewon gips (en dat mocht niet belast worden) en daarvoor ben ik aan drie middenvoetsbeentjes geopereerd. Als alles goed gaat, mag na een week mijn loopgips eraf. Het was een flink zware dobber om 10 weken lang in het gips te moeten zitten.

  Reageer
  #7

  Het begon bij mij met gevoelloze tenen. De kleine teen en grote teen niet.
  Daarna een bobbel met vocht op de voorkant van mijn enkel. Aan de rechterzijde.
  Ik ben bij 13 artsen geweest. Huisarts plus plaatvervangers, Orthopeed, Neuroloog, Fysiotherapeut, pijnbestrijding, kortom alles waar je maar aan kan denken. Niemand is op het idee gekomen dat ik wel eens een peesschede ontsteking zou kunnen hebben. Ik was op bezoek bij mijn dochter in Nw. Zeeland. Ze werkt bij een huisarts die ook natuurgeneeskunde praktiseert. Dr. Bill Reeder geeft ook injecties wat onder Prolotherapie bekend staat. Het resultaat was super. Een aantal dagen geen pijn. Dit begon weer na zo'n dag of 5. Daarna heb ik nog een behandeling gehad en moest weer terug naar Nederland. Ik heb op internet gezocht naar Prolotherapie. Ik kwam in Alkmaar terecht bij Dr. Hans van den Brink. Dr. Van den Brink constateerde direct dat ik een ontsteking had aan mijn peesschede. Bracht ontstekingsremmer in en haalde het vocht uit mijn enkel. Mijn voet is weer normaal van vorm en ik kan weer lekker wandelen zonder pijn. Al met al is het op 18 januari a.s. drie jaar geleden dat ik de eerste klachten kreeg. Noem het pech of onkunde. Ik ben in ieder geval blij op de goede weg te zijn. Het gevoel in mijn tenen is nog niet terug. Misschien komt dit nog.

  Reageer
  #8

  Hallo,
  precies hetzelfde heb/had ik.
  Ik kreeg in september 2013 8 weken loopgips hiervoor. Daarna werd het alleen maar erger, mijn voet had totaal geen kracht meer.
  in januari 2014 hebben ze een stuk onder mijn voet weggesneden omdat ze dachten dat dat de boosdoener was. Nou dus niet.
  Ondertussen heb ik er ongeveer 72 fysio afspraken op zitten en is het nog niet over.
  10 februari wordt ik geopereerd in het AMC. De arts maakt dan 2 sneetjes in mijn enkel en schraapt de pees die ontstoken is schoon.
  Ik hoop dat je nu iets meer weet.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo, ik ben benieuwd wat het bij mij gaat doen. Er is gisteren geconstateerd dat er vocht in mijn voet zit rond een peesaanhechting. Nu heb ik voor 4 weken loopgips. Hoop wel dat de klachten daarna weg zijn ipv verergeren.

  Reageer
  #10

  Het is ongelovelijk hoe ignorant de medische professie omgaat met diet probleem

  Reageer
  #11

  Ik loop al zeker 5 jaar met de napijn van een peesontsteking in mijn enkel. Ook hebben ze mijn enkel in het gips gezet. Nooit doen! Het resultaat? Nog slechter als voor die tijd.mijn enkel was helemaal stijf. Overal geweest,van accupunctuur,chiropracter masseur.
  Hij is niet meer los te krijgen.
  Nu ga ik regelmatig naar een sportmasseur en die houdt hem redelijk in goede staat,maar ook hij krijgt mijn enkel niet meer soepel.maar kan wel zorgen dat de spieren rondom soepel blijven
  Ontstekingsremmers e.d mag ik vanwege mijn gezondheid niet

  Reageer
  #12

  Natuurlijk wil iedereen van de pijn af in z'n voet.

  In november vorig jaar kreeg ik opeens ontzettend veel pijn aan mijn rechtervoet.

  Verschillende onderzoeken o.a. echo, röntgenfoto en MRI scan. Bij de MRI gaan bleek dat een van de pezen in mijn voet volledig doormidden gescheurde dus niet dwars over de pees dit gebeurt het meest. Ook ik heb 5 weken in het gips gezeten.Dit hielp niet. Dus ben ik 2 weken geleden geopereerd en moet 6 weken in het gips.Ik voel wel de wondpijn maar de pees pijn is weg echt dit is zo fijn.Dus laat je niet wegsturen maar hamer er op dat je door gestuurd wordt naar een orthopedie chirurg. Voel heb je pijn aan de buitenkant van je voet dan heb je zeker een pees scheur of een ontsteking. Denk na wat de oorzaak kan zijn wat heb je gedaan ben wanneer.

   

   

   

  Reageer
  #13

  Hier een zelfde verhaal. Ben begonnen met hielspoor, dit ging niet over. Hiervoor een shockwave behandeling gehad. En ook nog naar de podotherapeut geweest, heb inlegzolen gekregen omdat ik ook een beenlengte verschil heb.  Hielspoor was over volgens fysiotherapie maar m'n klachten waren verergerd. Naar de orthopeed, zou dus een peesplaat ontsteking zijn. Brace voor 's nachts aangemeten gekregen. Deze 6 weken gedragen, klacht was niet over. Advies: 4 weken loopgips. Hier heb ik even mee gewacht omdat ik daar geen goed gevoel over had. Diverse behandelingen door voetreflex therapeute gehad (zelf moeten bekostigen). Dit gaf enigszins verbetering in de pees, was minder verdikt. Maar het was toch niet optimaal. Na overleg met fysiotherapie in ziekenhuis en orthopeed toch maar gekozen voor 4 weken loopgips. Wat een hel is dat, was afgelopen maand (juni) veel warm weer. Dan wordt je gips te klein. Dus veel met voet omhoog gezeten. Maar de pijn in mijn voet bleef ik voelen. Gips verwijderd na 4 weken, klacht niet over. Het is nu nog erger, kan bijna niet lopen en stilstaan is helemaal een ramp. Geduld moest ik maar hebben zei de orthopeed, eens gaat het over. Hij weet ook niet meer wat er aan te doen. Iemand nog tips voor mij?

  Momenteel koel ik mijn voet regelmatig en probeer hem zoveel mogelijk rust te geven. Maar mijn geduld raakt een beetje op. Ben al met al anderhalf jaar bezig met deze klacht.

  Reageer
  #14

  Zes jaar geleden ben ik van de trap gevallen.  Knie is meniscus bijna helemaal weg. Mijn enkel is al 6 jaar ontstoken.  2 operaties,  3 maanden tape, 6 weken gips , daarna aangepaste schoenen.  De schoenen kan ik niet met aan omdat ik een plat voet krijg.  Terug naar de specialist gegaan,  nu blijkt mijn pees van de enkel gespleten te zijn. Ik krijg nu een operatie om de ontsteking schoon te maken en de pees herstellen. Daarna 6 weken gips.   De arts geeft geen garantie op herstel,  dus dit is mijn laatste hoop.  Iemand ervaring met deze operatie?

  Reageer
  #15

  enkele maanden geleden stap/spring ik van mijn heftruck af en bij het neerkomen zak ik door mijn rechtervoet en verdraai mijn rug , vervelend maar niet getreurd naar huisarts en doorgestuurd naar fysio voor mijn rug want dat is een bekend probleem bij mij.

  na de nodige behandelingen gaat het weer prima met de rug MAAR die voet blijft zeer pijnlijk

  advies van fysio : ga naar podotherapeut , deze past mijn steunzolen aan en als dat niet helpt ( de pijn wordt alleen maar erger/ scherper ) stuurt hij me weer terug naar huisarts oftewel de zorg carousele wordt lekker in stand gehouden.

  we zij nu enkele maanden aan het prutsen en na heftig lopen zeiken bij huisarts wordt er nu eindelijk een foto en gelijktijdig een echo van de voet gemaakt want alhoewel een peesplaat ontsteking ( dat werd uiteindelijk de diagnose ) langzaam geneest moest het nu onderhand wel wat beter gaan i.p.v. juist minder.

  een "lotgenoot"stelde voor om via arts een zgn. loopgips aan te laten leggen zodat je de boel beter kon ontlasten en toch nog een klein beetje mobiel te blijven , maar had er zelf GEEN ervaring mee dus daar kan ik geen onafhankelijk advies aan vragen .

  WIE O WIE heeft er ervaring over loopgips bij peesplaat ontsteking of hielspoor ?? ik hoor heel graag uw reactie.

  m.vr.gr.  thony

  Reageer
Reageer op: Peesontsteking voet en een brace of loopgips, wie heeft ervaring?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief