Peesontsteking peroneus longus – gips – ervaringen?

  • #1

    Hallo allemaal! Sinds 5 maanden heb ik een peesonsteking in mijn enkel, dit is vastgesteld door middel van een MRI scan. Het gaat om de peroneus longus. Na enkele maanden "rust" te hebben genomen en tweemaal daags diclofenac te hebben geslikt, heeft de orthopeed besloten mijn been voor 4 weken in het gips te zetten, zodat deze volledig tot rust komt. Inmiddels is de eerste week verstreken. Heeft iemand hier ervaring mee? En eventueel nog tips o.i.d.? Ik ben 27 jaar, altijd gesport, geen overgewicht of diabetes o.i.d... Alvast bedankt!

    Reageer
    #3

    Het beleid is inderdaad om eerst te behandelen met ontstekingsremmende pijnstillers ( o.a. diclofenac.)
    Vervolg behandelingen kunnen verschillend zijn.
    1.Fysiotherapie met toevoeging van ultrageluid behandelingen
    2.Injecties met combi preparaten bestaande uit bv steroïden en anesthetica.
    3.Als absolute rust noodzakelijk is een gipsverband.

    Na het gipsverband zou ik in ieder geval naar de fysiotherapeut gaan.

    Reageer
    #4

    Hallo, ik ben benieuwd hoe het nu is gegaan na die 4 weken gips? Ik ben een 4e-jaars geneeskundestudent en ik heb ook al een aantal maanden klachten die mijns inziens erg op een peroneus tendinitis lijken. Ondertussen 2 weken getaped en diclofenac geslikt, maar geen resultaat. Rontgenfoto toonde uiteraard geen afwijkingen. Ik ben van plan om komende week opnieuw naar de huisarts te gaan om een MRI te vragen. En mijns inziens biedt gips op dit moment de rust die mijn pees nodig heeft. Maar ik ben wel benieuwd of het gips heeft geholpen bij u/jou? En begonnen de klachten bij u/jou ook sluimerend en werd het langzaam erger of was er echt een acute zwelling en roodheid?

    Met vriendelijke groet!

    Reageer
    #5

    Heel vaak ligt de oorzaak van deze peesontsteking aan het schoeisel. Probeer loopschoenen te vinden met een breed hielvlak zodat de hiel minder snel naar buiten draait. Merk, demping, enz. spelen een minder belangrijke rol dan ons dikwijls wordt voorgehouden. Maar eerst: rust, ijs en stretchoefeningen.

    Reageer
    #6

    Dag allemaal,
    Heel graag wil ik weten hoe het met jullie gaat/gegaan is. Fysio vermoedt bij mij ook een blessure in de peroneuspees. Hoe krijg je via je huisarts een verwijzing voor een MRI? Ik mocht alleen een foto laten maken en helaas geen echo. Op de foto was niks te zien, behalve een minimale hielspoor. Graag hoor ik van jullie.
    Groeten,
    Linda

    Reageer
    #7

    Inderdaad, schoeisel is heel belangrijk bij het ontstaan van peesontstekingen
    in de voet, heb nu voor de tweede keer in een paar jaar tijd een ontsteking te
    pakken in mijn voet en steeds is de oorzaak te herleiden tot het dragen van
    te lichte zomerschoenen of lichte schoenen die er nog goed uit zien maar vanbinnen
    versleten zijn en geen demping of steun meer gaven .
    Natuurlijk is het feit dat ik wat overgewicht en lichte platvoeten hebben
    ook niet bevorderlijk .

    Gelukkig weet ik dat al mijn peesontstekingen (eenmaal gediagnosticeerd) binnen
    de 10 sessies weg zijn bij de kinesietherapeut via ultasoon(ore golf)therapie .
    Ben wel geen sporten, die eenmaal dat het genezen is weer begint te belasten .

    Reageer
    #8

    Goedemorgen, ik las dat u ook peesontstekingen oa in uw voet heeft/had? Ik heb er erg last van en volgens de orthopeet moet ik steunzolen aanschaffen maar daar heb ik geen vertrouwen in. U geeft echter aan dat u bepaalde sessies (ultrasoon) krijgt en er daarna voor een tijdje vanaf bent. Kunt u me precies aangeven welke behandelingen dit zijn? Alvast bedankt, groet, Marianne de Zeeuw

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb sinds begin januari een peesschede ontsteking in de voet, veroorzaakt door artritis psoriatica. Heb inmiddels tape gehad, zonder effect. De fysiotherapeut kan niet die pezen behandelen, maar richt zich erop om de spieren  en enkel zo soepel mogelijk te houden. Ik slik sinds ik reuma heb dagelijks 1000 milligram ontstekingsremmers (Naproxen). Heb telefonisch contact gehad met mijn reumatoloog  en die zei het volgende: verhoging van de dosis Naproxen heeft eigenlijk geen zin voor deze ontsteking. Zijn advies was vier maal daags Voltaren gel smeren en verder rust. Als het met twee weken niet verbeterd is dan zou er een echo en waarschijnlijk een injectie volgen. Nu zit ik hier niet zo op te wachten.. En zoals in een eerdere reactie is opgemerkt, ook ik heb het gevoel dat ik op dit moment met gips het meest gebaat zou zijn. Bij mij begon het inderdaad met eerst een keer het gevoel hebben dat de veter van de schoen te strak had gezeten. Daarna ging het over. Wel kwam het tijdens wandelingen vaker voor en op een gegeven moment ging het niet meer weg en verergerde het alleen maar van alleen het "strakke veter" gevoel tot zeer pijnlijk bij het optrekken van mijn voet en een stijf en pijnlijke voet als ik 's ochtends opsta. Omdat normaal gesproken bij mij bij een ontsteking het na een week of vijf, zes vaak weer over is, heb ik het eerst afgewacht. Toen dat niet het geval bleek heb ik rechtstreeks contact met de fysiotherapeut gezocht.

    Reageer
    #10

    Hallo,

    Ik heb ook zon injectie gehad en die deed echt super veel pijn en heeft bij mij uiteindelijk niet geholpen. Ik ben er uiteindelijk aan geopereerd.

    Sterktenog

    Reageer
    #11

    Had hetzelfde 6 weken gips maar niet geholpen.
    Nu 15 december geopereerd en hebben ze de pees schoongemaakt en 2 weken gewoon gips nu afgelopen dinsdag voor 4 weken loopgips is erg pijnlijk nog

    Reageer
    #12

    Dag Rita

    Hoe gaa het ondertussen nu ? Volgens de kinesist heb ik ook een peesontsteking door overbelasting. Ik heb heel veel pijn en kan geen huishoudelijke activiteiten uitvoeren. Vrijdag heb ik een afspraak met de voetspecialist om eventueel de diagnose te bevestigen. Aangezien ik al een hele tijd last heb, ga ik vragen of het mogelijk is een cortisone inspuiting te krijgen . Ik zie echt geen vooruitgang en begin wat moedeloos te worden.

    Reageer
    #13

    Is het mogelijk een cortisone inspuiting te krijgen als je een peroneus tendinitis hebt ?

    Reageer
    #14

    Dat zou kunnen

    Reageer
    #15

    Bedankt voor de snelle respons dokter.
    En ik heb gehoord dat je bloedplaatjes kunt laten inspuiten om de ontsteking te verwijderen of is dat enkel bij een achillespeesonstekeing ?

    Reageer
Reageer op: Peesontsteking peroneus longus – gips – ervaringen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief