Veel pijnklachten na peroneus pees operatie

  • #1

    5 weken geleden ben ik geopereerd aan mijn enkel. Ik had een klein lengte scheurtje en een ontsteking in de peroneus pees. In het operatie verslag staat: nettoyage van de peroneus pees. Hij heeft niet hoeven hechten. Ik ben na de operatie 2 weken in het gips gegaan zonder te belasten. Daarna moest ik 3 weken gaan opbouwen op geleide van pijnklachten zonder verder gips. Nu komt mijn vraag: ik lees dat de meeste mensen na een pees operatie 2 weken in onbelast gips gaan en daarna nog een aantal weken in loop gips. Ik vraag me af waarom ik na 2 weken onbelast gips geen loopgips heb gekregen. Ik blijf namelijk zo ontzettend veel pijn houden en kan hierdoor nog steeds niet zonder krukken lopen. Ook blijft mijn voet erg stijf en loopt snel vol met vocht. Ik heb echt zoveel meer pijn als voor de operatie. Er is hierover zo weinig te vinden, is er iemand die hier ervaring mee heeft?

    Reageer
    #2

    Het betreft trouwens de peroneus brevis pees.

    Reageer
    #3

    Dat is dus een vraag voor de orthopeed. Die weet waarom hij een andere keuze heeft gemaakt.

    Reageer
    #4

    Ok dank voor je antwoord: andere vraag: ik blijf enorm veel pijn houden. Is er iemand die ervaring heeft met deze operatie, hoe lang heeft het bij jullie geduurd voordat de pijn minder werd? Vanaf welk moment konden jullie weer volledig zonder krukken lopen?

    Reageer
    #5

    Kortom: iemand ervaring met een operatie aan de peroneuspees? Hoe is het verloop geweest?

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Heb je dit ook bij de arts waar je onder behandeling bent, kenbaar gemaakt?
    Misschien goed om dat anders in elk geval te doen,voor het geval wel een complicatie is waar op ingespeeld moet worden.

    Op je vraag naar ervaringen van andere mensen,zou ik eigenlijk maar één antwoord willen geven: daar heb je heel weinig aan!

    Geen twee operatie's zijn precies hetzelfde, geen twee blessures zijn precies hetzelfde en geen twee patiënten zijn hetzelfde qua pijnbeleving en hoe zij daarmee dus "op geleide van de pijn" invullen wat betreft bijvoorbeeld overbelasting.

    Je kunt door te gaan vergelijken heel onzeker worden en aan jezelf en je arts gaan twijfelen. Om echt te weten wat er bij jou nu "mis" gaat ten op zichte van wat jij leest en/of verwacht, zou je met jou arts over jou geval in gesprek moeten gaan. Verwacht jij te veel, is er een complicatie, zou bijvoorbeeld fysio kunnen helpen.
    Wat bij iemand anders heeft geholpen, kan bij jou juist averechts gaan werken. Of andersom.

    Ik zit zelf nu meer dan twee jaar met een enkelblessure, in het begin was ik ook steeds ervaringen aan het opzoeken en blessures aan het vergelijken. Inmiddels ben ik er wel achter dat je daar niks aan hebt. Er kunnen 10 personen dezelfde klachten hebben als jij,maar bij allemaal was het verloop en de daarmee de aanpak van de revalidatie anders.

    Ieder geval staat op zichzelf en dat zal voor jou operatie ook het geval zijn......

    Sterkte in elk geval!

    Reageer
    #7

    Hier een peroneuspees-operatie gehad een half jaar geleden. Reden: herhalende luxaties en scheur in de pees. Tijdens operatie pees gehecht, geultje bot dieper gemaakt, gaatje in bot geboord en daar pees aan vastgehecht.
    Na 5 maanden door fysio terugverwezen naar orthopeed vanwege pijn en vocht in enkel en beperkingen in beweging. MRI gemaakt: pees nu geïrriteerd en te dik. Corticosteroïden erin gespoten met de hoop op verbetering bij afname vocht. Zo niet dan opnieuw opereren... met gips en al. 😪

    Reageer
    #8

    Hoi Anne,

    Wat vervelend om te lezen zeg.
    Na een half jaar weet je redelijk hoe je ervoor staat, revalidatie is dan wel achter de rug normaal.
    Meeste mensen onderschatten deze kwetsuur/operatie.
    Het is redelijk vergelijkbaar met een kruisbandblessure in de knie.
    Inhoudelijke kan ik uiteraard geen oordeel geven, ben niet medisch onderlegd, kan als ervaringsdeskundige 2x wel zeggen dat ik in dit geval een andere orthopeed zou opzoeken.
    Ik ben 2x geopereerd door 2 verschillende specialisten op dit gebied. Beide enkels. Dordrecht en Amsterdam/ Almere.
    2de keer nu 6 weken geleden, dus net uit het gips en nog volledige revalidatie voor de boeg.
    Ik zou je echt aanraden daar naar toe te gaan, zeker nu je een complicatie heb en er verdere behandeling nodig is.
    Het klinkt mij vreemd in de oren dat de pees vast gezet is.
    Het is een actieve pees, beweging, in zijn functie.
    Heel veel sterkte

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Anne, wat heftig dat je al 2x geopereerd bent. Mag ik vragen wat je klachten waren en wat ze precies gedaan hebben tijdens de operatie?

    En Anne was jou pees in de breedte doorgescheurd of in de lengte?

    Reageer
    #10

    @Peter: Dankjewel! Dat ga ik ook doen! Jij ook succes met het herstel!

    Reageer
    #11

    @Arie: Nee, nog geen 2e x geopereerd maar dat zit er denk ik wel aan te komen. Wat me zorgen baart is dat het orthopedisch team, na een MRI, ook niet weet wat ze ermee moeten en in eerste instantie een kijkoperatie willen doen, maar dan geen endoscopische dus de hele boel weer open en instabiel, alleen dat levert al gips op dus ik ben op zoek naar iemand (specialist) die een plan kan trekken p grond van de MRI. Ik g de ziektenkostenverzekering bellen of zij weten wie/welkziekenhuis/behandelcentrum een goede optie zou zin. De peer was in de lengte gescheurd vanwege de luxatie die zich telkens voordeed (zonder voorafgaande verstuiking of letsel)

    Reageer
    #12

    Hey, hier ook een operatie gehad aan peroneus brevis. Luxeerde constant. Nu bijna 3 maand verder en bij bepaalde oefeningen heb ik plots opnieuw die luxatie…. Leek in het begin allemaal ok, maar begin dus nu te vrezen voor nog een operatie. Hopelijk kan ik dit met oefeningen weg krijgen. Iemand toevallig hier ervaring mee?

    Reageer
    #13

    @Delphine Waarschijnlijk is het verstandiger om advies te vragen bij de arts die jou geopereerd heeft. Die kent jou dossier en kan je het beste zeggen wat je nu zou kunnen doen of wat je beter niet kunt doen.
    Je zou hier een advies van iemand kunnen krijgen wat diegene heeft geholpen, maar voor jou juist niet goed is om te doen.

    Reageer
    #14

    Hoi! Ik ben 2 x geopereerd (groove deepening procedure) ivm chronische subluxaties aan beide enkels. De eerste keer was ruim 3,5 jaar geleden. De 2e keer nu ruim 11 weken geleden (incl tubulariseren (hechten) pees). Beleid na operatie beide keren 6 wkn gips , niet belasten.

    Na eerste keer heeft het nadat ik uit het gips was nog best een aantal weken geduurd voordat ik volledig zonder krukken kon lopen. Wel volledig hersteld en na ongeveer 5 mnd kon ik weer rustig hardlopen en volleybal oppakken.

    Zit nu nog middenin revalidatie na 2e operatie. Kon dit keer sneller zonder krukken lopen. Deze keer echter wat meer last van vocht in de voet en wat meer 'pijntjes'  maar vooralsnog verloopt het herstel verder prima. De 'normale' dingen kan ik weer aardig doen nu verder uitbouwen naar wat intensiever belasten (weer sporten tzt)

    Iedere operatie staat weer op zich dus vergelijken is lastig, maar bij deze in ieder geval mijn ervaringen. (ik vind het zelf ook wel prettig om van anderen  te lezen aangezien het toch niet  een heel veel gehoorde klacht is....)

    Reageer
    #15

    Bij terugkomst arts vertelde ik dat het nog steeds pijnlijk was. "Tja... maar hoeveel last heb je er nu eigenlijk van?" Vroeg, nee zei hij.

    Ik zei dat ik het mri- verslag had gelezen en dat daarin was te lezen dat er toch iets aan de hand leek te zijn. Was ook maar een momentopname aldus de arts. Second opinion gevraagd, in gespecialiseerd ziekenhuis. Röntgenfoto en een ct-scan bevestigden de mri-beelden.

    Zwelling, irritatie, weer een scheur in de pees en en haakje aan het bot (dat er voorheen niet zat) wat de ellende in stand houdt. Ze gaan overleggen of de gespecialiseerde chirurg "het weer aandurft om open te maken".

    Nou... mooi klaar mee dan.

    Reageer
Reageer op: Veel pijnklachten na peroneus pees operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief