ontstoken pees bij enkel??

  • #1

    Hallo,

    Ik loop nu al 6 weken met pijn net boven me enkel wat doortrekt omhoog en naar beneden.volgens mijn huisarts is het een peesonsteking.
    Heb al aantal weken in kunstofgips gezeten en ontstekingsremmers gehad, de pijn was heel even weg maar nu komt het weer terug!
    ik begin erg te twijfelen of het wel een peesontsteking is!ik loop al veel minder probeer zoveel mogelijk rust te nemen met me voet maar pijn blijft.
    Weet iemand hoe lang je last kan houden van een peesontsteking ik draag ook al een sok die de achterkant mist zeg maar voor versteviging.

    alvast bedankt

    Reageer
    #2

    ik heb ook een ontsteking gehad aan mijn achillespees heb veel baat gehad bij fysiotherapie

    Reageer
    #3

    Bij een peesontsteking is het belangrijk toch in beweging te blijven. Er worden door de ontsteking afvalstoffen gevormd die als ze niet afgevoerd worden de irritatie stimuleren waardoor je in een vicieuze cirkel kunt belanden. Dat is het lastige en bekende probleem van dit soort aandoeningen. Een ander punt is dat het natuurlijk pijn doet, en daar moet je dus weer voor oppassen omdat pijn juist een teken is van irritatie en ontsteking.
    De fysiotherpeut heeft een apparaatje dat met geluidsgolven beweging kan brengen in het aangedane weefsel, dat kan misschien helpen in jouw situatie.

    Reageer
    #4

    ik heb volgens mijn huis arts een gescheurde pees en een ontstekking maar heb het al van af 30 juni kan dat zo lang duren

    Reageer
    #5

    Als er verder niets aan gedaan wordt kan dat inderdaad lang duren.
    Heeft je huisarts je niet doorverwezen? Een gescheurde pees is nou niet bepaald iets wat zomaar vanzelf overgaat.

    Reageer
    #6

    Ik heb al jaren last van deze klacht. Ontstoken pees in de enkels, pijn vooral in de scheenbenen, en platvoeten. Er zijn veel verschillende diagnoses gedaan: simpele overbelasting, shinsplints, compartimentsyndroom maar uiteindelijk toch gewoon een chronische peesontsteking

    Ik heb een tijd veel gehad aan goede steunzolen, maar ook nu nog steeds veel last. Deze maand weer een afspraak bij de arts dus ben benieuwd hoe nu verder.

    Reageer
    #7

    hoi op 7 februari scheurde ik mijn enkelbanden over een putdeksel, naar het z iekenhuis toe foto,s gemaakt , toen in het gips dat is er inmiddels af nu heb loop ik in het steunverband, maar toen toch even naar de huisarts gegaan omdat ik van die venijige steken in mijn hiel en enkel heb daar heb ik ontstekingsremmers voor gehad ARTHOTEC 50 mg mijn vraag is moet ik nu gewoon blijven bewegen ondanks de pijn? gr.Bogaart.

    Reageer
    #8

    Als de pees ontstoken is, dan is rust nodig. Eventueel koelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bram,

    Dag Bram,

    Ik heb ook een ontsteking op mijn ligament van mijn enkel. Door mijn val is mijn ligament uitgerokken en ben ik verkeerd beginnen stappen waardoor ik deze ontsteking opgelopen heb. Deze val is vorig jaar gebeurd . Hoe is het ondertussen ?

    Reageer
Reageer op: ontstoken pees bij enkel??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief