Gebroken enkel? Gescheurde banden? Of alleen verstuit?

  • #1

    Hi allemaal, eergister heb ik in het noorden van Vietnam een motor ongeluk gehad. De motor is op mijn been gevallen en mijn enkel zat vast onder het volledige gewicht terwijl ik zo’n 10 meter door gleed.

    Er ontstond gelijk een een tennisbal op mijn enkel aan beide kanten en werd gigantisch dik. Het lukte echter wel om nog “stabiel” te staan en kleine stapjes te zetten. Nu ( 2 dagen verder) is het plots veel erger geworden, ik kan niet meer staan zonder iets vast te houden en zelfs met steun kan ik eigenlijk niet fatsoenlijk lopen door de pijn die ik dan voel. De pijn zit vooral aan de achterkan enkel, zo’n 5cm boven de hiel. Medische zorg is in mijn nabije omgeving niet te vinden, dus daarom richt ik mij tot dit forum om hopelijk de ernst in te schatten.
    Ik hoor graag jullie mening en beantwoord graag vragen om mij hopelijk verder te helpen.

    Reageer
    #2

    Ik wou nog toevoegen dat de zwelling wel al een deel is afgenomen.

    Reageer
    #3

    Dat kun je via een forum onmogelijk in te schatten, ik raad je dringend aan om toch ergens op zn minst een foto te laten maken om breuken uit te sluiten.
    En nog beter, je enkel goed te laten onderzoeken, aangezien er in een enkel veel kapot kan dan de botten en onbehandeld band en pees letsel tot blijvende schade kan leiden.

    Reageer
Reageer op: Gebroken enkel? Gescheurde banden? Of alleen verstuit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief