Tenen naar binnen gekruld

 • #1

  Mijn tenen zijn al mijn hele leven helemaal naar binnen gekruld. Het lijkt een beetje op klauwtenen of hamertenen, maar dan ronder. Een jaar of 5 geleden zijn 2 tenen van mijn linkervoet ineens rechtgetrokken tijdens een krampaanval, maar de rest is allemaal nog vervormd. Zijn er manieren om hier vanaf te komen? Ik ben 18 en draag zelfs bij 40 graden en tijdens het zwemmen nog dichte- en waterschoenen omdat ik me schaam voor die tenen… Ik heb er trouwens geen last van met lopen ofzo. Maar het ziet er gewoon niet uit.

  Reageer
  #2

  Als ik jou was,zou ik de huisarts een verwijzing vragen naar een orthopeed.
  Die kan dan kijken of er iets aan gedaan kan worden

  Reageer
  #3

  Ik zou kijken naar onderliggende oorzaken. Je tenen zeggen veel over hoe je in het leven staat. Kijken naar manieren om er wat aan te doen. Bij krampen kan je denken aan tekorten aan voedingsstoffen en schildklierproblemen. Misschien dat een alternatief genezer nog wat kan met je tenen. Dat het misschien ook met de binnenkant te maken heeft. Bepaalde tekorten aan voedingsstoffen, waardoor er meer spanning op staat. Op alternatief gebied zijn trouwens ook methoden om je lichaam beter uit te lijnen. Zou wel zorgen voor goed schoeisel. Te soepele zolen geven je voeten geen ondersteuning. Vooral je voorvoet heeft ondersteuning nodig. Bij te elastische zolen wordt je voorvoet omhoog gedrukt, in plaats van dat ie ondersteund wordt. Zeker ook niet op slippers lopen.

  Reageer
  #4

  Ga ermee naar de huisarts en vraag eventueel een verwijzing voor de orthopeed

  Reageer
  #5

  Ik bedoel, spierspanning, als dat er misschien achter zou zitten, kan ook te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen en schildklierproblemen.

  Reageer
Reageer op: Tenen naar binnen gekruld
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief