pijn in duim

  • #1

    hej allemaal1!!!

    ik had een vraag. ong. 2 maanden geleden ben ik op mijn school van de trap gevallen. sinddien heb ik last gehad van mijn duim. niet geregeld zoals een kneuzing maar het leek wel of er af en toe iets vast zat en dat er 2 botjes over elkaar heen gingen. ben naar dokter geweest en vertelde niets gebroken. het jammere was had op dat moment geen pijn. heb dat ong. 2 keer op dat.
    nu sind 3 dagen doet het wel zeer als ik mijn duim omhoog buig of naar beneden buig.
    naar de dokter gaan heb ik niet zoveel zin in. wat kan dit zijn?

    gr. patricia

    Reageer
    #2

    Ik betwijfel of een fractuur uitgesloten is. In ieder geval kun je na een termijn als bij jou wel de conclusie trekken dat er schade is aan je duim. Dat kan van een (in-)gescheurde pees, tot een breuk in je middenhandsbeentjes zijn.

    Vaak wordt bij een val de duim overstrekt en beschadigt de pees die de duim als het ware tegen de wijsvinger aanhoudt.

    Als je klachten aanblijven, kun je de huisarts voor een verwijzing naar de handchirurg vragen. Die kan je eigenlijk als enige vertellen wat je precies hebt.

    Een rontgenfoto kan meer informatie bieden, ik betwijfel of er iets op te zien zal zijn. Fracturen van de hand zijn lastig te zien.

    Reageer
    #3

    ik heb er nog steeds last van.
    typen enzo gaat wel maar heen en weer bewegen niet. wat moet ik zeggen tegen arts. en wat zal handchirurg doen??

    Reageer
    #4

    Een breuk doet niet af en toe pijn, maar altijd. Als je de duim gewoon kunt gebruiken is er niet veel aan de hand. Waarschijnlijk heb je bij de val iets beschadigd, dat heeft gewoon tijd nodig om te herstellen. Dat kan soms lang duren.
    Gewoon even afwachten dus, je maakt je nu teveel zorgen.

    Reageer
    #5

    ha:S

    vandaag maar is dokter gebelt. duim deed beetje teveel pijn.doe helpende welzijn en hoorde iets knakken tijdens vastpakken. sindsdien meer pijn. volgens mij was meer aan de hand. kon hem niet meer goed bewegen en deed echt zeer. naar huis dokter bellen en moet maar tijdje aankijke. tante zegt bel ehbo maar want dit is niet goed. nu ben ik daar geweest, ze dachten dat het niet gebroken was, maar iets uitgerekt ofso! nu is het in verband maar pijn neemt toe. is dit normaar?

    Reageer
    #6

    Ja, de pijnbeleving kan in het begin iets toenemen maar moet toch echt al gauw minder worden.

    Is het verband niet te strak gebonden. Kun je nog voldoende bewegen met je duim en voel je normaal, en wordt de duim niet blauw of wit.

    Even geduld hebben als alles goed zit. Je hebt een vervelende blessure die als je er niet goed mee omgaat lang kan gaan duren.

    Reageer
    #7

    Goed dat je zelf iets ondernomen hebt. Is er geen foto gemaakt?

    Neem de adviezen van de SEH serieus en laat het even een tijdje rusten. Als het verband eraf is zal de huisarts meer kunnen zeggen.

    Als de pijn wordt veroorzaakt door je duim dan is dat niet zo erg, komt het omdat het verband te strak zit, ga dan even terug, want dat is niet goed.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: pijn in duim


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief