tibialis posterior ontsteking

 • #1

  Sinds nu al 8 maanden heb ik last van een tibialis posterior ontsteking. Begonnen aan het begin van de Corona pandemie. Alle fysiotherapeuten waren dicht. Ik heb toen 8 weken moeten wachten op fysieke hulp. Dat heeft geen goed gedaan.
  Inmiddels heb ik alles geprobeerd: uiteraard rust, fysiotherapie met oefeningen, ijskompressen, op maat gemaakte steunzolen, op krukken lopen op mijn been rust te geven, ostheopatie, laten frictioneren, massage, ontstekingsremmers.
  De ontsteking wil niet wijken. Ik ben bang dat het inmiddels chronisch aan het worden is.
  De orthopeed heeft me 10 min gezien en me verwezen naar een orthopedische schoenmaken. Hij wil geen MRI laten maken, 'want dat gaat niets nieuws opleveren'
  Heeft iemand ervaring met genezen van langdurige tendonitis? Of heeft iemand voor mij een naam van een goede, zorgvuldige orthopeed? ( Ik woon in Den haag, maar ben bereid te reizen) Of misschien de naam van een forum of website waar ik mijn kennis rondom dit probleem kan verdiepen en mogelijk op die manier meer te weten kan komen?
  Als ik zo blijf voortsukkelen is een operatie onontkoombaar. Dat is wel het laatste wat ik wil.
  dank voor uw aandacht en ik hoor graag!
  groet, Eva

  Reactie
  #2

  Ik zou om te beginnen voor een second opinion naar een andere orthopeed gaan. Ik denk dat het toch belangrijk is om minimaal een echo te maken om te kijken waar de ontsteking precies zit en of er geen andere peesbeschadiging is. Er is niet over een gipsverband gesproken? Is er een platvoet ontstaan?

  Reactie
  #3

  Hey,

  Een vriendin van mij zit met precies hetzelfde op dit moment, ook al sinds de Corona lockdown aan het sukkelen. Bij haar is het alleen de anterior ipv posterior.

  Ik hou jou topic even in de gaten,want zij heeft inmiddels dezelfde dingen geprobeerd als jij, behalve de orthopeed, daar wacht ze op tot ze daar terecht kan.

  Ik wens jou heel veel sterkte, ik weet hoe vervelend langdurige blessures zijn, ben zelf inmiddels meer dan een jaar onderweg met een enkelblessurešŸ˜…

  Groetjes Suzan

   

  Reactie
  #4

  Is de tendenitis op echo bevestigd? Heb je een corticosteroiden injectie gekregen? Of shockwave na echo? Of echte bindweesfelmassage?

   

   

  Reactie
  #5

  Dank voor jullie reacties.

  Ja, ik heb platvoeten vanaf mijn geboorte. Nooit last van gehad.
  Ik heb een echo laten maken en daar is inderdaad een flinke ontsteking van de tibialis posterior rond mijn enkelgewricht te zien. Ook had de orthopeed het erover dat er een ligament gescheurd zou zijn tussen twee botten. Op de echo is dat niet terug te vinden.
  Een cortisoninjectie wil de orthopeed niet geven omdat je daarmee het weefsel verder verzwakt.

  Er is ook een rontgenfoto gemaakt, geen artrose te zien. ( gelukkig)

  Nee, geen echte bindweefselmassage gehad, wel een aantal fysiosessies met flinke strijkbewegingen erop. De fysio noemde dat 'frictioneren' Dat verlichtte even, maar gaf geen langdurend resultaat. Shockwave ben ik niet mee bekend.

   

  Reactie
  #6

  En ja, de platvoet is erger geworden. Mijn hiel staat inmiddels ook scheef. De orthopeed had het erover dat loopgips een optie zou kunnen zijn misschien.

  Ik vraag me af of ik dan niet beter (bv) Novamed ROM walker voetbrace kan aanschaffen. Die kan 's nachts uit.

  Heeft iemand daar ervaring mee? Hoor graag.

  groet, Eva
  <h1></h1>

  Reactie
  #7

  Hoi,

  Die vriendin van mij heeft wel shockwave gehad, bij haar heeft het na 5 keer niet echt geholpen helaas.

  Jij schrijft je ipv gips liever een brace zou gebruiken, zij krijgt nu ze een brace draagt die 's nachts af moet, juist meer klachten.Ā  Voor de brace heeft ze 6 weken tape gehad, waardoor ze ook 's nachts haar voet niet kon strekken. Ze had het idee dat dat toch wel verschil maakte in de hoeveel last die ze van haar voet heeft.

   

  Reactie
  #8

  Frictioneren en bindweefselmassage gaan het niet worden hoor. Heeft de orthopeed verder ook aangegeven wat de behandeling moet gaan worden?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk dat voorlopig even volledige rust van de enkel aangezegd is. Dat kan met gips of tape. Daarna zou shockwave geprobeerd kunnen worden. Maar als de platvoet ook erger is geworden, komt een operatie toch wel dichtbij helaas...

  Reactie
Reageer op: tibialis posterior ontsteking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief